POSLEDNÍM ÚČASTNÍKEM JE GIANTS

POSLEDNÍM ÚČASTNÍKEM JE GIANTS

V Basketball Champions League, do které vstoupíme už příští týden utkáním v Dijonu, je už naše skupina kompletní. Z kvalifikace postoupil belgický tým z Antwerp.

V naší skupině, jak si možná ještě pamatujete, se odhlásil turecký tým Eskisehir Basket hned následující den po losování. Klubu došly peníze. Místo něj nebyl vedení BCL vybrán žádný další klub, ale logicky se přímo do základní skupiny posunul klub, který byl zařazen do třetího kola kvalifikace. V našem případě je to litevský Lietkabelis Panevezys, kde je asistentem trenéra Robertas Kuncaitis. Druhým týmem z kvalifikace je tedy vítěz z druhého kola, který by se o postup utkal s Lietkabelisem. Nejúspěšnější ze čtyř adeptů byl Telenet Giant Antwerp.


V prvním kole nejprve přehrál na venkovní palubovce AEK Larnaka 83:74 a ještě výraznějším rozdílem zvítězily Antwerpy doma 76:54. Ve druhé dvojici mezi Cantu a Szolnoki Olaj byl úspěšnější italský tým (69:68 v Cantu a 90:71 v Szolnoku).


Ve druhém kole v prvním zápase nestačilo Cantu doma na Antwerpy a prohrálo 76:84, když se po první prohrané čtvrtině Antwerpy rozjely a do poločasu vyrovnaly a více bodů daly i v dalších dvou čtvrtinách. V Belgii se hrálo vyrovnaně po celých 40 minut. Žádný tým neměl po celou dobu zápasu jistotu postupu, i když stále blíže k ní měl Giants nejen svým náskokem z prvního utkání. Nakonec Antwerpy zvítězily 100:94, celkově o 14 bodů.


Nejužitečnějším hráčem belgického týmu byl v kvalifikace Američan Jae‘Sean Tate. Dvaadvacetiletý mladík, který narostl do výšky 193cm, za průměrných 27,6 minuty na zápas nastřílel 69 bodů (průměr 17,3) a doskočil 34 míčů (průměr 8,5). Druhým nejužitečnějším hráčem je třiadvacetiletý Paris Lee (183 cm) s průměrem 13,8 bodů na zápas a 5,5 asistence na utkání. A třetím nejproduktivnějším hráčem týmu je Dave Dudzinski, Američan ročník narození 1992, který hraje v Evropě od roku 2014 – rok v Agrigento (2 italská liga), rok v Siauliai, rok ve Steaua Bukurešť a minulou sezoinu už byl v Antwerpách. Jedním z nejkomplexnějších hráčů je konečně jeden Belgičan Hans Vanwijn (23 let) s 8,5 body, 5 doskoky a 4,3 asistencemi na zápas. Hans je v Giants už také druhý rok.

 
vloženo: 04.10.2018 18:20 / přečteno: 5996x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.