OPAVA SKOLENA

OPAVA SKOLENA

Všechno zajímavé a pro zápas klíčové s Opavou se odehrálo ve druhé čtvrtině, kterou jsme vyhráli 37:11. Ve druhém poločase jsme už jen dovedli utkání nad stobodovou hranici k celkovému výsledku 110:73.

Úplně ve všech technickým zápisem sledovaných statistikách jsme byli lepší než náš soupeř z Opavy. Největší rozdíl přinesla trojková střelba. Při stejném počtu tříbodových pokusů jsme zaznamenali o sedm trojek více než hosté. Šestnácti trojkami jsme sice nevytvořili letošní rekord, ale na solidní bodový nástřel to stačilo.

 

Zápas se hrál skoro v bílých rukavičkách až na jeden moment. Oba dva týmy nastřádaly jen 28 faulů, přičemž my pouhých 11. Za celou první čtvrtinu jsme nefaulovali ani jednou, ve druhé jsme měli čtyři, ve třetí dva a teprve v poslední se Opava jednou dostala na čáru trestných hodů díky pěti spáchaným faulům. V tomto odstavci se hodí popsat i zákrok Václava Bujnocha na Vojtu Hrubana. Běžela 16.minuta a Kryštof Vlček se v nájezdu dostal do zajetí tří párů rukou našich obránců a to nemohlo vést k ničemu jinému než ke ztrátě. Boris vydribloval k půlce a poslal přihrávku na levou stranu, kde už nabíhal ke zteči Vojta Hruban. Z pravé strany ho křižoval Václav Bujnoch. Vojta nasadil do dvojtaktu a ve výskoku zavadil o tělo obránce. Následoval nekoordinovaný pád, kdy nohy na chvíli zůstaly výš než tělo. Dopad na palubovku byl tvrdý, ale všechno v těle zůstalo na stejném místě a Vojta se pak v průběhu zápasu znovu objevil na palubovce. Nicméně první okamžiky letu a pádu byly děsivé. Snad má pivot Opavy Bujnoch čisté svědomí, i když objektivně mohl svůj pohyb zarazit o trochu dříve, aby ke kontaktu nedošlo a vyčkat na eventuální doskok. Nicméně buďme rádi, že to odneslo jen Vojtovo pozadí nějakou naraženinou.

Vojta Hruban padající

 

Utkání by se v prvním poločase dalo rozdělit na dvě stejné poloviny. V první čtvrtině se Opavě dařilo v útoku, ale velký vliv na to měla naše obrana, která nebyla dostatečně agresivní. Hosté se poměrně snadno dostávali do zakončení, vedla se jim střelba z dlouhé vzdálenosti. Zpočátku se oběma týmu dařilo zakončovat útočné akce a body rychle přibývaly na obou stranách. Po necelých třech minutách byl stav 8:9. První minutu a půl klidně sedící trenér Amiel vstal a nervózně přecházel před lavičkou a vysvětloval hráčům chyby, kterých jsme se dopustili. Přesně po pěti odehraných minutách, když Geno poslal zkaženou přihrávkou Opavu do rychlého protiútoku, si vzal oddechový čas. Skóre bylo vysoké - 13:15. Ani po oddechovém čase se toho moc nezměnilo. Opava ještě přidala úspěšné trojky a skóre rychle narůstalo. Za nás střílel dvakrát z pravého křídla střídající Peterka, ale Opava nám právě zásluhou trojek v polovině předposlední minuty utekla na 20:29. Na skóre 26:29 po první čtvrtině upravil dvěma trojkami pokaždé z jiné strany Tomáš Vyoral. Po první čtvrtině byly trojky 5:5.

 

Ve druhé čtvrtině srovnal na 29:29 průnik Kendricka. Když první útok Opavy skončil airballem přišel Martin Peterka s trojkou z levého rohu, ujali jsme se opět vedení. Za chvíli trefil Vyo třetí trojku, Opava se dopustila ztráty a tu potrestal Vyo čtvrtou trojkou ze čtyř pokusů. Pak Vyo zasáhl i dobrou tečí v obraně, čímž zamezil finální přihrávce opavských hráčů ve skórování v rychlém protiútoku. Když pak Vojta proměnil další střelecký pokus, vyšplhalo se skóre na 41:31 po odehraných necelých třech minutách druhé čtvrtiny. Opava trochu lépe bránila, ale v útoku se neprosazovala a odražené střely jsme pochytali my. Po odchodu Vojty Hrubana, o kterém jsme psali výše, jsme se chvilku neprosadili v útoku, ale opravdu jen na chvilku. Do konce čtvrtiny jsme navýšili náskok až na 63:40. Ve druhé čtvrtině dala Opava jednu trojku, my pět a tomu odpovídala i výše skóre v poločase. Obrana zavřela Opavu na 11 bodech, sami jsme nastříleli 37.

 

Krátce po začátku třetí čtvrtiny byl náskok třicet bodů, ale přeci jen ve srovnání v první čtvrtinou to trvalo podstatně delší dobu. Opava sice střílela i nadále z dálky, ale úspěšnost nebyla vysoká. My jsme dobře doskakovali a možností Opavě na opravu jsme nedali. Trenér Amiel ve třetí čtvrtině poslal na palubovku Martina Koláře. Opava se rychlými protiútoky několikrát prosadila, naopak naše dvě tři ztráty zpomalily růst skóre. Na straně Opavy se bodově zviditelnil Kvapil, ale na všechny koše soupeře jsme našli střeleckou odpověď. Nakonec čtvrtina skončila s 11 obdrženými body a dvaadvaceti nastřílenými.

 

V poslední čtvrtině oba trenéři zapojili hráče s obvykle menší minutáží. Na straně Opavy proseděl většinu nebo celou poslední čtvrtinu Šiřina nebo Gniadek. Také náš trenér poslal na palubovku Filipa Novotného. Po trestném hodu Martina Koláře se rozdíl ve skóre dostal na čtyřicet bodů. Občasné naše ztráty pramenící z neobvyklé sestavy trestala Opava rychlými protiútoky, ale to na celkové skóre mělo jen malý vliv. Na poslední více než čtyři minuty za stavu 98:64 se na palubovku premiérově dostal také Miroslav Štafl. Na palubovce se tak objevila sestava Vyoral - Novotný - Kolář - Štafl - Davis. O stý bod se postarala dvojice Vyoral - Davis. Prvně jmenovaný nahodil nad koš a Alex zasmečoval. Efektní oslava stovky. Poslední čtyři minuty jsme vyhráli 10:7 a utkání skončilo jedním z vyšších bodových rozdílů mezi těmito dvěma týmy. 

 
vloženo: 29.03.2018 10:07 / přečteno: 6655x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.