DRUHOU PŮLKU NBL OTEVŘEME S OPAVOU

DRUHOU PŮLKU NBL OTEVŘEME S OPAVOU

S Opavou na jejich palubovce dnes zahájíme odvetnou polovinu základní části Kooperativa NBL. Půjde však o předehrávku 13.kola, v jehož termínu oba týmy hrají Ligu mistrů.

Na začátku října šlo o souboj dvou loňských finalistů, což můžeme říct i nyní, ale aktuální postavení v tabulce je nyní jiné. Opava se drží v polovině ligového pořadí a trochu doplácí na cestování a nahuštěný program zápasů. Trápí je zranění několika hráčů a to ještě více umocňuje náročnost letošní sezony pro úřadující vicemistry. „Měly deset dní na regeneraci a to je docela dlouhá doba. Určitě si odpočinuli. Na druhou stranu deset dní nehráli žádné zápasy a pokud bych to vzal podle sebe, tak takové úseky sezony nemám rád,“ poznamenal k předchozímu reprezentačnímu oknu Petr Benda.

 

Pochopitelně v podobné situaci je i náš tým. „Polovina týmu se k nám připojila až den před zápasem,“ zopakoval již mnohokrát vyřčené skutečnosti o přípravě družstva, kterému šest hráčů startuje v reprezentaci. Ovšem nebude to tak výrazné jako před sezonou, kdy reprezentanti nebyli s týmem v podstatě celou přípravu. Tuto „komplikaci“ lehce znásobuje příchod dalšího hráče. Sice bude mít více času na tréninky s týmem, ale jen z částí a ani jedna strana se na sebe nemohla „zvykat“.

 

Trochu z jiného úhlu vidí zápas v Opavě asistent trenéra Saša Sekulič, který v Nymburce kvůli slovinskému nároďáku také v uplynulých dnech chyběl: „Po reprezentační přestávce nás čekají dva těžké zápasy na venkovních palubovkách, mezi kterými je pouze jeden den odpočinku.“ To bychom měli zvládnout bez větších problémů. Pokud bude schopen nastoupit i Vojta Hruban, bude k dispozici 13 hráčů, což znamená, že trenér Amiel bude moci protočit celou sestavu pravidelně bez zbytečného přetěžování hráčů.

 

Vícekrát citovaná je v předzápasových komentářích i dlouhá cesta soupeře k utkání v Opavě. Pro nás je to časové nejdelší čas strávený na cestě v České lize. „Po pětihodinové cestě je vždycky důležité, jak do zápasu vstoupíme. Musíme se dobře rozcvičit, abychom dlouhé sezení co nejvíce eliminovali. Pokud do utkání v Opavě dobře vstoupíme, většinou problémy nemáme,“ řekl Petr Benda. „Opava je jeden týmů, který doma hraje daleko lépe než venku,“ naráží Sekulič na hladkou výhru 108:78 v prvním letošním měření sil. „Opava má hodně kvalitních střelců a jsou dobří na útočném doskoku. Proto bude pro nás nejdůležitější odehrát zápas s dobrou obranou a mít pod kontrolou doskakování pod oběma koši, ale především pod vlastním. Dát Opavě dva nebo tři pokusy svou trefu opravit, bude to mít vliv na vývoj zápasu,“ dodal ještě priority zápasu Saša Sekulič.

 

„Hra proti Opavě přináší pro nás určité specifikum. Domácí se nebudou tak často pouštět pod koš, proto my podkošoví hráči musíme bránit výš a více vypomáhat na obranu střelců,“ dodal někdo k taktice Petr Benda. Pohled na statistiku jen ukazuje, jak je na tom Opava se střelbou z tříbodové vzdálenosti. Za 11 kol vystřelili hráči 365 trojek, to je 33 na zápas! zdaleka nejvíce ze všech týmů. Dali sice také nejvíce košů 116, ale procentem úspěšnosti jsou poslední s 31,8%. To je ukazuje, že raději vypálí z perimetru, než by najeli pod koš.

 

Zápas v Opavě začíná v 18:00 hodin a sledovat ho můžete prostřednictvím TVCOMu.

  
 
vloženo: 06.12.2018 06:24 / přečteno: 5476x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.