S OPAVOU POPÁTÉ V SEZONĚ

S OPAVOU POPÁTÉ V SEZONĚ

Už popáté v této sezoně se naši basketbalisté utkají s Opavou. V 8. kole nadstavby Kooperativa NBL zavítají na její půdu, kde se nikomu nehraje lehce. Přesto hodlají prodloužit svou 38 zápasů trvající neporazitelnost.

Opava má tuto sezonu jako na houpačce. Velmi dobrý výkon střídá velmi špatný. Minulý týden toho byl důkazem. Nejprve Slezané doma přehráli druhé Svitavy 110:68 a o tři dny později prohráli s Olomouckem 64:113. V domácím prostředí je ale Opava výrazně silnější a vyhrála tam všechny tři své zápasy v nadstavbě.


Nepříjemnost opavského prostředí jsme poznal na podzim i my, když jsme museli o výhru 81:79 bojovat do posledních vteřin a uhrál nám jí hlavně Eugene Lawrence 11 body v posledních čtyřech minutách.


Oba celky se potkaly i v loňském ligovém finále a také v únorovém finále poháru. To jsme ovládli jednoznačně 102:68. Jasně jsme vyhráli i před třemi týdny doma 112:82. Celkem jsme uspěli v posledních 14 zápasech s Opavou. Ta nás naposledy porazila v květnu 2017, kdy doma výhrou 80:76 prodloužila semifinálovou sérii. Šlo o jedinou porážku z posledních 56 vzájemných duelů.


Opava je nebezpečná svou častou střelbou za tři body, když v průměru vyšle 30 pokusů za utkání, nejvíce v lize, s úspěšností 32 procent. My bychom měli mít převahu pod košem. A to i přesto, že bude chybět americký pivot Michael Myers. Ten dostal povolení odcestovat domů za manželkou, která má termín porodu.



Aleksander Sekulič (asistent trenéra Nymburka): “Opava nemá konzistentní výkony, což je zaviněné i častými zraněními. Pak je těžké při jejich programu a bez tréninků předvádět stálé výkony. Ale doma hrají velmi dobře, teď mají téměř kompletní kádr, takže očekáváme pěkné utkání. Opava má dobrý tým s dobrým koučem a určitě to bude pro nás těžké utkání. Pro nás je nejdůležitější hrát náš styl hry. Máme nějaké výhody a ty se pokusíme využít.”

 
vloženo: 19.03.2019 11:02 / přečteno: 4791x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.