PROLOMÍME 5.000 NASTŘÍLENÝCH BODŮ?

PROLOMÍME 5.000 NASTŘÍLENÝCH BODŮ?

Ve středu 4.října přijde očekávaný začátek další mistrovské sezony. Úvod obstará duel našich hráčů a týmu NH Ostrava. Oba dva týmy nasadí do utkání maximální počet cizinců, Ostrava dokonce musí jednoho vyřadit (pokd nemá český pas). 

Vzájemné zápasy
S týmem Ostravy to bude padesátý pátý vzájemný zápas, z toho tři jsme odehráli v Českém poháru. Zápasová bilance je jednoznačně v náš prospěch. Padesát utkání jsme vyhráli a jen čtyři prohráli. Celkové skóre je 4932 : 3737. Do magické pětitisícovky chybí jen 68 bodů a to je při střelecké chuti našich hráčů úkol možná na konec třetí čtvrtiny. Ve všech prohraných zápasech se střílelo na ostravské koše , tedy NH v Nymburce ještě nevyhrála. Od posledního prohraného utkání uplynulo v květnu už deset let. Pamětníci si možná vzpomenou, že to byl první zápas čtvrtfinále play-off, které se hrálo na dva vítězné zápasy a hrálo se na palubovce hůře postaveného týmu v Ostravě. Prohráli jsme tehdy o 12 bodů a zpočátku se příliš nedařilo ani v zápase číslo 2. Do druhého poločasu se šlo za stavu 33:36 a d poslední čtvrtiny 58:55. Na konci zápas skončil naší výhrou o 14 bodů a druhý den se ve třetím utkání už rozhodlo dříve – poločas 45:29. 
 

Hned v následující sezoně jsme právě s Ostravou ligu také začínali. I toto bylo zajímavé utkání svým průběhem. Hned v 8.minutě jsme vedli 21:9, ale 22.minutě jsme prohrávali 32:47. Skóre se na začátku čtvrté čtvrtiny srovnalo po dvou trojkách Macka a Schilba. V dramatické koncovce rozhodl zisk Pavla Beneše a technická chyba Mitchella z Ostravy. Tříbodové vítězství bylo ze všech pětapadesáti utkání nejhubenější. Naopak největší rozdíl skóre v zápase se datuje k 18.listopadu 2009, kdy jsme Ostravu porazili 129:61.

 
Soupiska Ostravy 

Soupeř disponuje na soupisce šesti zahraničními hráči, do utkání však podle nových pravidel může napsat pouze pět. Nejpočetnější zastoupení má Srbsko – tři hráče. Dva pochází ze Spojených států a jeden z nich je izraelské národnosti, ale narozený v Luhansku na Ukrajině při východní hranici s Ruskem. Těchto šest, řekněme zkušenějších hráčů, doplňuje také zkušený Petr Bohačík (bratr Jaromíra Bohačíka) a Michael Medvecký. Zbývající čtyři hráči jsou ročník narození 1996 a mladší. Z těchto mladíků je nejzajímavější jméno Štěpán Svoboda, který je bratrem našeho bývalého hráče, dnes studenta university v Daytonu Matěje Svobody.

 
Info k zápasu, poločasový program

Kdybyste náhodou přes prázdniny zapomněli, připomínáme, že hala se otevírá 60 minut před začátkem utkání, tedy v 17:30. Prodej vstupenek je možný dvojím způsobem, buď na pokladně v hale nebo prostřednictvím předprodeje, čímž ušetříte čas. Stejně jako v minulých letech pojede autobus na trase Nymburk, hlavní nádraží – Jičínská ulice, poblíž křižovatky se Zbožskou – náměstí Přemyslovců, u restaurace Biograf. Odjezd autobusu od nádraží je 35 minut před začátkem zápasu, to je v 17:55, zpět po stejné trase jede autobus od Sportovního centra 20 minut po utkání. Doprava je zdarma.

 
magazín

Před zápasem a během zápasu je zajištěno občerstvení a také si můžete zakoupit reklamní předměty v našem stánku FanShopu. Za pozornost stojí Magazín Kooperativa NBL, který přináší představení všech týmů ligy, rozhovory se zástupcem každého klubu, rozhovor s MVP Jaromírem Bohačíkem a další informace. Za cenu pouhých dvacet korun, tedy za cenu, za kterou vlakem neujedete ani dvacet kilometrů , získáte jedinečný přehled o naší nejvyšší soutěži.

 
Poločasový program vyplní hra piškvorky pro dva vylosované diváky o ceny, které dodal hotel Ostrov Nymburk a mezi třetí a čtvrtou čtvrtinou si budou moci dva soutěžící zkusit hod z půlky hřiště o finanční částku 1.000,- Kč. Finanční částku pro luckyshot z půlky zabezpečuje firma BARTON. Pokud nikdo nepromění, zvyšuje se odměna na příštím utkání o 1.000,-Kč. Tři minuty před začátkem utkání popřejeme jubilantovi Petru Svobodovi a tři minuty před začátkem druhého poločasu předáme podepsaný dres výherci facebookové soutěže, kdy se poznávali tváře hráčů na společné fotografii. 
 
vloženo: 03.10.2017 16:39 / přečteno: 7462x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.