DRUHÝ ZÁPAS NBL V KOLÍNĚ

DRUHÝ ZÁPAS NBL V KOLÍNĚ

Pro Kolín tradičně patnáct minut před šestou vyběhnou naši hráči v dalšímu zápasu Kooperativa NBL. Medvědi pro ně připravili kromě nového týmu také nové hlediště ve své hale.

S Kolínem jsme sehráli, ač se to možná nezdá, od roku 2007, kdy Kolín poprvé vstoupil na prkna nejvyšší soutěže, čtyřicet šest utkání. Do tohoto počtu utkání se také počítají dva přípravné a jeden pohárový. Vyšší číslo naskočilo především díky tomu, že v roce 2010 a 2012 jsme se s Medvědy utkali také v play-off NBL. V prvním roce to bylo ve čtvrtfinále, v roce 2012 dokonce až v semifinále.


Právě do roku 2012 se datuje i naše jediná prohra. Zvláštní taktika trenéra Benáčka s odstupováním hráčů střílejících z perimetru nakonec slavila úspěch a Kolín zápas číslo tři v semifinále vyhrál v prodloužení o 2 body (88:90). Podíváme-li se na střelce, tak první tři jsou i v aktuální soupisce pro sezonu 2018/19: Lawrence 21, Benda 20, Pumprla 12, Lenzly 10, Naymick 8, Nečas 8, Křemen 5, Sokolovský 3, Abrams 1.


Zbývajících 45 utkání jsme vyhráli zpravidla výrazným rozdílem. Však tomu odpovídá i celkové skóre vzájemných zápasů 4459:3145. V každém utkání jsme měli na konci průměrně o 28 bodů více. Všechny zápasy však nebyly tak snadné, jak ukazuje skóre. Například 17 října 2009 se rozhodovalo až ve druhém prodloužení. V tomto zápase exceloval Láďa Sokolovský, autor 30 bodů a rozhodovaly také přesné šestky Arthura Lee a Sokolovského. Obecně výsledky zápasů v Kolíně byly vždy vyrovnanější než v Nymburce.


Aleksander Sekulić: (asistent trenéra): „Kolín bude po dvou zápasech odehraných na venkovních palubovkách doma určitě výrazně motivovanější než v předcházejících zápasech. Náš soupeř oproti minulé sezoně výrazně obměnil základní sestavu. Angažoval tři Američany, kteří dodávají týmu mnohem více univerzálnosti v útoku. Na náš je, abychom našli cestu, jak zastavit hlavní skórery soupeře a sami hráli zápas ještě více ofenzivně.“


Vojtěch Hruban: „My jsme rádi, že už jsme konečně začali hrát, a tak se těšíme na každý zápas, který přijde. Kolín je tým, který možná aktuálně nenaplňuje očekávání, tým, který hraje rozhodně pod své možnosti. V sobotu však budou hrát svůj první domácí zápas a určitě budou chtít před zmodernizovaným hledištěm ukázat daleko lepší tvář, než v předcházejících dvou střetnutích. Pro nás bude zápas s Kolínem vítaným „tréninkem“ před důležitým zápasem v Dijonu. Potřebujeme se sehrávat, i když se situace aktuálně nevyvíjí příliš příznivě a zranění jsou nepříjemná. I z tohoto titulu bude důležité, abychom zápas zvládli bez dalších spoluhráčů na marodce. Já osobně se těším na na sledování zvláštního způsobu střelby Prestona Purifdyho, kterého jsem viděl, když jsme se připravovali na utkání s Opavou (Kolín byl totiž prvním soupeřem Opavy a trenéři tak využili ke skautingu právě tento zápas – pozn.).“

 
vloženo: 05.10.2018 11:47 / přečteno: 5853x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.