90' ROK ZAČÍNÁ

90' ROK ZAČÍNÁ

Dneškem začíná rok oslav 90. výročí založení nymburského basketbalu. Rádi bychom vás seznámili s rámcovým programem, který pochopitelně budeme postupem času upřesňovat.

První akce, zařazená do „devadesátkového roku, začíná už zítra. Turnaj Crystal Bohemia Cup přinese pro tento jubilejní rok několik změn. Poprvé do Nymburka přijede 6 týmů a turnaj bude probíhat čtyři dny. Premiéru mají dva německé kluby Brose Bamberg a Mitteldeutscher Weissenfels. Prvenství přijedou obhajovat šestnáctiletí Japonci, kteří se připravují na mistrovství Asie. Budou nejmladším a pravděpodobně i vzrůstem nejmenším zato nejrychlejší týmem. Kromě dvou německých týmů jim budou chtít obhajobu sportovně komplikovat reprezentace Česka, reprezentace Slovenska a pochopitelně i tým U17 naší Akademie.

První zápas turnaje je na programu ve středu od 16:00 hodin, slavnostně bude turnaj ukončen v sobotu 5. ledna po třetí hodině odpolední. Do té doby se odehraje na turnaji celkem 14 zápasů.

Obrázek 

Druhou akci bychom mohli nazvat „Začalo to na Komendě….“ Mnozí vědí, že první zápasy v nejvyšší soutěži se hrály na Komendě (hala ZŠ Komenského 589), ti co atmosféru na Komendě nezažili, tak určitě od svých starších přátel o tom slyšeli alespoň vyprávět. Při finálovém utkání proti Opavě musela být dokonce instalována v atriu školy velkoplošná obrazovka, protože by se fanoušci do haly vůbec nevešli. Proto jsme se rozhodli, že se jedním zápasem se soupeřem, proti kterému jsme už v sezoně 2000/01 hráli, NH Ostravou na Komendu vrátíme.

Obrázek  
Obrázek

Třetí akcí, která už má svůj termín, je 1. Nymburský basketbalový ples. Bavit se s našimi basketbalisty, ale i některými hráči reprezentace, bývalými hráči Nymburka a zajímavými hosty, se můžete ve Sportovním centru v pátek 15.února. Rádi Vám zde nastíníme program plesu.

 

Po celý večer Vás bude bavit duo stand up komiků Daniel Čech a Arnošt Frauenberg. Finalista soutěže Československo má talent Tomasiano Vás uchvátí velkolepou pódiovou show stejně tak, jako usedne k Vašim stolům, kde se stanete přímou součástí dechberoucí mikromagie. Alex Dowis a jeho hra světel a tmy Vás provede historií nymburského basketbalu, kdy budete žasnout po prvním tahu laserovým štětcem.

 Obrázek

Po celou dobu budou k zakoupení za velmi příznivé ceny pochutiny klasické gastronomie v moderním pojetí od Bistra Na Staré poště, vynikající tematické dezerty Hančiny cukrovinky, barmanské dovednosti předvede, namíchá a naleje všem známý Filip Ropek a jeho Casa Havana crew, lahodnými kávovými specialitami Vás nadchne Charlie´s Coffee & Garden a v neposlední řadě až z Valtic dorazí echt moravští vinaři, kdy budete moci ochutnat a i odnést si domů cokoliv z jejich nabídky letošního opravdu vydařeného vína.

 

Zábavy bude víc než dost. Závody prasátek o pořádný kus šunky, fotbálky, minibasket, DJ, živá taneční kapela, profesionální fotokoutek s neomezeným množstvím fotografií, které si gratis odnesete domů jako památku na tento výjimečný večer. V ceně lístku budou pro vás na stolech připravené dobroty k pivu i vínu, nesmí chybět ani uvítací drink a na závěr tombola o velmi zajímavé ceny. Proč nevyhrát třeba dvouhodinový střelecký trénink s Vojtou Hrubanem a Jaromírem Bohačíkem nebo výlet na Ligu mistrů, reprezentační dres či dres Vámi vybraného nymburského hráče a spoustu jiných cen.

To vše za účasti hráčů nymburského áčka a hráčů české reprezentace. Pozváni budou i hráči, kteří v našich dresech hráli v letech minulých.

 

Další akce jsou zatím ve stádiu příprav nebo úvah, ale přesto Vás s nimi seznámíme.

 

Rádi bychom uspořádali „Devítkový basketbalový maraton“, který by měl do zápasů zapojit celou řadu „hráčů“ od profesionálů, po rodiče, hráče Akademie, partnery našeho klubu nebo bývalé hráče, či představitele samosprávy, herce z filmu Zlatý podraz, manželky/přítelkyně našich hráčů A-týmu a další …

 

Na podzim, kdy budou akce vrcholit, připravujeme „Den s basketbalem“ jehož součástí bude utkání s atraktivním zahraničním soupeřem, utkání bývalých hráčů, představení mládežnických celků. Basketbalové dění bychom rádi dostali z haly i na náměstí, kam nalákáme hlavně nejmladší příznivce basketbalu na různé soutěže. Součástí bude i autogramiáda hráčů.

 
Těšit se můžete i na koncert osobnosti populární hudby, na speciální trika k 90.výročí klubu. Věříme, že se nám podaří opět připravit výstavu k tomuto jubileu v muzeu nebo v budově Městského úřadu. Rádi bychom vydali další publikaci, ve které bychom shrnuli rok oslav nymburského basketbalu.
 
vloženo: 01.01.2019 00:09 / přečteno: 6289x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.