PÁTÉ UTKÁNÍ NADSTAVBY A1

PÁTÉ UTKÁNÍ NADSTAVBY A1

V pondělí dohrávkou čtvrtého kola Kooperativa NBL dokončíme první polovinu nadstavbové skupiny A1. Čeká nás jeden z náročnějších soupeřů BK JIP Pardubice, tým, se kterým jsme v minulém domácím utkání bojovali za vítězství až do poslední vteřiny zápasu.

I přesto, že Pardubice v nadstavbové skupině nepodávají možná výkon, který by si představovaly, nečeká nás žádný lehký protivník. „Proti Pardubicím očekáváme jako vždy těžké utkání proti kvalitnímu týmu, který nemá mnoho slabin. Chceme pochopitelně zůstat na vítězné cestě nejvyšší českou soutěží, a aby tomu tak bylo, je nutné hrát tvrdě s využitím našich nejsilnější zbraní. Doufám, že jeden z možných soupeřů v závěru play-off přiláká do hlediště dost diváků. Budeme je potřebovat,“ řekl trenér Oren Amiel.

 

„Pokud chceme uspět v Nymburku, musíme bránit se stejným nasazením, se stejnou energií, se stejným důrazem, včetně maximální koncentrace na obranný doskok, jako se nám to dařilo v pátek proti Děčínu. Velmi důležité bude i to, zda se dokážeme vyvarovat hluchých míst - ve finále Českého poháru jsme měli dvě pasáže, kdy jsme Nymburku dovolili udělat delší bodovou šňůru, čehož se rozhodně budeme chtít vyvarovat," citovaly webové stránky Pardubic svého trenéra Tomáše Bartoška.

 

Náš trenér se bude muset obejít bez dvou zraněných hráčů Petra Bendy a Dardana Berishy. Zatímco u Dardana se problémy se zadním stehenním svalem dostaly do fáze rekonvalescence, Petr Benda si pořídil na následujících pět týdnů fixující bandáž kolem achilovky a bude fandit až do konce sezony jen ze střídačky. V minulém utkání nenastoupil Geno Lawrence, ale na utkání proti Pardubicím už by mohl být připraven.  

 

Pardubice mají v nadstavbě bilanci 2:2. Jedno utkání ztratili v Opavě poměrně výrazným rozdílem 14 bodů a druhé nečekaně doma s Olomouckem, když po většinu zápasu prohrávaly rozdílem mezi pěti a deseti body. Pardubice v poslední čtvrtině dotáhly Olomoučany na plichtu 85:85, ale rybník jim vypálil Fuller, když vypálil z tříbodového území. Od té doby už zase domácí tým za svěřenci trenéra Benáčka jen pokulhával.

 

V minulém utkání proti Děčínu se tak vzhledem k oněm dvěma prohrám hrálo o naději Děčína na umístění před Pardubicemi. Děčín odehrál první poločas vyrovnaně. Oba týmy byly ve vedení zhruba stejný časový úsek a rozdíl nikdy nebyl vyšší než čtyři body. Teprve ve druhém poločase ztrácel Děčín půdu pod nohama a nedokázal zastavit postupné navyšování rozdílu až do té doby, dokud se rozdíl nedostal na 21 bodů. Díky výhře nad Děčínem odrazily Pardubice první nápor Válečníků o změnu v pořadí před play-off.

 

Letos máme s Pardubicemi odehrány tři zápasy. Dva v základní části a jeden ve finále Českého poháru. V každém jsme vyhráli, ale především z posledních dvou bychom si měli vzít ponaučení. Není možné nechat Pardubice i přes relativně jednoznačný vývoj utkání v klidu. V obou zápasech jsme dobře začali, vytvořili jsme si brzo náskok (ve Svitavách i poměrně vysoký), ale Pardubice se vždycky nadechly a snažily se utkání zdramatizovat. Zatímco v prvním zápase se jim to povedlo až do úplné koncovky, v Českém poháru jsme si od třetí čtvrtiny vývoj zápasu kontrolovali.

 
V pondělí od půl sedmé nás čeká určitě zajímavý zápas. Přijďte se podívat. 
 
vloženo: 18.03.2018 13:52 / přečteno: 7241x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.