NBL PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI

NBL PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI

Skončila základní část Kooperativa NBL, podívejte se s námi podívat na některá čísla našeho týmu i ligy celkově.

V základní části bylo odehráno 132 zápasů a diváci celkově viděli 21.902 bodů. Domácí vyhráli 77 utkání a prohráli 55. Bodově nejproduktivnější byly druhé čtvrtiny, ve kterých padlo 5.514 bodů. Rozdíl však není veliký. V prvních čtvrtinách to bylo 5.455, ve třetích 5.337 a ve čtvrtých 5.445. Sto padesát jeden bod přinesla prodloužení.


Tabulka


Do nastaveného času dospělo pět utkání a co je obrovským paradoxem, že čtyřikrát do toho byl namočený Děčín. Třikrát Válečníci vyhráli a jednou, v jediném trojnásobném prodloužení, podlehli Ústí.


V porovnání jednotlivých výsledků se našla následující „extrémní“ utkání. Bodový rozdíl dotáhly nejvíce Pardubice, které porazily Ostravu o 57 bodů 128:71. Pardubice však byly i na druhé straně barikády, prohrály totiž o 50 bodů 68:118 v zápase s naším týmem. Na třetím místě je sedmačtyřicetibodová prohra Ústí doma se Svitavami 56:103. Celkově bylo šest více než čtyřicetibodových rozdílů ve skóre. Stejný počet zápasů skončil nejtěsnějším rozdílem jednoho bodu. V takto těsném utkání pětkrát vyhrál domácí tým a jen jednou hosté.


Nejvíce bodů daly jako domácí tým Pardubice (128) v zápase s Ostravou, nejméně (52) Hradec Králové proti Olomoucku (52:85). Na venkovní palubovce nejlépe zastřílela v posledním kole

Opava, která nasázela Ostravě 120 bodů (108:120) a naopak nejméně venku nastřílelo Brno, když v Opavě prohrálo 53:79.


Milovníci útočné hry si nejvíce užili utkání v Ostravě, kde Opava vyhrála 120:108 (v normální hrací době!!). Dvě stě patnáct bodů padlo v Děčíně, kdy hosté z Ústí vyhráli 109:106, tam se však hrálo 55 minut čistého času. Dvě stě jedenáct bodů ze zápasu Kolín – Nymburk (96:116) je třetím v pořadí. Nástřelem vyšším než 200 bodů skončilo ještě 5 dalších zápasů.


Bodově nejchudší zápas viděli diváci v Brně. Domácí tam přehráli Opavu 67:59, což je 126 bodů. Druhým v pořadí je zápas Pardubice – USK Praha, který skončil 63:68. Pod 140 body skončilo celkem 11 zápasů, přičemž tyto vyhráli většinou hosté (4:7).


Zajímavé je se podívat na tabulky doma – venku.


Tabulka doma - venku


Podívejme se ještě speciálně na náš tým. V posledních deseti letech je to potřetí, kdy vstupujeme do nadstavby nebo play off s nulou na místě proher. Povedlo se to v minulé sezoně a také v sezoně 2013/2014. Ve většině ostatních nás načapal na hruškách většinou jeden tým, více proher se datuje až do sezony 2011/2012 a dříve.


Naše celkové skóre po dvaadvaceti kolech základní části Kooperativa NBL je totiž 2.130 : 1.603. Na útočné polovině je konkurenceschopným týmem Olomoucko, ale i tak by museli hráči z Ječmínkova kraje nastřílet o 205 bodů více, aby nás dorovnali. Na útočné polovině hraje velkou roli jednak naše četná střelba trojek, ale také rychlost, za kterou zakončujeme své útoky. Díky tomu je více útoků a více bodů. V obraně máme zdatného konkurenta u druhých Svitav, které mají na své kontě obdržených bodů jen o šedesát pět více.


Pochopitelně obrovský rozdíl najdeme i v průměrném bodovém rozdílu v jednotlivých zápasech. Každý soupeř s námi průměrně prohrává o téměř čtyřiadvacet bodů, což je tak průměrné skóre jednoho týmu za jednu čtvrtinu zápasu. Nejvyrovnanější zápas jsme odehráli s Opavou, která doma zvítězila jen o dva body. Venku byly těžkým soupeřem ještě Svitavy, které vyhrály pouze o čtyři body. A svitavští Tuři sehráli nejvyrovnanější utkání i na naší palubovce, když prohráli pouze o osm bodů. A to jsou všechny tři zápasy za dosavadní průběh ligy, kdy rozdíl byl jednociferný. Pro nás není příliš patrné, zda hrajeme doma nebo na venkovní palubovce. Doma při podobné obraně máme přeci jen více nastřílených bodů.


Pro naši hru je v lize typické časté střídání a rozložení minut mezi všechny hráče. A to je důvod, proč nymburští hráči nefigurují často v individuálních statistikách na čelných místech. V týmových je to pochopitelně jinak. Ve střelbě jsme nejlepší za dva i za tři body, jen trestné hody jsou slabší. Vládneme ligovému pelotonu i na doskoku obranném i útočném a první je i v počtu asistencí a získaných míčů. Poslední je v počtu získaných faulů. A pak že jsme rozhodčími protěžovaní...

 
vloženo: 06.02.2019 18:01 / přečteno: 5896x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.