DALŠÍ STOVKA SOKOLŮM

DALŠÍ STOVKA SOKOLŮM

Utkání proti Královským Sokolům dopadlo podle očekávání vítězstvím našeho týmu. Po ospalejším začátku se naplno projevil rozdíl ve výkonnosti a utkání skončilo bezpečnou výhrou 100:71.

„Chvilkama dobrý a chvilkama horší,“ poznamenal diplomaticky po utkání kapitán Pavel Pumprla a dodal:  „Kdybychom byli schopni hrát tak jako v těch lepších chvilkách po celou dobu, byl by obrázek celého utkání asi lepší.“  Nicméně ani v době, kdy jsme s Hradcem v první čtvrtině o šest bodů prohrávali, nemohl nikdo pochybovat, že na konci budeme mít další výhru v kapse. Trenér Amiel využil utkání k procvičování některých prvků, které se vyučovaly v průběhu povánočních tréninků. Především to byla celoplošná obrana.  „Obranu po celém hřišti jsme praktikovali v daleko větší míře, než bychom ji hráli v nějakých těžších zápasech. Jakmile by někdo hrál více než dvacet minut, už nebude mít síly, aby soupeře honil po celém hřišti,“ potvrdil Pavel Pumprla. Náš trenér také už první čtvrtině rozehrál hned desítku svých hráčů a na konci utkání měl více než dvacet minut na svém kontě jen Martin Peterka. „Doufám, že takových zápasů, kdy jsou minuty rozloženy na všechny hráče, bude více,“ nelituje Pavel, že odehrál jen 19 minut.

 

Dalším pozitivem kromě stejného zatížení všech hráčů je skutečnost, že se do listiny střelců zapsali všichni naši hráči nějakými body. Nejvíce si opět zapsal Vojtěch Hruban a to sedmnáct, když ho nejvíce živily trojky, které dal čtyři ze šesti pokusů. Zdatně mu sekundoval Martin Peterka, který na konci zápasu nasypal do koše hráčů svého otce, trenéra Hradce, tři trojky a společně se třemi dvoubodovými koši a dvě šestkami dosáhl na 17 bodů jako Vojta. Dvoucifernými střelci byli ještě Cosey, Myers a také Pumprla. Kapitán našeho týmu dvakrát zakončil svrchu. „Jo, jo, při All Star Game jsem si tenhle způsob zakončení zase připomněl,“ odpověděl s úsměvem Pavel, jak ho inspirovalo utkání hvězd, kde tento způsob zakončení několikrát použil.

 

Utkání začalo v první čtvrtině trochu ospale. V prvních pěti minutách se Hradec ujal po šňůře 6:0 vedení 5:11. My jsme odpověděli šňůrou 11:0 a od té doby jsme už hosty do vedení nepustili. Pomalejší start do utkání vysvětlil Pavel Pumprla: „Trochu jsou ještě cítit Vánoce. Moc zápasů se nehrálo a nejsme ve stoprocentním herním nasazení. Také jsme využili několik tréninkových dní po sobě k intenzivnější přípravě. Než jsme to ze sebe vyplavili, tahali jsme nohy.“  Od druhé čtvrtiny jsme náskok už pravidelně navyšovali bez ohledu na hráčské složení na palubovce. Tlak na hráče Hradce přinesl 10 ztrát soupeře a pět našich zisků. To nám dohromady přineslo 16 bodů. Hodně pomohly i útočné doskoky, kterých jsme získali v první půlce deset proti třem hostů. Dokázali jsme útočné doskoky i solidně využít. Poměr bodů ze druhé šance byl v poločase 14:3.

 

Druhý poločas už neměl takový náboj. Naši hráči pokračovali v nátlakové obraně, oba trenéři využívali všechny své hráče z lavičky. „Druhý poločas se v podstatě jen dohrával,“ připustil hostující trenér Lubomír Peterka. „Jsem také rád, že nikdo z nás utkání nechtěl vypustit a že jsme hráli až do konce,“ doplnil ještě na tiskové konferenci Martin Kolář, jeden z těch, který opravdu nevypustil vůbec nic. Dvakrát se srazil s našimi pivoty. Poprvé s Myersem, podruhé s Davisem. S podlitinou pod okem a boulí na líci však v zápase pokračoval.  „Přeji hráčům Hradce, ať se jim daří, ať vyhrají co nejvíce zápasů, protože je teď vidět, že se stále zlepšují,“ poslal Martin Peterka „omluvenku“ za svůj bodový příděl, který nadělil týmu svého otce a bratra především v poslední čtvrtině.  

 

Body: Hruban a M. Peterka po 17, Cosey 12, Pumprla 10, Wright 7, Kříž a Benda 6, Lawrence a Davis 4, Vyoral a Novotný 3 - Lošonský 16, Sedmák 14, Stamenkovič 9, Andres a Canda po 7, Ondřej Peterka a Hampl 5, Kolář 3, Mráz 2, Štěpán 2, Mahler 1, střelba za 2 body: 45/27:32/15, trojky: 31/12:19/5, TH: 14/10:36/26, doskoky: 42:34, asistence: 24:15, zisky: 11:8, ztráty: 15:22, fauly: 27:15, čtvrtiny: 29:20, 29:17, 23:18, 19:16

 
vloženo: 05.01.2019 12:25 / přečteno: 5773x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.