ROZHODLI JSME ŠNŮROU 21:0

ROZHODLI JSME ŠNŮROU 21:0

Utkání proti Svitavám bylo těžké, jak jsme předpokládali, ale naši hráči ho zvládli s jistotou. Od druhé čtvrtiny byli stále ve vedení a nakonec svého soka porazili 90:80.

Utkání proti svitavským Turům mělo obvyklý průběh našich zápasů v poslední době. V první čtvrtině soupeř držel vyrovnaný průběh, ve druhé čtvrtině naši hráči zvýšili otáčky a vytvořili si výraznější náskok. Ve druhém poločase se domácí přeci jen více osmělili, ale naše práce v obraně a především v útoku jim nedovolila dostat utkání do vyrovnaného průběhu. Stále byl rozdíl vyšší než na dosah tří košů.

 

Největší rozdíl v porovnání statistických údajů o utkání byl v počtu bodů z rychlého protiútoku. Zatímco domácí dali po rychlém přenesení hry jeden koš, my jsme si připsali 22 bodů. Lepší byla také naše střelba za dva body, trojky jsme měli téměř vyrovnané. Navrch jsme měli v počtu ztracených míčů a bodech po ztrátách.  

 

Z našich hráčů byl nejlépe rozcvičený Petr Benda, který za první čtvrtinu nastřílel 7 bodů z dvaadvaceti. Vyzkoušel si několik způsobů zakončení. Nejprve nebeským hákem (skyhook) o chvíli později Petr zúročil svou individuální přípravu střelby z dlouhé vzdálenosti. Oba dva týmy po celou první čtvrtinu dobře hlídaly obranný doskok a dávaly minimum možností pro druhou střelu. Rozdílná byla střelecká parketa. Zatímco více našich bodů padlo z bezprostřední blízkosti koše, domácí daleko více využívali střelbu za tři body a delší vzdálenosti vůbec. Trojky hledejme i za důvodem, proč se Svitavy přiblížili z našeho vedení 12:18 ke konci první čtvrtiny na 17:18. Nakonec se s první čtvrtinou rozloučily oba týmy smírně 22:22.

 

Do druhé desetiminutovky vstoupili domácí dvěma trojkami a získali čtyřbodový náskok 28:24. Bylo to nejvyšší vedení Svitav v zápase. Do útoku zavelel Kendrick Ray, který trojkou naposledy v utkání zrušil vyrovnaný průběžný stav 28:28. Krásný blok Bohačíka nedovolil domácím hned z dalšího útoku skórovat, naopak Geno Lawrence, další hráč, který hrál povedené utkání, v polovině druhé čtvrtiny dostal bodový rozdíl na deset bodů. Náš rozjetý rychlík se nepodařilo Turům zastavit. Po další trojce Gena jsme vedli 45:28 a jednoduchým odečtením jsme mohli zadokumentovat šňůru 21:0. V této chvíli neměly Svitavy co nabídnout - z dálky se netrefovali a do podkošového prostoru se stále báli. Po výborném uvolnění Martina Peterky a asistenci Vojty Hrubana, co měla oči, jsme vedli nejvyšším rozdílem v zápase o 23 bodů. Na konci 19. minuty byl stav 31:49. Jenže poslední minuta nám hrubě nevyšla. Neproměnili jsme nájezd, přešlápli jsme postranní čáru, a když se všechny nedorazy spojily, byla z toho šňůra 8:0 pro domácí. Takové povedené zakončení čtvrtiny mělo několik důsledků. Jednak si domácí začali více věřit a za druhé aktivovali už tak dost hlučné publikum.

 

Do druhého poločasu se vstupovalo za stavu 38:49 a po prvních akcích našeho týmu se skóre dostalo na 40:56. To už zase volal trenér Růžička své ovečky k poradě. Svitavy snížily na deset, poté na osm a pak se z pravé strany trefil Vojta Hruban, který kvůli utajení oblékl dres Martina Kříže s číslem 31 (ten jeho se 77 nebyl ještě připravený). Po další trojce Diggse, kterou upravil na 54:68, si opět domácí trenér bral oddechový čas. Celá čtvrtá čtvrtina byla o snaze domácích přiblížit se bodově co nejvíce našemu týmu. Minimální hodnota byla osm. Naši hráči už hráli dlouhé útoky, už nebylo kam spěchat.

 

Body: Kerr 18 (11 doskoků), Slezák 17, Smithson 12, Roseboro 10 (6 doskoků), Marko 9 (5 asistencí), Jelínek 7 (4 asistence), Stria 3, Teplý 3, Puršl 1 - Diggs 18 (9 doskoků), Benda 14, Ray 13, Lawrence 12 (5 asistencí), Barać 11, Bohačík 8, Peterka 6, Hruban 5, Mickelson 2, Pumprla 1, střelba za 2 body: 38/15:37:24, trojky: 22/10:24/9, TH 21/20:20/15, doskoky: 33:33, ztráty: 17:13, zisky: 4:8, fauly: 23:21, čtvrtiny: 22:22, 16:27, 18:20, 24:21

 
Foto - webové stránky Tuři Svitavy   
 
vloženo: 08.10.2017 07:14 / přečteno: 7998x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.