ROZHODLA TŘETÍ ČTVRTINA

ROZHODLA TŘETÍ ČTVRTINA

Kontrolované vítězství v Ústí nad Labem nám ani v posledním zápase roku 2018 neudělalo kaňku do letošního čistého záznamu výher a porážek v Kooperativa NBL. V zápisu o utkání bylo na konci uvedeno skóre 80:92.

Po jedenáctibodovém vítězství v prvním zápase letošního ročníku jsme podobným rozdílem vyhráli i na palubovce soupeře, kde je přeci jen Sluneta silnější než venku. Bodový rozdíl byl obdobný, ale průběh nikoliv. V Nymburce jsme si nejvýraznější náskok vytvořili už v polovině druhé čtvrtiny, tentokrát přišel rozhodující trhák o deset minut později.

 

V obraně jsme často vytahovali dvojici až trojici hráčů až pod koš soupeře a snažili se mu rozehrávku co nejvíce znepříjemnit. Tento způsob hry přinesl několik získaných míčů a snadných bodů, ale občas přinesl i přečíslení a volné pozice domácích hráčů ať už na perimetru nebo v podkošovém prostoru. Do vývoje skóre se také výrazně promítaly ztráty. V první čtvrtině jich bylo osm a není proto divu, že soupeř měl o šest střel na koš více než my. V obraně se občas negativně projevovalo až tvrdošíjné přebírání clon, kdy dokázali domácí několikrát využít výškovou disproporci k relativně snadnému skórování.

 

V první čtvrtině jsme měli opatrnější rozjezd, umožnili jsme domácím vystřelit dvě trojky, kterými nejen rychle posouvali skóre, ale také si zvyšovali sebevědomí pro další střelbu. Jakoby si hráči v první čtvrtině vzali příklad ze Smetanovy symfonické básně Vltava. Po rychlejším horním toku, přišla pomalejší pasáž, kdy body nepřibývaly moc rychle. Svatojánskými proudy se prolétlo mezi časy 6:33 a 5:29, kdy se v rychlých protiútocích skóre změnilo z 8:4 na 12:12 (12 bodů za minutu) především za pomoci dvou trojek Vojty Hrubana. A pak se zase tempo zpomalilo. Poslední dva koše první desetiminutovky měly stejného jmenovatele - chybu v obraně. Na straně domácích to byla volná trojka Šteffela, na naší straně to byla zcela volná pozice Myerse pod košem. Souboj v první čtvrtině skončil smírně 20:20. Ani druhá čtvrtina nevybočila z vyrovnaného průběhu té předcházející. Rozdíl ve skóre se vešel do pásu plus - mínus čtyři body, a přestože byli o trochu delší dobu ve vedení domácí, bylo skóre 2,5 minuty před koncem prvního poločasu vyrovnané 35:35. Poslední tři naše koše nechala Sluneta bez odezvy, a tak jsme do druhého poločasu šli s náskokem šesti bodů. Ve statistikách za první polovinu utkání nejvíce kontrastovaly ztráty 3:13 a obranné doskoky 7:19 (vždy pořadí Ústí : Nymburk).

 

Dobrou produktivitu z konce druhé čtvrtiny jsme si přenesli i do začátku druhého poločasu. Za dvě a půl minuty jsme po několika povedených akcích vedli 50:37 a za další tři minuty už bylo naše vedení skoro dvacetibodové. „Bohužel jsme nechytli konec první půle a začátek té druhé. Soupeř nám utekl na 20 bodů,“ podtrhl rozhodující moment na tiskové konferenci trenér domácích Pištěcký. Mohli jsme dokonce protrhnout i dvacítku, kdyby Myers proměnil svůj zisk a samostatný úprk ke koši ve dva body. Nestalo se, Pecka nás potrestal a na začátku 9.minuty třetí čtvrtiny jsme vedli zase už jen o dvanáct. „Nám slouží ke cti to, že jsme zápas nezabalili a dokázali jsme se dostat na nějakých deset bodů rozdílu. Hráli jsme dost vabank,“ pochválil svoje hráče kouč Pištěcký. Po snížení rozdílu na dvanáct bodů si vzal druhý oddechový čas v docela těsném sledu náš trenér. Kolečka našeho útoku se zase rozpohybovala, naopak domácím se pod pískem naší obrany zadrhla, a když půl minuty před koncem třetího dějství skóroval Pampi, byl rozdíl dvacet bodů (52:72). Díky spornému útočnému faulu Vojty Hrubana domácí ještě za půl minuty ubrali z náskoku pět bodů. Poslední čtvrtina, kterou Ústí vyhrálo o tři body, se jen dohrávala. K vidění bylo několik pěkných akcí, ale oba týmy tak nějak přijaly svou úlohu a bez větších emocí se utkání dokončilo. „Po poločasové přestávce jsme ale kontrolovali průběh, protočili jsme celou lavičku, což je pro nás důležité, protože v následujících 25 dnech nás čeká zhruba 12 zápasů,“ připomněl po utkání náš trenér lednový zápasový program.

 

Body: Wallace 18, Šmíd 15, Svejcar a Pecka po 13, Wisseh a Šteffel po 7, Šotnar 5, Houška 2 - Hruban 19, Bohačík 16, Wright 11, Myers a Kříž po 8, Pumprla a Vyoral po 6, Cosey a Benda po 5, Peterka 4, Davis a Lawrence po 2 (skórovali všichni hráči), střelba za 2 body: 36/18:35/25, trojky: 30/10:24/10, TH: 18:14:16:12, doskoky: 24:42, fauly: 21:23, ztráty: 9:19, zisky: 7:5, čtvrtiny: 20:20, 15:21, 22:31, 23:20

 
vloženo: 30.12.2018 01:40 / přečteno: 5598x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.