13 TROJEK NA STO TĚSNĚ NESTAČILO

13 TROJEK NA STO TĚSNĚ NESTAČILO

V Děčíně jsme si připsali dvacáté deváté vítězství v lize v řadě, když jsme o zisku dvou bodů rozhodli lepší střelbou za tři body především našich pivotů. V závěru jsme Děčín ušetřili od stovky a vyhráli jsme 99:80.

Zápas jsme zahájili povedenou akcí dvojice Vojta Hruban - Martin Kříž, pak si Geno poradil s přebráním a přes obranu Pavla Houšky skóroval a když pak Geno proměnil i další nájezd, vedli jsme 6:0. Děčínské publikum vzývající ve stoje se skandovaným potleskem první koš, se mohlo posadit po odehraných dvou a půl minutách. Pak přišel v zápase úsek dvou přešlapů a dalších ztrát, takže se skóre více než minutu nepohnulo. Po útočném doskoku, který jsme na začátku první čtvrtiny dokázali dobře využít, jsme navýšili náskok na 10:2, ale dva neproměněné střelecké pokusy a stoprocentní domácí znamenaly snížení na 7:10. Ovšem back door Bočiho, dunk Vojty a lap up Mičega (Martin Peterka) dostaly náš náskok na 9-16. Trenér domácích si vzal oddechový čas. Po něm se Děčínu podařilo vyrovnat na 16:16, když si pomohli i první trojkou zápasu. Naši hráči se prosazovali především z kratší vzdálenosti nebo dopíchnutím po útočném doskoku. Že ale i naši hráči umí trojky, dokázal Martin Peterka a odpíchl se na 20:23 a Kendrick s Vyoralem upravili na 20:26. Děčín však v závěru zlepšeným útočným doskokem šestibodový rozdíl snížil o dva body.

 

Skóre druhé čtvrtiny akcelerovaly trojky obou týmů. Protože těch našich bylo více, dokázali jsme se ujmout vedení v průběhu čtvrtiny i o více než deset bodů. Hrací období odstartoval tříbodovým pokusem Jakub Houška, ale uplynulo sedm sekund a po trojce Kendricka byl rozdíl zase stejný jako před začátkem čtvrtiny. Pavel Houška kontroval dvojkou, ale Kendrickovi se trojky zalíbily, a tak přidal ještě jednu, když pak po chvíli poslal i třetí dalekonosný pokus do děčínského koše, vedli jsme poprvé dvouciferným rozdílem 39:28. Trenér Budínský reagoval pochopitelně oddechový časem, po kterém se znovu aktivita domácích zvýšila. My jsme jim ještě navíc pomohli dvěma ztrátami. Protože naše obrana podkošového prostoru byla dobrá, Ježek vyslal na náš koš trojku a tím snížil na 35:39. Odrazit snahu domácích o vyrovnání se povedlo první trojkou Borisovi. Děčín ve druhé části druhé čtvrtiny nacházel více způsobů jak narušit naši obranu pod košem a častěji se dostal do ohrožení koše z krátké vzdálenosti, nicméně to stačilo jen na udržení rozdílu. V závěru čtvrtiny potěšila pěkná přihrávka Bočiho na Krojce a jeho krásné zakončení. Znovu na deset bodů poslal rozdíl ve skóre trojkou Martin Peterka, který pak po chvíli proměnil ještě jednu, a proto jsme před vstupem do druhého poločasu vedli 56:45.

 

Třetí čtvrtina přinesla dvě odlišné části, což nakonec vedlo k tomu, že se oba soupeři rozešli po deseti minutách smírně 18:18. Nejprve jsme dokázali navýšit svoje vedení nad dvacet bodů, pomohl Boris Barać třemi trojkami, celkově v této části 10 bodů a Děčín nám situaci usnadnil několika ztrátami. Za prvních sedm minut dali domácí jen sedm bodů. Ovšem nevzdali se a v posledních třech minutách využili našeho polevení v obraně a deseti body ještě vykřesali naději na přijatelný výsledek. Do poslední čtvrtiny se šlo za stavu 63:74.

 

V úvodu si zahrál hlavní roli Kendrick Ray v několika úlohách. Nejprve se šikovně prosadil z nájezdu, pak nezištně přihrál Borisovi, poté proměnil dlouho dvojku a počtvrté skóroval smečovaným košem. Do jeho sólo vystoupení vstoupil ještě pátou trojkou Boris, těsně před tím, než si připsal pátou osobní chybu. Po rychlém protiútoku Tomáše Vyorala, ke kterému mu pomohl zisk Gena, se náskok dostal opět na dvacet dva bodů. Po time outu domácí lavičky náskok ještě povýšil Boči trojkou na 67:92. To právě začínala 36.minuta. Čtyři minuty před koncem zápasu se košem s faulem prosadil Vyo, upravil na 70:95 a všichni očekávali, jak dopadne útok na stovku. Po dalších dvou minutách po pohledné akci upravil Alex na 76:99. Jenže pak jsme nedali dvě trojky, Alex útočně fauloval, zaznamenali jsme čtrnáctou ztrátu a skóre se už nepohnulo.

 

Body:  Ježek 13, Grunt 11, J. Houška 10, Pomikálek 9, P. Houška 9, Šiška 7, Halada 6, Bažant 5, Krakovič 4, Feštr 4, Kroutil 2 - Barać 23 (5 trojek, 6 doskoků), Ray 19 (tři trojky, 6 asistencí), Peterka 13 (3 trojky, 7 doskoků), Bohačík 11 (2 trojky), Vyoral 10, Davis 7, Kříž 6, Hruban 4, Lawrence 4, Kolář 2, střelba za 2 body: 42/24 : 41/24, trojky: 31/7:31/13, TH: 17/11:17/12, doskoky 39:46 (útočné 11:11), asistence 22:16, ztráty 14:14, fauly 23:22, čtvrtiny: 22:26, 23:30, 18:18, 17:25

 
vloženo: 25.03.2018 11:41 / přečteno: 6874x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.