OLOMOUCKO O DVACET

OLOMOUCKO O DVACET

Utkání proti BK Olomoucko bylo spíše poklidné. Od druhé čtvrtiny jsme jeho vývoj kontrolovali. K vítězství o dvacet bodů 96:76 nejvíce pomohla vyšší úspěšnost střelby z pole, hlavně zpoza trojkového oblouku.

Trenér Amiel udělal několik zásahů do základní sestavy. Jednu mu připravila absence Petra Bendy, kterého v základní pětce nahradil Martin Peterka. „To bylo v této sezoně asi poprvé,“ pátral v paměti oslavenec Martin Peterka, který si svým výkonem dal dárek ke čtyřiadvacetinám. „Geno mi na lavičce říkal, abych dal dneska tolik bodů, kolik je mi let,“ smál se Martin a skutečně se mu to podařilo. A aby byla shoda ještě zajímavější, odehrál na palubovce za každý rok svého života jednu minutu. Jen celková valorizace mu nevyšla, měl 25 a stal se nejužitečnějším hráčem zápasu.


Dařilo se i druhém podkošovému hráči Miku Myersovi, který těžil z výborné střelby z pole (6/7), ale srážely ho trestné hody, těch neproměnil pět z deseti. Do valorizačních bodů mu zase přihazovaly do plusu doskoky. Nakonec nastřádal 23 bodů do porovnání užitečnosti a byl druhým nejužitečnějším hráčem utkání při 17 odehraných minutách.


Utkání jsme začali o poznání lépe než venku proti Svitavám. „Snad jsme konečně pochopili, že je potřeba soupeře zmáčknout od začátku,“ poznamenal Pavel Pumprla. Vcelku bez problémů i za přispění ztrát hostů jsme se dostali do vedení 9:4 a pak ještě 13:8, když jsme dokázali využít rychlejšího přenesení hry a také útočného doskoku. Hosté stačili po chvíli vyrovnat na 13:13, ale jen na chvíli. Dalších pět bodů jsme dali my, ale trenér s naší hrou spokojený moc nebyl. Když jsme obdrželi koš na 18:15, vzal si oddechový čas, který byl na „jeho poměry“ poměrně bouřlivý. „Už mu některé stále se opakující věci dost vadí, a když se staly v zápase, vzal si time out vyloženě jen na to, aby tyhle věci připomněl,“ vysvětlil kapitán Pumprla. Ve zbytku zápasu už byl Oren zase vyrovnaný, tedy až na okamžik, kdy dostal technickou chybu za přílišnou snahu opravit výrok rozhodčího. Do konce první čtvrtiny se skóre měnilo především po chybách jednoho nebo druhého týmu.


Druhou čtvrtinu jsme začali agresivněji do koše, svou první trojku přidal Peterka a po třech minutách druhé čtvrtiny jsme vedli o 10 bodů (31:21). Především Myers se rád pohoupal na koši a než skončila 15. minuta, vedli jsme 38:24. „Přestože Nymburk hrát v úterý a ve čtvrtek zápas, byl v exekuci živější. My jsme místy chodili, to si nesmíme dovolit,“ všiml si Lukáš Palyza. Více než desetibodový rozdíl se psal i na konci prvního poločasu a pomohl tomu i výborný blok Vojty Hrubana na Dunance, který vystihl výhoz z autu a sám se hnal na náš koš. Po celý první poločas jsme si udržovali výrazně přesnější střelbu. Naše akce byly propracovanější a kdybychom dávali více trestných hodů, mohl být rozdíl dvacet bodů.


Začátek třetí čtvrtiny byl v naší režii, ale hosté rychle srovnali krok a dokonce stáhli náš náskok na 11 bodů. Bylo to jen na chvíli. Náš rychlý protiútok a nepřesná střelba hostů znamenaly navýšení náskoku na 19 bodů. Po hodně přísně odpískané nesportovní chybě Douglase jsme se poprvé dostali do dvacetibodového vedení. Olomoucko sice snížilo na patnáct, ale do konce třetí čtvrtiny se rozdíl opět natáhl nad dvacet bodů. V poslední desetiminutovce si nebral servítky Cosey a pálil jednu střelu za druhou. Nakonec nastřílel za poslední čtvrtinu 11 bodů. V posledních minutách stáhl trenér Benáček všechny své klíčové hráče a mladíci si zkusili vzít odpovědnost na svá bedra. Nutno přiznat, že jejich hra nebyla vůbec špatná.


Body: Peterka 24, Myers 17, Cosey 13, Davis 11, Hruban 7, Kříž 6, Wright 5, Pumprla a Lawrence 4, Vyoral 3, Bohačík 2 - Palyza 17, Váňa, Douglas a Dunans po 12, Mikulič a Sychra po 6, Norwa 4, Goga a Dedek 3, Sehnal 1, střelba za 2 body: 50/30:42/21, trojky: 23/9:25/5, TH: 17/9:24/19, doskoky: 40:39, asistence: 23:8, ztráty: 14:16, fauly: 25:20, čtvrtiny: 22:18, 24:14, 25:18, 25:26  

 
vloženo: 13.01.2019 01:00 / přečteno: 5442x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.