PO DVOU TÝDNECH DOMA

PO DVOU TÝDNECH DOMA

V 11. kole nadstavby Kooperativa NBL přivítáme doma Ústí nad Labem. Po dvou týdnech se opět představíme fanouškům ve své domácí hale v nymburském Sportovním centru. Minulý domácího zápas po dvou venkovních jsme totiž sehráli ve středu v Kutné Hoře.

Zatímco my jsme neprohráli už 41 ligových zápasů v řadě a doma dokonce 163 ligových duelů v řadě od května 2010, Ústí se v poslední době trápilo. Z posledních sedmi utkání vyhrálo jen ten poslední nad posledním týmem nadstavbové skupiny A1 Brnem. V tabulce se tak z třetího místa propadlo až na šesté. A pokud nezabere, hrozí mu, že v posledních čtyřech kolech se před něj ještě dostane sedmá Opava, která ztrácí dvě výhry.


Na Ústí se projevil nucený odchod amerického hráče Dewanteho Wallace kvůli výraznému prohřešku proti pravidlům klubu. Sluneta tak přišla o svého druhého nejlepšího střelce s průměrem 13 bodů na utkání. Klíčovými postavami tak jsou pivoti Luboš Pecka a bývalý reprezentant a hráč Nymburka Pavel Houška.


Z dosavadních 48 vzájemných zápasů vyhrálo Ústí čtyři. Poslední výhra Severočechů se však datuje až do roku 2001. Posledních 41 vzájemných duelů jsme vyhráli my včetně tří v této sezoně.


Utkání začíná v sobotu od 17:00. K týmu už se opět připojil po porodu syna americký pivot Mike Myers. Svalové zranění doléčuje rozehrávač Eugene Lawrence a o jeho možném nasazení se rozhodne až těsně před utkáním.



Aleksander Sekulič (asistent trenéra Nymburka): “Oproti poslednímu zápasu jsou bez Wallace, který byl důležitým hráčem, ale zas tak výrazná změna to není. Před výhrou v Brně hodně prohrávali a o to nebezpečnější budou, protože budou hladový a potřebují si vylepšit pozici, když z třetího místa spadli ž na šesté. Určitě se zase budou chtít vrátit na vítěznou vlnu. Bude to hodně o naší obraně a jak zápas zvládneme jako tým. Máme zpět Mikea Myerse, uvidíme, jak na tom bude Eugene Lawrence. Je důležité, abychom měli kompletní kádr, abychom se mohli připravovat na play off.”


Pavel Pumprla (hráč Nymburka): “Epizodka v Kutné Hoře nebyla špatná, je dobré takhle basketbal propagovat, ale je zvláštní odjíždět na domácí zápas jako na venkovní. To pohodlí trochu ubírá. Takže jsme rádi, že se vracíme do svého. Je to pro nás důležité i z toho pohledu, že se chceme doma vyladit na play off, kde výhodu domácího prostředí potřebujeme využívat. S tím vším, co se v Ústí v minulých týdnech událo, tak je vidět, že jim forma poklesla a rázem se propadli výrazně v tabulce. To je nevýhoda pro play off, protože pokud chcete pomýšlet na finále, je třeba skončit do třetího místa. Co se týče samotného zápasu s Ústím, tak my nejsme ideální soupeř na to, aby si na nás zvedali formu. Zvláště když hrajeme doma.”

 
vloženo: 29.03.2019 10:27 / přečteno: 5395x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.