POSLEDNÍ LETOŠNÍ DOMÁCÍ ZÁPAS

POSLEDNÍ LETOŠNÍ DOMÁCÍ ZÁPAS

V sobotu zakončíme letošní pouť českou ligou atraktivním duelem se Svitavami. Utkání to bude z mnoha důvodů zajímavé, ovšem při naší aktuálně formě by mělo mít jasného vítěze. Zajíci se ale sčítají až po honu.

Předně ve svitavském dresu najdeme několik hráčů, kteří působili v Nymburce v minulých letech. Dva z nich jsou velice zkušení. Pavel Slezák nastupoval v Nymburce čtyři sezony mezi roky 2007 a 2011 a za tu dobu nastřílel 908 bodů, doskočil 189 míčů a rozdal 158 finálních přihrávek. S naším týmem si zahrál Eurocup a Adriatickou ligu. Z Nymburka odešel do Prostějova, který pak kvůli finančním problémům v průběhu minulé opustil a přestoupil do Svitav. V Nymburce hrál také pivot Jiří Jelínek, ale jen číst sezony 2007/08.

 

Před touto sezonou se po dohodě klubů přesunuli do Svitav dva mladíci, kteří absolvovali naši Basketbalovou akademii - Luboš Kovář, který poměrně často nastupuje v zápasech NBL také proto, že na pozicích podkošových hráčů bývá často někdo ze svitavských hráčů na straně zraněných - Kerr nebo Roseboro. Daleko těžší úlohu má rozehrávač Eda Kotásek, který jistí záda zkušenému Markovi a také Smitsonovi. Přesto do některých zasáhl, a proti Jindřichovu Hradci si dokonce zapsal 17 bodů, 3 doskoky a 3 asistence - ranking 21, to je nováčka ligy velice pěkné číslo.

 

Nezmínili jsme ještě jednoho důležitého člena realizačního týmu Svitav a to trenéra Luboše Růžičku, který v Nymburce pracoval ve funkci asistenta v sezoně 2014/15 za Kestase Kemzury a o rok později za dvojice Ginzburg-Amiel. Muž, jehož hlavním úkolem v Nymburce byl rozbor hry soupeřů, se odbočkou přes Slovensko v minulé sezoně vrátil na místa, kde s funkcí hlavního trenéra začínal, když odešel z Prostějova, kde byl asistentem.

 

Tuři Svitavy je tým, který nás ještě ani v jednou ze 16 zápasů neporazil. Úplně prvním zápasem byla příprava v roce 2011, při kterém se otevírala první tuří sezona tehdy v Mattoni NBL. Byl to jediný vzájemný zápas jiný než ten v NBL. Jak je možné, že jich tedy je lichý počet? Je to tím, že jsme se se Svitavami potkali v play-off a to v sezoně 2015/16, když Tuři skončili osmí a měli tu čest se s námi ve čtvrtfinále utkat. Celkové skóre je 1566:1090.  Je to hodně vysoké číslo proto, že jsme celkem šestkrát nastříleli více než 100 bodů. Pouze dva zápasy skončily rozdílem menším než 15 bodů. Šestého dubna 2014 nás Svitavy trápily až do prodloužení (93:88) a také v prvním zápase letošního ročníku jsme se Svitavami hráli dost vyrovnaně.

 

První letošní zápas byl vyrovnaný v první čtvrtině, ve druhé jsme se šňůrou 21:0 dostali do rozhodujícího trháku, a když jsme vedení navýšili až na 23 bodů, bylo rozhodnuto. Zpočátku sezony jsme ještě neměli instinkt zabijáka jako nyní a druhá polovina utkání byla zase vyrovnaná. Nyní druhý poločas zpravidla pokračujeme v trendu nastaveném první půlkou a skóre rychle přibývá. Věřme, že se na tomto obrazu naší hry nic nezmění.

 

Svitavy však pro letošní sezonu mají ambice podstatně vyšší než v minulých letech. Jejich výsledky tomu zatím odpovídají. Rády by se probojovaly do skupiny A1, čímž by si zajistily už dopředu účast ve vyřazovacích bojích. Letos však bude před lepší šestkou tlačenice. Kromě nás bychom v ní měli vidět Pardubice a Opavu. Tipovat další místa není jednoduché. Na dobré cestě jsou právě Svitavy, také Olomoucko se posunuje tabulkou vzhůru. Počítat se musí s Děčínem, i když v poslední době nejsou jeho výkony oslnivé. Po šestce nejlepších pokukuje Ústí, rád by se tam ukázal i Kolín, který bude všechny zápasy hrát doma, kromě jednoho s námi, bez šance není Ostrava ani USK Praha.

 

„Svitavy jsou tým, který hraje výborně v ofenzívě. Mají docela dobře vyváženou soupisku s dobrou týmovou chemií. Svitavy je jedním z nejlepších týmů v ligové soutěži a prezentovali se několika skvělými výkony, když porazily špičkové týmy jako Pardubice a Děčín. Také si pamatujeme, že jsme v prvním kole s nimi odehráli těžké utkání. Musíme se plně koncentrovat a dobře k zápasu přistoupit,“ ví trenér Oren Amiel.

 

Kromě basketbalu, který má úvodní rozskok v 17:00 hodin, se můžete těšit na poločasovou soutěž „VYŘAZOVÁK“. Pět soutěžících bude střílet na koš. V případě, že dá střelec před ním, musí následující proměnit střelu také, jinak vypadává. První a druhý hráč, který vypadne, obdrží cenu útěchy, tři poslední, kteří zůstanou v soutěži, obdrží ceny od Hotelu Ostrov. Během třetí přestávky proběhne klasická soutěž Lucky shot z půlky za podpory firmy Barton. V banku je tentokrát 1.500,- Kč. Při tomto, posledním letošním utkání, budou fanoušky bavit v první přestávce a na úvod přestávky mezi poločasy Cheerleaders ze skupiny EASYDANCE 2000, které také vyplní přestávky při případných time outech. 

 
vloženo: 14.12.2017 23:39 / přečteno: 7650x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.