VÝHRA V PAŘÍŽI BY HODNĚ POMOHLA

VÝHRA V PAŘÍŽI BY HODNĚ POMOHLA

Osmé kolo Basketball Champions League, tedy první odvetné, odstartujeme dnes ve Francii v zápase proti týmu Nanterre 92, kterému máme za letošní úvodní porážku co vracet.

Připomeňme, že náš dnešní soupeř se do základní části dostal z kvalifikace, do které naskočil ve třetím kole a porazil ve dvou zápasech o pět bodů v celkovém součtu družstvo Cmoki Minsk (68:68 a 85:80). Jenže v BCL prohráli Francouzi jen dva zápasy. Poprvé v Soluni podlehli Arisu 72:80 a v minulém kole v Istanbulu nestačili na Besiktas 74:79. Doma tedy v BCL ještě neprohráli… Zielona Góra také před zápasem s námi byla doma neporažena…

 

Ve francouzské ProA lize patří Nanterre 92 sedmé místo, jenže od druhého je dělí jeden bod a od prvního AS Monaco dva body. Navíc v posledním ligovém kole porazili právě druhý tým ligové tabulky Le Mans. Na druhou stranu v domácím prostředí už ztratili dva zápasy proti Limoges a Gravelines. Už jen z tohoto krátkého úvodu je jasné, že nás ve Francii nečeká nic lehkého.

 

V prvním vzájemném utkání jsme s Nanterre prohráli, když nám hrubě nevycházela střelba. Při úspěšnosti 28% z pole jsme jen těžko mohli vyhrát. Po celé utkání jsme byli ve ztrátě, a když se ve třetí čtvrtině všechno na útočné polovině soupeře točilo kolem mohutného pivota Passave-Ducteila, zabředli jsme do ztráty větší než deset bodů, kterou jsme na útočné polovině nemohli dohnat. Zápas jsme nakonec na konci nevypustili a podařilo se nám alespoň srazit rozdíl pod deset bodů na 72:81.

 

„V Nymburce jsme prohráli a teď máme šanci jim to vrátit. Máme dobrou formu a chceme to ukázat i v Champions League. Že můžeme vyhrávat i venku, jsme se přesvědčili už dvakrát v Bonnu i Zelené Hoře,“ poznamenal Vojta Hruban a kapitán Pavel Pumprla šel ještě dál: „Nejedeme to tam zkusit, ale jedeme s cíle vyhrát.“ 

 

Týmové složení je typicky francouzské, tedy plné Američanů. „Kromě Schaffartzika, který tam od sousedů nějak zabloudil, jsou v týmu především Američané a basket tomu odpovídá. Střílí hodně z dálky, mají výborné střelce i na pozici čtyři a jsou nebezpeční zvenku. Jako Američani umí jedna na jedna. Hrával jsem proti nim v minulosti a tenhle tým je připadá na úrovni týmu, jako když hráli ten rok Euroligu,“ podotkl k sestavě Pavel Pumprla.

 

Oproti prvnímu zápasu se kádr obou soupeřů trochu pozměnil. V našem týmu jsme vyměnili Diggse za Berishu a Mickelsona za Davise. Na straně Nanterre nebude hrát Američan Nic Moore, který se příliš odvážně pustil na Twitteru do svého trenéra a v týmu již nepokračuje. Místo něj přišel Fin Jamar Wilson (tedy asi stejný typ Fina jako byl Thomas Massamba Švéd). Na naší straně také došlo ke změně trenéra. První zápas v BCL byl jedním z posledních Ronena Ginzburga. „Zásadní věci se neměnily. Náš tým je ve srovnání s prvním duelem před dvěma měsíci odlišný nejen složením, ale i trochu tím, co předvádíme na hřišti. Pochopitelně i Nanterre se někam posunulo. Já věřím, že náš posun bude větší,“ zastává správné názory Pavel Pumprla.

 

Z hlediska statistik Nanterre patří mezi TOP5 týmů v počtu vystřelených trojek a v úspěšnosti je dokonce na druhém místě v BCL (42,5%). „Oni vystřelí skoro více trojek než dvojek. Každý z hráčů umí pálit z dálky. To je největší specifikum oproti ostatním soupeřům v BCL,“ poznamenal k týmu soupeře Vojtěch Hruban. Statistické údaje to dokazují. V základní části vypálili 233 dvoubodových střel a 200 tříbodových. U nás je poměr 290:180. Oba dva týmy podprůměrně ztrácí míče. V této „disciplíně“ jsme čtvrtí nejlepší s průměrem 11,3 ztráty na zápas a Nanterre o tři místa pod námi s průměrem 11,6. Na doskoku jsme vůbec nejlepší tým s 40,1 doskoků na zápas, Nanterre je dvaadvacáté s 34,7 doskoků na zápas. Podle statistiků Nanterre hraje týmověji než my, protože má 19,6 asistencí na zápas a my 16,3 finálních přihrávek na jedno utkání.

 

Podle postavení obou týmů v tabulce, by nás nemusela eventuální prohra tolik mrzet, ale vzhledem k výsledkům ostatních zápasů včera (Aris porazil Zelenou Horu a Oostende Bonn), může mít každé vítězství pro postavení v tabulce velký význam. Držte nám palce dnes od půl deváté, kdy utkání osmého kola BCL začíná. Sledovat ho můžete na O2TV případně na livebasketball.tv. 

 
vloženo: 13.12.2017 08:39 / přečteno: 6861x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.