TŘINÁCTÁ STOVKA SEZONY

TŘINÁCTÁ STOVKA SEZONY

Utkání proti Děčínu se zdálo být vyrovnané jen v krátkém úseku první čtvrtiny. Od osmé minuty se však zápas začal ubírat směrem k našemu výraznému vítězství, které jsme korunovali na konci třináctou stovkou letošního ročníku NBL. Konečný výsledek Nymburk - Děčín 111:75.

„Utkání jsme kontrolovali od první minuty utkání, protože Děčín měl spoustu ztrát. Některé byly zapříčiněny naší hrou, jiné chybami soupeře,“ řekl na úvod tiskové konference trenér Nymburka Ronen Ginzburg. Ze ztrát soupeře, kterých nakonec bylo 26 za zápas, jsme vytěžili 28 bodů, což byla přesně čtvrtina. Děčín se nám mohl vyrovnat pouze ve střelbě z tříbodového území (trojky 9:10) a to hlavně ve dvou úsecích - v první čtvrtině a ve třetí čtvrtině. V ostatních statistických veličinách hosté výrazně ztráceli. Celkově jsme měli více střeleckých pokusů z pole, a když se k tomu přidá ještě 25 trestných bodů oproti dvanácti Děčína, je rozdíl ještě výraznější. Hosty jsme také přeskákali v obraně i útoku, v rychlých protiútocích 25:10, bodech po útočném doskoku 24:8.  

 

První poločas rozhodl o osudu celého zápasu. Během prvních dvaceti minut jsme vedli až o 32 bodů. Ukázali jsme pestrou paletu zakončení ze všech možných pozic - z dálky, ze střední vzdálenosti, zpod koše, viděli jsme alley-oop, dunk ale i dobrou obranu, která vyústila ve 14 ztracených míčů oproti dvěma našim. „Po dlouhé době se nám povedl první poločas. Hráli jsme rychle, dokázali jsme si pomoci střelbou z dálky,“ potěšilo Vojtu Hrubana. Pozitivní pro nás a nepříjemné pro soupeře na obranu bylo, že se střelecky prosadil každý, kdo na hřiště přišel a nebylo možné se soustředit s obranou jen na jednoho nebo nějakou skupinku hráčů.

 

Do utkání jsme vstoupili výborně a brzy jsme vedli 10:2, ale po trojkách Pomikálka a Palyzy Děčín snížil na 12:10 a po chvíli se po další trojce Pomikálka a koši Pavla Houšky přiblížili na bod 16:15. Zdálo se, že by hosté mohli být více konkurenceschopní, ale od stavu 20:17 na začátku 8.minuty se poloviny 11.minuty zvýšilo skóre na 34:17 a utkání nabralo směr k debaklu. Ve druhé čtvrtině málokterý náš útok končil jinak než košem. Úspěšnost střelby za dva body i za tři body se pohybovala přes 60% a deset získaných míčů ještě více pomáhalo drtit odpor soupeře. Ti měli naopak 14 ztrát, úspěšnost střelby pod čtyřiceti procenty.

 

Druhý poločas začala opět trojka Hrubana, stejně jako druhou čtvrtinu. Vojta pak přidal další čtyři body a vedli jsme 70:35. Teprve potom se začalo dařit i děčínským střelcům. Palyza zaznamenal ve třetí čtvrtině tři trojky, trojku trefil i Landa a upravil tak na 79:55. Zónová obrana Děčína, ke které museli přistoupit, nám dělala trochu problémy. „Útočný výkon ve druhé půlce nebyl úplně ideální,“ přiznal po utkání Vojta Hruban. Nedařilo se nám proti zóně střílet z dálky a teprve ve čtvrté čtvrtině jsme našli recept na průnik do podkošového prostoru i proti zóně. Hosté bojovali i ve čtvrté čtvrtině, konečně se bodově prosadil i Pavel Houška, který měl na konci třetí čtvrtky jen tři body. Rozdíl ve skóre se po třech minutách poslední čtvrtiny snížil na 27 (93:66). Pak se ale Děčína na čtyři minuty odmlčel a naši odskočili na největší rozdíl - 103:66. V závěru se oba celky trefovaly již stejně a konečný výsledek zněl 111:75, když poslední body obstaral domácí Svoboda trojkou a tím se stal dvanáctým domácím střelcem zápasu.

 
 
 
vloženo: 26.03.2017 09:18 / přečteno: 7292x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.