DALŠÍ TĚŽKÝ ZÁPAS PŘED NÁMI

DALŠÍ TĚŽKÝ ZÁPAS PŘED NÁMI

V sobotu nás čeká další těžký zápas. Při jubilejním sedmdesátém vzájemném utkání v NBL budou naši hráči chtít rozbít pardubické perníkové srdce. Zápas se bude hrát ve velké hokejové aréně v Pardubicích od půl sedmé.

Podle postavení v tabulce by měl být sobotní zápas ještě těžší než minulý proti Opavě. Pardubice jsou druhé a ztrácejí na nás tři výhry. Nicméně proti tomuto soupeři se nám celkově daří, i když je to tým, který nás porazil v lize jako poslední. Bylo to 31. března v Pardubicích a zápas skončil 73:69 pro domácí, ale jinak máme v české nejvyšší soutěži 62 vítězných a 7 prohraných utkání. Prohry v posledních deseti letech byly těsné, maximálně o šest bodů. Celkové skóre je 6157:4951, což je při 69 utkáních průměr 89,4 : 71,8. Krom toho, že jsou Pardubice posledním týmem, který nás porazil, drží Pardubice také pozici posledního vítěze na nymburské palubovce. Tady je však datum o mnoho starší – 19. května 2010.


Aleksander Sekulič: „Utkání v Pardubicích je pro nás velkou výzvou. Bude to druhý venkovní zápas během 48 hodin a znovu to bude proti velice dobrému týmu. Soupeř má výborný mix českých a amerických hráčů. Výkon týmu je silně závislý na třech Američanech - Williams, Jackson, Benjamin. Bude velmi důležité je zastavit vhodnou obrannou taktikou. Týmová obrana a kontrola jejich útočného doskoku jsou prvky, které budou v tomto zápase rozhodující.“


Martin Kříž: „V poslední době je to jeden z nejsilnějších týmů v Kooperativa NBL. Jak si tak uvědomuji, v Pardubicích nehrajeme v posledních letech úplně nejlépe a už jsme tam párkrát prohráli. Myslím, že to byl dokonce ten poslední prohraný zápas. Musíme k zápasu přestoupit jinak než v Opavě, jinak by nás mohly Pardubice potrestat. Je to po reprezentační pauze už druhý náš zápas, proto věřím, že v Pardubicích to bude kvalitní týmový výkon po celých 40 minut.“


Pardubice v prvních čtyřech letošních zápasech poměrně výrazně zvítězily. Na štítě zůstalo Ústí, soupeř, který v play-off minulé ligy Východočechy hodně potrápil. Pardubice vyhrály i ve Svitavách, porazily doma Olomoucko, ale hned vzápětí nestačily doma na Děčín a přes jedno kolo dál je opět na Dašické porazilo USK Praha. Pak zase přišla dvě výrazná vítězství nad Ostravou (125:71) a Opavou (100:55) a opět dva dny poté prohra v Kolíně v utkání, které se snad ani prohrát nedalo. Kolín sice po většinu zápasu vedl až o deset bodů. Ve čtvrté čtvrtině však šly do vedení Pardubice a ještě minutu a 37 sekund před koncem vedly o devět bodů. Ale protože Kolín zakončil šňůrou 10:0, změnil se ještě vítězný tým.


Pardubice se v letošní sezoně zkusili probít do Basketball Champions League. Byly nasazeny do posledního kola kvalifikace, ale Nižnij Novgorod ukázal svou sílu. Z Novgorodu si Pardubice přivezly nadějnou prohru 84:92, ale doma třetí tým loňské NBL padl 57:85 a tím se přesunul do FIBA Europe Cupu. Ve čtyřčlenné skupině D však Pardubice nevyhrály ani jeden zápas a s průměrným skóre 77,3:100,8 obsadily poslední místo v základní skupině za Saratovem, Ironi Ness Ziona a New Heroes Den Bosch.


Toto všechno je však jen historie. Zítřejší zápas se začíná za stavu 0:0. Sledovat ho budete moci od 18:25 na serveru TV COM.


 
vloženo: 07.12.2018 18:12 / přečteno: 5868x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.