POZOR NA TRNY

POZOR NA TRNY

V sobotu odehrajeme druhé utkání Kooperativa NBL a tentokrát po rozcvičce s Ostravou náš čekají Na Střelnici Svitavy.

Tým z východních Čech má několik vazeb s naším klubem. Předně na pozici trenéra najdeme Luboše Růžičku, našeho bývalého asistenta a také asistenta našeho kouče u reprezentace. Ve Svitavách jsou na soupisce dva naši bývalí hráči Akademie Eda Kotásek a Luboš Kovář a třetí vazbou je pivot Hunter Mickelson, jenž ve Svitavách v minulém roce začínal svou profesionální basketbalovou dráhu.
 

Očima statistiky vzájemných zápasů by se mohlo zdát, že souboj se Svitavami bude procházka růžovým sadem. To sice může stále platit, ale je potřeba si uvědomit, že i růže mají trny a letošní soupiska ukazuje, že musíme být ostražití. Svitavy buď na klíčových postech nechali stejné hráče, jako například na pozici rozehrávače Romana Marka a Bryana Smithsona, pod košem Bretta Roseboroa a Jiřího Jelínka či na křídle Pavla Slezáka, nebo přišli noví hráči jako zkušený Pavel Stria nebo Garret Kerr, po zranění se vrací na palubovku další nováček Šimon Puršl. „Je to tým, který by se měl propracovat mezi nejlepší čtyři družstva ligy,“ soudí o našem sobotním soupeři asistent trenéra Oren Amiel.

 

Proti Svitavám jsem sehráli celkem 15 zápasů. Kromě úplně prvního byly všechny ostatní v Mattoni nebo Kooperativa NBL. Celkové skóre je aktuálně 1476 : 1010, což je hodně vysoké číslo proto, že jsme celkem šestkrát nastříleli více než 100 bodů. Pouze jeden zápas skončil rozdílem menším než 15 bodů. Šestého dubna 2014 nás Svitavy trápily až do prodloužení (93:88).

 
Oren Amiel před zápasem

Svitavy mají v letošním roce velice dobrý kádr a ukázali to již v zápase na palubovce Děčína. Já osobně je pasuji do první čtyřky ligy. Výborné zahraniční hráče doplnili jedni z nejlepší českých hráčů. Tým soupeře je velice rychlý, rozehrávači jsou schopní rychlých rozhodnutí a buď sami zakončit nebo najít přihrávkou dobře postavené spoluhráče. Rychlí jsou i pivoti.

 
Jsou Svitavy o hodně lepší než v minulé sezoně?

Ano, jsou o mnoho lepší, viděli jsme to na několika přípravných zápasech

 
Kdo je podle vás nejnebezpečnější hráč?

Nechci jmenovat nejnebezpečnějšího hráče, to může být v zápase kdokoliv. Výkon týmu není jen součtem individuálních schopností jednotlivých hráčů. Hodně záleží na týmové chemii, jak dokáží sdílet míč a podobně. Prostě na konci sklízí úspěchy celý tým.

 
 Poučili jste se ze druhého poločasu utkání proti Ostravě?

Ano, nehráli jsme úplně nejlépe, ale když tým vede o poločase o třicet, jen málokterý pokračuje tak, aby na konci byl rozdíl šedesát bodů. Přeci jen i trenéři chtějí rozdělit minuty, hráči ztratí koncentraci. My jsme například chtěli jsme zapojit Vojtu Hrubana, aby se dostal do týmového rytmu, poté co přišel. Tím nechci říkat, že Vojta hrál špatně, ale musí se s nám sehrát. Souhlasím s tím, že bychom měli druhý poločas hrát lépe.

 
Jaké je atmosféra ve Svitavách?

Z hlediska fanouškovské základny to je jedno z nejtěžších míst na zápas.

 

Martin Peterka (původem z východních Čech)

Na zápas se hodně těším. Je začátek sezony a zápasy ještě jsou pro nás událost (smích). Ve Svitavách si mi hraje dobře, vždyť je to můj kraj (smích). Myslím, že trenér bude na nás namotivovaný a bude nás chtít porazit.

 
Jakou má šanci?
Já myslím, že žádnou. Přijedeme a vyhrajeme (úsměv).
 
Jaké jsou Svitavy letos?

Mají zajímavý tým. Velkou posilou na mém postu je třeba Kerr.  Ze Svitav zní, že chtějí pomýšlet na nejvyšší příčky. A že nemluví do větru, ukázal první zápas, při kterém málem vyhráli v Děčíně.

 
Jaké je prostředí ve Svitavách?

Na basket chodí hodně lidí, kteří fandí, je tam dobrá atmosféra. Vždycky se hraje dobře, když přijde hodně lidí.

 
Čím bychom měli zápas vyhrát? 

Budeme chtít dodržet to, co po nás stále trenér chce – zlepšit obranu. To by mělo být klíčem k úspěchu. Nesmíme pustit domácí k snadným střelám, kdyby je dávali, mohli by se pobláznit, domácí publikum by jim pomohlo a bylo by to nepříjemné i pro nás.

 
Měli jste nějakou speciální přípravu?

Ne. O každém hráči si řekneme silné a slabé stránky a budeme se snažit je zastavit.

 
 
vloženo: 06.10.2017 17:46 / přečteno: 7638x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.