VOJTA: PÉŤA MÁ FORMU JAKO BRNO!!

VOJTA: PÉŤA MÁ FORMU JAKO BRNO!!

Po dopoledním tréninku jsme zastavili Vojtu Hrubana s několika rychlými otázkami před soubojem o první místo proti BK Opava, které začíná už za 4 hodiny.

Vojto, těšíš se na dnešní zápas?

Už se těším, bude to souboj neporažených týmů, souboj o první místo. Opava hraje zase trochu jiný basket. Nejen že už vlastně nemají ani jednu klasickou pětku (pivota), ale už skoro ani čtyřky. Vlastně hrají s pěti rozehrávači (úsměv). Bude to něco trochu jiného než jsme zatím letos potkávali.

 

Nemůže opadnout koncentrace po zvládnutém utkání v Bonnu? 

V zápase o první místo nemůžeme mluvit o nějakém podcenění, nebo že bychom do zápasu šli s menší koncentrací. Je to stejně důležitý zápas jako v BCL, je to prostě zápas o první místo.

 
Když má tým malou sestavu, je to soupeřící tým horší?

Jak je vidět, tak to zatím ostatní týmy nezvládají, když Opava ještě neprohrála. Předpokládám, že budou hodně rychlí v protiútoku, že budou hodně střílet trojky. Bude to klasická opavská hra ještě trochu vyšroubovaná. Bude to hodně roztažené, bude se hodně pomáhat. Předpokládám, že naše strategie bude všechno přebírat a doufat že Peťa Benda ukáže ještě mladší nohy než má (Petr prochází kolem).

 

Myslíš, že to Petr nezvládne?
V každém případě. Peťa má teď formu jako BRNO!!!

 

Musí tým něco oželet, třeba útočný doskok, když se dá předpokládat rychlé založení útoku po obranném doskoku Opavy?

Já myslím, že by útočný doskok mohl být náš silný článek. Uvidíme, jestli budeme hrát se dvěma klasickými pivoty nebo budeme rotovat Krojce a Pampiho na čtyřce. To, co budeme muset oželet, budou minuty pro pětku a čtyřku současně na hřišti.

 
Bude těžké s nimi běhat?

Pro mě to není zase takový problém, pivoti to mají daleko těžší, protože budou muset sprintovat za hráčem, který má 195 cm. Pro tým jako celek to nebude o nic horší než proti jinému týmu, co běhá rychle do protiútoku jako například v nedávně době Bonn.

 

Je nejdůležitější zastavit Jakuba Šiřinu? Když ho zastavíme, tak se Opavě hodně zkomplikuje hra?

Málokterý tým se úplně složí, když mu zastavíš jednoho hráče. Záleží na tom, co udělá. Buď se do toho bude snažit jít na sílu a to většinou nefunguje nebo nechá hrát ostatní hráče a to, že někdo jeho úlohu zvládne je pro tým daleko lepší, než když on sám do toho půjde „přes závit“. 
 
vloženo: 28.10.2017 12:54 / přečteno: 7997x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.