SVITAVY ČEKAJÍ NA SVOU PRVNÍ VÝHRU

SVITAVY ČEKAJÍ NA SVOU PRVNÍ VÝHRU

Trika našich hráčů jen stěží oschla ze včerejšího utkání v Lize mistrů a už se zase připravují na dalšího soupeře, tentokrát v české lize. Ve čtvrtek 10.01. od osmi večer budou hosty svitavských Turů.

Čeká velice těžké utkání a nejen proto, že Svitavy v aktuálním ročníku NBL okupují druhé místo hned za námi. Soupeř je momentálně druhý nejlepší na doskoku a má nahoře i sebevědomí. Z posledních devíti zápasů vyhráli osmkrát a to se na začátku sezony zdálo, že trenér Růžička omladil svůj tým více než by bylo rozumné. Tuři dokáží být velice produktivní z dlouhé vzdálenosti. Nejvíce těžkostí jim přináší vysoký počet ztrát, což v kombinaci s nátlakovou hrou, kterou naši hráči v poslední době aplikují na každého soupeře v míře více než obvyklé. Je otázkou, na kolik bude trenér Amiel své hráče „šetřit“ z důvodu náročného lednového programu. Na jeho protějšku trenéru Růžičkovi je zase patrná vášeň svého soupeře co nejvíce potrápit. On dokáže svou energií naočkovat i své svěřence.

 

Zápas proti Svitavám má trochu zvláštní nádech v tom, že pod hlavičkou Tura startuje hned šest aktérů, kteří v Nymburce kratší či delší dobu působili. Předně hlavní trenér Růžička působil v nás jako asistent a zároveň trenér v Basketbalovém centru mládeže. Pavel Slezák má s Nymburkem čtyři ligové tituly z let 2008 až 11. Jeden titul stihl Jiří Jelínek, který v Nymburce odehrál část sezony v roce 2008. Další tři hráči Matěj Svoboda,  Eda Kotásek a Luboš Kovář jsou absolventy nymburské Akademie a poslední dva stále ještě hrají i za muže B v první lize a Luboš Kovář i za U19 naší akademie.

 

Alexandr Sekulič: „Svitavy hrají dobrý basketbal s velkým pohybem míče na útočné polovině. Zvláště na domácí palubovce jsou velice sebevědomí a s podporou diváků se jejich možnosti ještě násobí. Našim hlavním úkolem je omezení jejich střelby a eliminace útočných doskoků. Jejich nejdůležitějším hráčem je Roman Marko, který dokáže velice dobře tvořit hru a krom toho dokáže být velice produktivní na útočné polovině.“

   

Se Svitavami jsme odehráli v oficiálních soutěžích celkem dvacet dva zápasů a jeden přípravný. Přípravný byl úplně první a vyhráli jsme ho ve Svitavách 102:63. Ani v ostatních utkáních nás zatím Svitavy neporazily, i když byly občas zápasy, které byly vyrovnané svým průběhem i konečným skóre. Nejtěsnější zápas, který skončil výhrou o čtyři body, se odehrál v minulé sezoně. V únoru 2018 jsme vyhráli 73:69 a v roce 2014 muselo ve Svitavách rozhodovat až prodloužení o našem pětibodovém vítězství 93:88. Na opačné straně spektra stojí dvě více než padesátibodové výhry. K první došlo v dubnu 2016, kdy jsme rozprášili ve Svitavách domácí 113:57. Druhá výrazná výhra přišla v Českém poháru v minulé sezoně, také ve Svitavách, kdy domácí podlehli 59:111.

 

Poslední zápas na domácí palubovce přišel jen chvíli po padesátiminutové bitvě na Královce s AEK Athény. Únava mísící se se zklamáním se určitě na zápase trochu podepsaly. Hosté se v prvním poločase drželi většinou v mírném vedení, ovšem po změně stran jsme rozhodli úsekem 18:4. Dostali jsme se před našeho soupeře a náskok kolem deseti bodů jsme udržovali až do konce. V zápase rozhodoval vyšší počet doskoků (59:44) a také vyšší počet trestných hodů. Těch jsme proměnili o osm více a o osm bodů také skončil zápas (85:77).

 
Zápas začíná v 20:00 a přenášet ho bude server TVCOM.cz 
  
 
vloženo: 09.01.2019 18:22 / aktualizováno: 09.01.2019 23:23 / přečteno: 5432x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.