MEZI ŘEKY OPAVA

MEZI ŘEKY OPAVA

Letos už popáté změříme síly s Opavou, týmem, který je vždy nevyzpytatelný, zvlášť na domácí palubovce extrémně bojovný a žádný soupeř v zápase v ním nemůže být jistý.

V tomto kalendářním roce jsme dokonce v Opavě hráli už dvakrát. Nejprve o ligové body v lednu a po měsíci jsme Opavě načínali dvouzápasové pohárové čtvrtfinále. V obou případech to byl vždy druhý zápas dvouzápasového tripu. V prvním případě jsme odehráli v pátek utkání proti Ostravě v poháru a v sobotu jsme nastupovali proti Opavě. Ve druhém utkání to byl zase zápas v poháru, který následoval po ligovém v Kolíně. Dá se tedy říct, že v této sezoně to bude poprvé, kdy budeme hrát v Opavě chvíli po cestě, v těch dvou předchozích zápasech jsme vždy „na hale“ spali.

 

Na zápasy s Opavou vzpomíná Pavel Pumprla, jeden z hráčů, který je jedním kořínkem spojený s Opavou. Hrál zde v sezonách 2007/08 (1.liga) a 2008/09 (NBL). Jeho spoluhráči byli například Petr Czudek, Kuba Šiřina, Ondra Šoška, Michal Čarnecký nebo Tomáš Hrubý.  

 

„Hráli jsme tam jedny z nejvyrovnanějších utkání letos. Opava dokázala před nedávnem doma porazit Pardubice. Všichni víme, jak je doma silná a my si nebudeme hrát na to, že je to pro nás teď nejdůležitější zápas a že se na něj plně soustředíme, protože všichni kolem nás stejně mluví o tom, co se bude dít příští středu. Na druhou stranu se nám nechce strávit 10 hodin v autobuse, zápas odevzdat a s náladou po prohraném zápase jít na důležité utkání proti AEK.

Výhodou je, že se v české lize až tolik nemusíme ohlížet na soupeře a je důležité, jak budeme hrát to, co umíme nejlépe. Hra našeho soupeře je odlišná od jiných týmů. Stále střílí nejvíce trojek v lize a s dobrým procentem.“

 

Opava už vyslala na koš soupeře ve 24 zápasech bez tří sedm stovek trojkových střel. Ale pozor, ani naše trojková produkce není nejmenší. My jsme v počtu vystřelených trojek dokonce na druhém místě s počtem 641 trojkových pokusů a košem soupeře propadlo 258 míčů, což je skoro 11 na utkání, nejvíce v KNBL. V procentu úspěšnosti jsme tedy ještě mnohem lepší než Opava. Pravdou je, že nás hlavní trojkobijec Dardan Berisha je zdravotně indisponován. Ovšem v seznamu trojkařů jsou před Dardanem Vojtěch Hruban (4.místo v NBL, s procentem 48,6%) a Kendrick Ray (5.místo v NBL – 46,7%). Kendrick Ray je společně s Jakubem Šiřinou na tom shodně s počtem úspěšných trojek v zápasech NBL. Oba mají 49 daných. Po tomto kole může Kendrick trumfnout i 50-trojkového Luďka Jurečku. Ligovému pořadí vévodí Milan Stanojević s 59 úspěšnými trojkami (podle úspěšnosti je Stanojevič na 18.místě v lize).

 

Před Opavou varuje i trenér Oren Amiel, který jako hlavní trenér ještě s Opavou neprohrál: „Vždycky je to s Opavou bitva, a tak musíme být vždy připravení, pokud chceme vyhrát. Síla Opavy spočívá především v jejich týmovém duchu, v jejich týmové chemii. Doma mohou porazit každý tým bez ohledu na to, jaké hráče mají k dispozici. Stačí se podívat na utkání proti Pardubicím před nějakými deseti dny.“

 

Zápas proti Opavě začíná v sobotu v 18:00 a přenášet je bude server TVCOM.     

 
 
 
vloženo: 09.03.2018 15:01 / přečteno: 7167x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.