VOJTA: PRODLOUŽIT EVROPSKOU SEZONU

VOJTA: PRODLOUŽIT EVROPSKOU SEZONU

S Vojtou Hrubanem jsme krátce před odjezdem mluvili o tom, jak důležitý je zápas v Bambergu. „Jestli zápas nezvládneme, budeme tři měsíce dohrávat jenom českou ligu, což se asi nikomu nechce,“ odpověděl.

Je velkým zklamáním, že balancujeme na hraně propasti?

Pohledem předsezonních plánů je to zklamání, a kdyby nám tě někdo řekl v září, asi bychom mu nevěřili a čekalo by se, alespoň ten FIBA Cup je povinnost. Bohužel podle vývoje sezony to tak velké překvapení není. Všichni si chceme sezonu v Evropě prodloužit. Kdyby se nám to povedlo, tak se v nové soutěži může stát cokoliv, dostaneme nový impuls. Je to play-off a v tu chvíli můžeme dokázat velké věci a trochu si spravit hořkou chuť této sezony. Naším cílem je prodloužit evropskou sezonu.

 
Jak umí současný nymburský tým hrát pod tlakem?

Takový tlak tady dlouho nebyl. To se ukáže až tam.

 

Může hrál roli v zápase, že Bamberg má postup jistý a ani se nemůže ze třetího místa pohnout?

Ano, soupeři „o nic nejde“. Myslím, že pokud bude někdo lehce zraněný nebo „skoro zraněný“, spíše dostane volno a nenastoupí. Ale viděli jsme, jak vypadala Fuenlabrada, která přijel bez čtyř hráčů. Byli hladoví a chtěli hrát. Tahle mince má dvě strany.

 
Vzpomínáš na první zápas s Bambergem?

Drželi jsme se do konce zápasu a pak rozhodly dvě akce. Standardní průběh. Solidní zápas a nezvládnutá koncovka. Takových zápasů bylo už tolik, že si to člověk ani nepamatuje.

 

Bamberg ale není tým, který bychom nemohli porazit, třeba ve srovnání s Hapoelem…

Hapoel je tým talentově někde jinde, než ostatní týmy naší skupiny i přesto, že AEK je dokázalo porazit. Předpokládám, že Hapoel měl špatný zápas, než že by AEK mělo lepší tým. Ano, Bamberg je hratelný soupeř. Je to soupeř, který má možná více talentu než my, hráči jsou větší a silnější. Nám musí stačit bojovnost a dobrý den z dálky.

 
Střelba z perimetru by měla být závažím na miskách vah?

Myslím, že ano. Oni mají vysoké pivoty a přes ně se budeme pod košem těžko prosazovat. V našem týmu chybí specialista na hru zády ke koši. Těžko je porazíme, když budeme mít trojky 25/2.

 
A co tak trojky nad 50%?

Můžeme si tím pomoci, ale nepředpokládám, že by nám jenom tohle vyhrálo zápas. To by procento muselo být ještě o něco výš, aby samotné trojky dokázaly vyhrát zápas. Může to pomoci překlenout buď špatné momenty, nebo poslat vývoj zápasů do jiných dimenzí.

 

Hodně se cituje únava, v české lize to ale nevypadá, že by fyzično nás nějak ovlivňovalo. Jak se cítíte?

Fyzicky je to docela dobrý. Jediný problém je hodně basketu. Hlava už nestíhá. Je stále těžší a těžší se připravit na další zápas, jak jich je tolik za sebou. Proces je stále stejný, je to velký stereotyp. Česká liga byla tak trochu na proběhnutí, žádný soupeř moc nevzdoroval. Fyzická únava nebude rozhodující faktor ovlivňující výsledek zápasu.

 
 
vloženo: 06.02.2019 09:28 / přečteno: 5574x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.