NEJDELŠÍ CESTA

NEJDELŠÍ CESTA

V sobotu absolvujeme nejdelší tuzemský výlet do Ostravy k utkání čtvrtého kola Kooperativa NBL proti domácí Nové Huti.

Ostrava má na svém kontě jednu výhru doma nad Kolínem a dvě prohry na venkovní palubovce v Prostějově a v Brně. „To jen potvrzuje, že Ostrava na Tatranu je jiná než Ostrava venku,“ poznamenal Jaromír Bohačík, který se zápasem v Ostravě vrací do rodného kraje. „Pro mě osobně je to vždycky speciální, když hraju v Ostravě. Čeká na mě brácha, přijdou se podívat rodiče a známí. Je to palubovka, kde jsem v juniorech začínal. Jsou to pěkné vzpomínky,“ pokračovat Boči.


Jak je pro Ostravu v poslední době typické, opět proběhla velká rošáda v týmu a z klíčových hráčů zůstali jen Bohačík (31,8 min/zápas) a Stanojević (30,0 min/zápas). Zůstali také Hoblík a Svoboda, kteří přišli týmu pomoci na konci minulé sezony. V minulé sezoně se v Ostravě usadil i Adam Choleva. Zbytek týmu je v podstatě nový. Na konci září byli v týmu tito noví hráči: shooting guardi Alleyn a Boggs, forward Nicholas Smith, power forward Zaharijevič, rozehrávač Nábělek, centr Koloničný, křídlo Martikán, shooting guard Havlík.


Oni už jsou v Ostravě zvyklí na to, že se jim kádr každý rok promění, takže, kdo jiný by to měl zvládat než oni (smích). Jen jádro zůstane stejné,“ hodnotí Boči kádrové změny. Na otázku, co je tím jádrem, odpověděl s úsměvem od ucha k uchu: „No brácha … a ještě Dušan Medvecký?!“.


Před touto sezonou se do trenérského týmu HN, včetně mládežnického, zapojil také Peter Bálint. „To je o jeden důvod více, proč se těším do Ostravy. Trenér Bálint mě přivedl do mužského basketbalu,“ kvitoval Boči.


Po náročném zápase v Dijonu a delší cestě do Ostravy, by se o některé hráče mohla pokoušet únava. „Nebude! Nafasovali jsme super regenerační kalhoty, tak uvidíme, jak budou fungovat,“ říká Boči, co může čekat za pohodlí na cestě. A co může čekat Boči od zápasu? „Dáváme dost bodů, ale tou diskutovanou částí teď v týmu je obrana. Ve Francii jsme si sami sobě dokázali, že bránit umíme. Skóre bylo docela nízké. Není důvod, abychom dostali tolik bodů jako v Kolíně. Nesmíme je nenechat dostat do hry. Když se jim daří v útoku, jsou schopni i výborně bránit. Důležitý bude začátek utkání.“


Aleksander Sekulić, asistent trenéra Nymburka, dodal: „Musíme se na každého soupeře dobře připravit. Ostrava má dobrý mix domácích a zahraničních hráčů, kteří hrají dobře organizovaně a v útoku s všestranným zakončením. Pro nás bude nejdůležitější, abychom hráli ve svém tempu a zároveň bychom chtěli vrátit do zápasového rytmu Gena Lawrence, který už své drobné zranění překonal.“


Do Ostravy nepojede určitě Alex Davis, jehož rána je ještě bolestivá a otazník ještě visí nad Wrightem s nadějí 50:50.



 
vloženo: 12.10.2018 18:37 / přečteno: 6444x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.