ZÍTRA S DIJONEM

ZÍTRA S DIJONEM

Velice důležitý zápas čeká na naše basketbalisty zítra od 18:30 v Nymburce. Pokud chtějí mít postupové karty ve své ruce a nedoufat na výsledky jiných zápasů, musí vyhrát nad svým přemožitelem z prvního kola Dijonem.

Ještě než se podíváme na našeho soupeře podrobněji, připomeňme některé organizační drobnosti. Předprodej vstupenek probíhá i nadále prostřednictvím našeho webu (sekce vstupenky). Připraveno bude občerstvení a pro prvních několik fanoušků, kteří si dají v občerstvení párek na tácek s hořčicí, máme připravenou dijonskou hořčici - zbytek rekvizity po natáčení upoutávky, kterou můžete shlédnout na facebooku nebo youtube. O poločase ukáží své dovednosti minižáci z Milovic, kde máme „detašované“ pracoviště naší Akademie. Rádi bychom vám také připomněli, že pro cestu na zápasu můžete využít autobus, který odjíždí v 17:55 z náměstí a zastavuje pak u ZZN a na náměstí. Zpátky odjíždí zhruba dvacet minut po skončení zápasu.


A nyní k našemu soupeři.


Francouzský tým, který je aktuálně na děleném druhém až čtvrtém místě francouzské ligy s osmi výhrami a čtyřmi prohrami, dokázal v Lize mistrů vyhrát jen zápas právě nad námi a aktuálně je ve skupině poslední s pasivním skóre 59 bodů. Nám na postupové místo chybí jedna výhra, protože na čtvrté až šestém místě jsou kluby s bilancí 3-4, my na sedmém máme 2-5 a Dijon na posledním 1-7.


Náš soupeř, zdá se, že měl lepší formu na začátku sezony, kdy ve francouzské ProA vyhrával vyšším rozdílem, ale i v BCL byly jeho prohry těsné. Například ve druhém kole prohrál v Bambergu jen o devět bodů a ve třetím s Fuenlabradou doma jen o dva. Nejvyšší prohru zaznamenal Dijon zatím s Antwerpami doma (61:80), ovšem před reprezentační přestávkou odehrál solidní zápas v Jeruzalémě, kde ještě šest minut před koncem ztrácel čtyři body. Jenže od té doby nedal pět minut koš a prohrál 72:86.


Hra soupeře se opírá především o Gavina Wareho, 206 cm vysokého Američana, který posílil francouzský tým před touto sezonou. Jeho statistiky ukazují 24 minut na zápas, 13,7 bodů na utkání (#31 v BCL), 5,0 doskoků (#31 v BCL). Gavin Ware je mladý kluk, v pětadvaceti je to jeho třetí evropská štace. Přesto si dokáže pod košem udělat dobře místo a je nebezpečným především ve vnitřním prostoru.


To David Holston, rozehrávač, se po evropských palubovkách pohybuje od roku 2009. Byl dvakrát v Turecku (Karsiyaka, Mersin), celkem tři roky v Artland Dragons (nadvakrát) a také už byl v letech 2015-17 v Dijonu. V posledních dvou zápasech v BCL sice nehrál, ale v posledním ligovém už byl na palubovce 29 minut. S průměrem 9,6 bodů na zápas je v žebříčku hráčů BCL na 74. místě. Je výborným střelcem za tři body.


Druhým nejužitečnějším hráčem a třetím nejlepším střelcem je Alex Julien, který při svých 28 minutách na zápas přispívá týmu především asistencemi. Už jich má v sedmi zápasech 44, což ho staví na sedmé místo v pořadí všech hráčů BCL. Pro srovnání, náš nejlepší nahrávač Lawrence, je osmý a má jen o 0,3 asistence na zápas méně. Jeho silnou vlastností je rychlý protiútok.


Nováčkem v sestavě Dijonu je Tarence Kinsey, který naopak žádným nováčkem v Evropě není. Dvoumetrové křídlo vystřídalo od roku 2008 na našem kontinentu 11 klubů a také má za sebou 109 zápasů v NBA za Memphis a Cleveland v letech 2006 až 2009. V Eurolize odehrál 94 zápasů s průměrem skoro jedenácti bodů na zápas.


Věříme, že bude úterní večer v nymburské hale patřit opět především nymburským fanouškům, protože jestli někdy potřeboval náš tým vaši podporu, tak je to právě teď. Teď se bude rozhodovat, zda do Nymburka přijedou další výborné evropské týmy.  

 
vloženo: 10.12.2018 17:59 / přečteno: 5983x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.