SEMIFINÁLE BUDE S TURY

SEMIFINÁLE BUDE S TURY

Konečně jsme se dočkali jména našeho semifinálového soupeře. Cestu do finále se nám budou snažit komplikovat TUŘI ze Svitav.

Na dlouhé čekání mezi čtvrtfinále a semifinále jsme si už za poslední roky zvykli. Občas jsme znali jméno soupeře dříve, ale upřímně, více než jméno soupeře nepůsobí pozitivně dlouhá doba bez zápasu. V tomto ohledu na tom jsou Svitavy jen o trochu lépe. Svou čtvrtfinálovou sérii končily jednadvacátého, my jsme poslední zápas odehráli týden dříve.

 

Připomeňme, že páté Svitavy přehrály čtvrtý Děčín: 4:2 na zápasy, když první dvě utkání na severu Čech vyhrály 92:80 a 64:61. Na domácí palubovce pak Tuři zvítězili i v zápase číslo tři 82:69 a když ve čtvrtém doma vedli před poslední čtvrtinou o devět, vypadalo to, že jim nestojí nic v cestě, aby prosvištěli celou sérií jako nůž máslem. Jenže poslední čtvrtinu vyhrál Děčín o deset a tím i o bod celý zápas. V Děčíně se pak v pátém zápase hrálo podle not domácích a jednoznačné vítězství 84:61 znamenalo stav 3:2 na zápasy a druhý odvrácený mečbol. V zápase číslo šest už si Svitavy nenechaly nic vzít a od první minuty dávaly na vědomí, že do semifinále chtějí (84:69).

 

Svitavy se do semifinále dostaly poprvé ve své historii, my jsme v této části vyřazovací části už po sedmnácté. Když se k tomu přidá, že jsme prohráli pouze tu úplně první sérii, je jméno favorita jednoznačně dáno. Nicméně výkony Svitav v základní části i setnutí trojnásobného vicemistra posledních tří let Děčína ve čtvrtfinále, dávají tušit, že se česko-moravském pomezí buduje tým, který bych chtěl mluvit do medailových pozic. „Nebude to lehká semifinálová série, protože na nás budou připravení na sto procent. Budou mít naskautováno všechno, co se naskautovat dá. I tak by to neměl být důvod, abychom sérii museli protahovat na více než čtyři zápasy,“ říká Vojta Hruban.

 

„Lepší by bylo možná Ústí, protože by mohli být unavení,“ přemítal Tomáš Vyoral o dvou týmech, které pro semifinále připadaly do úvahy a dodal: „Jsem rád, že nemusíme třeba do Opavy.“

 

O našem soupeři se tedy rozhodlo ve středu večer, ve čtvrtek byl dokonce den volna, a tak na přípravu zůstává málo času. Že to není velká komplikace lze vysledovat ze dvou úhlů pohledu. „Většinu soupeřů stejně dobře známe. Všechno je to hlavně o nás, o tom, jak budeme hrát my,“ naznačil Tomáš Vyoral, že se v šatně nijak bouřlivě neprobírá, s kým budeme semifinále hrát. „Od středy je to pět dní na přípravu. Mnohdy před jinými zápasy ani tolik času nemáme. Tohle je luxus,“ vidí to z úhlu časového Vojta Hruban.

 

Pro vás fanoušky budou asi nejdůležitější termíny. První zápas se hraje na čarodějnice 30. dubna a druhý na Svátek práce 1. května. Oba mají úvodní rozskok v 18:00 hodin. 


V průběhu semifinálových zápasů vás čekají vystoupení cheerleaders z EasyDance 2000, lucky shot a také odměny pro prvních dvě stě příchozích od Mrazíren Polar a ČEZu. V dalších diváckých soutěžích budou cenami také zapůjčení vozů Hyundai na víkend od Autosalonu Louda. Přijďte si užít jedny z posledních zápasů této sezony!

 
Ještě doplníme, že se hraje na čtyři vítězné zápasy a že další utkání na palubovce Svitav se hrají v pátek 4.5. a sobotu 5.5. Na oba pořádáme zájezd. Autobus bude odjíždět v oba dva dny v 15:00 hodin z náměstí. Přihlásit se můžete v prodejně EXICO, Palackého 49, Nymburk. 
 
vloženo: 26.04.2018 18:13 / aktualizováno: 27.04.2018 07:45 / přečteno: 7548x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.