S KÝM ODEHRAJEME LETOŠNÍ SEMIFINÁLE?

S KÝM ODEHRAJEME LETOŠNÍ SEMIFINÁLE?

Letošní průběh čtvrtfinálových sérií byl ve dvou případech jednoznačný, ovšem zbývající dvě dodávají napětí měrou vrchovatou. A právy ty série, které se nás týkají, se vlečou nejvíce.

Nejvyrovnanější se zdála před začátkem play-off ta mezi Děčínem a Svitavami. Jenže Svitavy zahájily sérii ve velkém stylu a oba venkovní zápasy v Děčíně nad opařeným soupeřem vyhrály a když přidaly ještě výhru doma ve třetím zápase, nevsadil by na Válečníky možná nikdo ani zlámanou grešli. Ve čtvrtém zápase již Tuři posadili děčínské Válečníky na lopatu a v prvních třech čtvrtinách řádně roztopili kotel… jenže poslední desetiminutovku prohráli 15:25 a tím o bod i celý zápas. Ve středečním utkání pak Severočeši oškubali Svitavy jako holátka výhrou o 23 bodů a jejich naděje stále žije a severní hvězda stoupá. Kam až?? „Nepamatuju, že by někdo v Evropě otočil sérii z 0:3,“ prohodil při návštěvě Nymburka vůči Turům optimisticky reprezentační trenér Neno Ginzburg.

 

Druhá série měla být naopak jednoznačná. Pardubice, jako náš jediný letošní přemožitel, byly velkými favority. Jenže první zápas se tahal a ve druhé polovině byl většinou překlopený na stranu Slunety. Pardubický perník po prohře hodně ztvrdl a rozmělnit se ho málem nepovedlo ani ve druhém zápase. V duelu číslo dvě po poslední akci Ústí zůstali šťastnější domácí. Na severu Čech se pardubičtí hráči upekli v domácí vřavě, když druhá a především čtvrtá čtvrtina patřila domácím naprosto jednoznačně. I druhé ústecké čtvrtfinále (celkově čtvrtý zápas) vyzněl lépe pro domácí, ale výhru si odvezly Pardubice. Kdyby Standa Votroubek ovšem trefil poslední trojku, spadla by, podle manažéra Slunety Hrubého, hala nadšením ze třetího vítězství. Včera získaly Pardubice zatím nejvýraznější výhrou výhodu mečbolu. Rozhodne se už v neděli 22. dubna nebo se bude čekat až do čtvrtka 26. dubna??

 

Ať už série dopadne jakkoliv a soupeř bude jakýkoliv, bude to naše sedmnácté semifinále v NBL. Pouze jednou jsme z něho do finále nepostoupili a to bylo hned v prvním roce proti Opavě. Opava je také naším nejčastějším soupeřem. Celkem jsme s nimi odehráli 5 sérií a také jako jediná nám sebrala čtyři zápasy. Naposledy před rokem, kdy jsme prohráli v Opavě v třetím zápase 76:80. Po utkání nám v našich semifinálových sérii sebraly týmy BVV Brno (2003), Pardubice (2010) a Kolín (2012). Proti sedmi prohraným zápasům stojí 47 vítězných a že by se letos změnil nějak výrazně poměr zápasů se ani předpokládat nedá.

 

Pokud do semifinále postoupí Děčín, bude to pro ně třetí série s námi, pokud Svitavy nebo Ústí, bude se jednat o premiéru. Jak jistě víte, i semifinále se hraje na čtyři vítězné zápasy systémem dva v Nymburce, dva venku vždy ve dvou dnech po sobě a pak už se pořadatelství střídá po jednom utkání.

 

Naše semifinále se hrají 30. dubna a 1. května vždy od 18:00 hodin v Sportovním centru Nymburk, další dvojice venkovních zápasů je na programu 4. a 5. května. Pokud by bylo nutné hrát další utkání, zde jsou termíny: 9. května (Nymburk), 12. května (venku), 15. května (Nymburk).

 
Finále, které se hraje už jen na dva vítězné zápasy (tedy nikoliv jako vloni, kdy se hrálo jen na dva zápasy se součtem skóre) začíná 20. května a další termíny jsou 24.5. a 27.5. Bronzový týmu budeme znát nejpozději 23. května, kdy je na programu třetí zápas. Předchozí dva se hrají 19.5. a 21.5. 
 
vloženo: 20.04.2018 11:35 / přečteno: 7385x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.