ALL STAR GAME 2018-19

ALL STAR GAME 2018-19

Pražská hala Královka viděla na závěr velice úspěšného basketbalového kalendářního roku 2018 tradiční basketbalovou show. Mladé pušky si nakonec vystřílely výhru 136:135 a Boči získal ty vysněné hodinky (rozhovor s ním na konci článku).

V ustáleném formátu se proti sobě postavili Mazáci a Mladé pušky s tím rozdílem, že základní pětky letos vybírali kapitáni obou týmu Lukáš Palyza, resp. Jaromír Bohačík.

 

V zápase, ve kterém jde o výsledek až na druhém místě, začali lépe Mazáci, kteří zatím kromě jediného případu vždy exhibiční klání ovládli. Především Vojtěch Hruban pracoval na náskoku svého týmu hrajícího v oranžových dresech. Ale nejen na tom, každou svou smečí „vydělal“ díky Kooperativa Faktoru 500 Kč do charitativního projektu Bez Faulu.

 

Jako magnet působila na hráče meta u půlící čáry, odkud platila střela za pět bodů. Historicky prvním úspěšným střelcem se stal Devonte Wallace, který jí pokořil v polovině třetí čtvrtiny. O pár minut později mu odpověděl Jakub Šiřina. Pak už ale šlo do tuhého. A bylo to vidět na hřišti. Obrany postupně utahovaly své sevření. Mazáci si drželi vedení díky ostrostřelbě Anthonyho Waltona.

 

U Mladých pušek zavelel jako správný kapitán k útoku na vítězství Jaromír Bohačík. Mazáky často překvapil aktivní obranou a snahou získat míč. Svou energií nakazil Thomase Dunanse, který posilněn vítězstvím v soutěži ve smečování předváděl podobné kousky i ve hře. Navíc to byl on, kdo po odvážném nájezdu deset sekund před koncem vyrovnal a šestkou poslal Mladé pušky do vedení. Mladíci přežili závěrečný pokus Autreyho a mohli tak slavit vítězství a prémii v podobě hodinek Lotus z limitované série.

 

Díky aktivitě hráčů se za 38 smečí a 3 alley-oopy vybralo po započtení DMS a příspěvků od fanoušků 32 300 Kč na charitativní projekt Bez Faulu.

 

Mazáci – Mladé pušky 135:136 (39:31; 67:64; 102:95)

Walton 28, Pomikálek 22, Hruban 18, Švrdlík 14, Autrey 10, Marko 9, Palyza 8, Pumprla a Vukosavljevič po 6, Stanojevič a Širina p 5, Houška 4 – Douglas 26, Dunans 25, Bohačík 17, Canda 16, Šafarčík 12, Carlson 11, Sehnal a Pecka po 8, Roby 6, Wallace 5, Puršl 2, TH: 4/4 – 6/4, trojky: 13 – 14, doskoky: 54 – 50, zisky: 5 – 8, ztráty: 12 – 7, asistence: 35 – 34, fauly: 5 - 2

 

Výsledky dovednostních soutěží

Basketking 3-Point Shoot-out

1. Donovan Jackson 20+22 | 2. Lukáš Palyza 17+19 | 3. Devonte Wallace 16 | 4. Lamb Autrey 14

5. Lukáš Palek 12 | 6. Milan Stanojevic 10
 

Kooperativa Faktor 1on1 Challenge

Kvalifikace:

Bryce Canda vs. Anthony Walton 1:3 | Sean O´Brien vs. Donovan Jackson 0:3 |  Klint Carlson vs. Davell Roby 4:2 | Javonte Douglas vs. Devante Wallace 3:1

Semifinále:

Anthony Walton vs. Donovan Jackson 2:4   | Klint Carlson vs. Javonte Douglas 1:4

Finále:
Donovan Jackson vs. Javonte Douglas 0:4
 

Nilfisk Slam Dunk Contest

1. Thomas Dunans 45+45+48+50 | 2. Brandon Boggs 37+48+49+46 | 3. Anthony Walton 37+40 | 4. Charles Aiken 32+39

 

 

Krátký rozhovor s Jaromírem Bohačíkem bezprostředně po utkání:

Jak sis dnešní odpoledne užil?

Proč si to neužít, když přišla plná hala, bylo to stejné, jako když hrála letos reprezentace. Jsem rád, že lidi přišli i 30. prosince a taky jsem se poprvé v životě viděl na LED-boardech a na plakátech. Cítil jsem se pyšný (smích). Chtěli jsme s přítelkyní udělat pár fotek z auta právě těch plakátů, ale asi jezdím moc rychle, všechny jsou rozmazaný (smích).

 

Jak se ti líbil koncept výběru týmu kapitány?

Pro mě to bylo fajn, byl jsem totiž v hlavní roli (smích). My jsme to v Lukášem vybírali při reprezentačním srazu a když si třeba Paly vybral Pampiho, říkal jsem si, tak to já taky musím vybrat nějakého obránce. Možná by bylo ještě lepší, kdybychom vybírali celou dvanáctku, ale takou moc nám asi organizátoři dát nechtěli. Musím uznat, že trenér Sanders mě skvěle doplnil!

 

Troufal by sis tedy na celou dvanáctku?

Spíš proto, že jsem mohl vybrat jen čtyři hráče, a když jsem někoho zvolil, říkal jsem si, že bych tam mohl dát ještě toho nebo toho. Fakt to nebylo snadné.

 

Jak je možné, že sis nevybral MVP zápasu Dunanse?

My když jsme hráli v Prostějově, byl zraněný a člověk si více pamatuje schopnosti protihráčů, když je vidí na hřišti. Říkám upřímně, docela mě překvapil. Ukázal se v dobrém světle a kouč Sanders měl šťastnou ruku.

 

Kdy jste změnili přístup k zápasu, abyste ho nakonec vyhráli?

Tak dvě a půl minuty před koncem se začalo daleko více bránit. Docela by mě zajímalo, jak by zápas dopadl, kdyby se hrálo s obranami naplno. Není snadné nastavit způsob hry, aby člověk lidi pobavil, a zároveň chce vyhrát a ještě aby fanoušci viděli i trochu „normální“ basket.

 

Hodně jste chtěli vyhrát?

Minule nám nastřílel Robinson z Mazáků asi 40 bodů a pak jsem taky slyšel, že Mladé pušky vyhráli jen jednou,… proto tak jsem si říkal, že letos už by to chtělo.

 

Asi i ty hodinky tě lákaly, že?

Určitě (smích)
 

Změní se teď tvůj přístup k nedochvilnosti?  

Jasně, určitě si je párkrát na sebe vezmu (smích).
 

Bavily tě doprovodné soutěže?

Byly dobré. Soutěž jedna na jedna je příjemné koření zápasu. Možná se zdálo, že na to na to aktéři kašlou, ale ono to tak není. Jak člověk musí hrát pořád jedna na jedna, jak je neustále v kontaktu, není oddech ani při přeběhu k trojce a ještě musí všechno doskakovat… to fakt není legrace. Pokaždé když se po tom svém souboji vrátili sednout vedle mě, byli hodně vyplivnutí.

 

Zaslouží si taková výhra nějakou oslavu?
Oslava asi neproběhne, my trénujeme v Nymburce non-stop. Vždyť v lednu hrajeme asi tisíc zápasů a to bude hrozně těžké. 

 
vloženo: 30.12.2018 19:21 / přečteno: 5674x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.