V ANTWERPÁCH JE TŘEBA PLNĚ BODOVAT

V ANTWERPÁCH JE TŘEBA PLNĚ BODOVAT

Dnes odcestovali naši hráči do Belgie, aby zde pokračovali ve snaze o prodloužení sezony v evropských pohárech. Pokud nevyjde play-off BCL, alespoň musí zabojovat o FIBA Europe Cup.

„Já doufám, že to bude zápas s vítězným koncem... v nic jiného ani doufat nemůžeme,“ vyřkl nahlas kapitán Pavel Pumprla na konci minulého, výsledkově povedeného, týdne. Antwerpy si drží v BCL poslední postupovou pozici s náskokem dvou bodů na skupinu pronásledovatelů na pátém až osmém místě. Další družstvo v pořadí Bamberg na třetím místě už může mít skoro klid a pokud vyhraje ještě jeden zápas ze čtyř, má postup téměř zajištěn.


Jaká je naše situace? V případě výhry stále s vyhlídkou na pokračování v některé z evropských soutěží. Všechny týmy na pátém až osmém místě mají shodně tři výhry a sedm proher. Bohužel ani s Lietkabelisem ani s Dijonem, kteří jsou nad námi, nemáme kladný bodový rozdíl a tedy potřebujeme oproti nim mít jednu výhru navíc. S Fuenlabradou máme z prvního zápasu na jejich palubovce výhru k dobru, odvetný zápas se bude hrát 29.ledna v Nymburce.


Do Antwerp jsme odjeli bez Petra Bendy, kterého zlobí drobné zranění, nachlazen je Pavel Pumprla, který však s týmem odletěl. Ostatní by měli být v dobrém zdravotním stavu. „Nejsme v takovém rozpoložení, abychom tam jeli pro jasnou výhru. Jde však od konce roku vidět posun. Výkon v evropském poháru bude lepší než v české lize,“ očekává Pumprla. Je jasné, že hráči dají do utkání všechno. „Bude to zápas v podstatě o všechno a podle toho to bude vypadat. Musíme do něj nastoupit s úplně jinou energií, ale to nebude problém, protože víme, jak důležitý zápas to je,“ říká Vojtěch Hruban.


V minulém utkání na domácí palubovce, bylo to čtvrté kolo, jsme nad soupeřem vyhráli nakonec o osm bodů 82:74. Bylo první naše vítězství v letošním ročníku BCL. Po většinu zápasu jsme byli ve vedení, nejvíce v polovině třetí čtvrtiny, kterou jsme ale nakonec jako jedinou prohráli, a to o 13 bodů. V poslední čtvrtině se dostal soupeř do dvoubodového vedení. Bylo to jen na chvíli. Snahu Antwerp jsme po chvilce odrazili. Nejlepším střelcem byl Vojta Hruban s 19 body a svou nejdůležitější střelu si nechal na konec zápasu. Za stavu 77:71 necelou minutu před koncem čtvrté čtvrtiny, kdy Belgičané stále dotírali, sehrál s Genem povedenou akci. Do konce limitu pro útok zbývaly pouze 2 sekundy a trenér Amiel si vzal oddechový čas, druhý ve druhém poločase, aby naplánoval akci na poslední dvě sekundy. Po vyhození zpoza koncové čáry se příjemce přihrávky Vojta na trojce nemýlil a definitivně zlomil zápas do vítězného konce. Upravil totiž na 80:71 a to už pro tak zkušený tým, jako je ten náš, na výhru stačilo.


Náš soupeř je v belgické tabulce na čtvrtém místě za Oostende, Bruselem a Mons-Hainautem. Giants (nebo-li Obři) z Antwerp v posledním kole prohráli doma obrovským rozdílem třiceti osmi bodů s Oostende Uvidíme, zda duch vysoké prohry rozprostře nad hráčï domácího celku deku nervozity, nebo poměrně mladý tým požene s větším úsilím k snaze napravit velkou prohru z minulého kola.


Utkání, které přenáší O2TV sport, začíná v úterý v Antwerpách v osm večer.  

 
vloženo: 14.01.2019 16:48 / přečteno: 5246x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.