PARDUBICKÁ VÝZVA

PARDUBICKÁ VÝZVA

Ve 12. kole nadstavby Kooperativa NBL vyrážíme na palubovku Pardubic, kde jsme utrpěli naší poslední ligovou porážku. Bylo tomu už ale přesně před rokem. Od té doby jsme vyhráli všech 44 ligových utkání v řadě a svou neporazitelnost chceme potvrdit i na hřišti Východočechů. Zápas začíná ve středu od 18:00 v hale Dašická.

Loni 31. března nad námi vyhrály Pardubice doma 73:69, ale podobné překvapení tentokráte nehodláme dopustit. Naopak chceme navázat na tři předchozí výhry nad Pardubicemi z této sezony. Naposledy jsme 10. března doma nad Beksou zvítězili 83:77.


Poté ale Pardubice chytily formu a vyhrály pět z posledních šesti zápasů. V minulém kole dokonce vyhrály 98:93 na hřišti Olomoucka, se kterým bojují o třetí místo v tabulce. Velkou zásluhu na tom má v dobré formě hrající reprezentační pivot Ondřej Kohout. Pomohlo také, že na absence zraněných amerických rozehrávačů Richarda Williamse a Donovana Jacksona Beksa zareagovala příchodem jiného Američana Evana Singletaryho.


Do Pardubic jedeme v kompletním složení. Očekává se, že už do hry nastoupí i rozehrávač Eugene Lawrence, který po zranění stehenního svalu byl už v sobotu proti Ústí alespoň na lavičce, ale do hry nezasáhl podobně jako Michael Myers, který se minulý týden vrátil z USA. Oba už ale naplno trénují a nic nebrání jejich nasazení do zápasu.


Eugene Lawrence (hráč Nymburka): “Už jsem dlouho nehrál, tak jsem natěšený zpět do zápasu, abych mohl být s klukama na hřišti. Je velmi těžké sledovat tým jen z lavičky. V Pardubicích se nikdy nehraje snadno, bývá to tam těžké. Mají dobrý tým, i když teď měly zranění, tak byly konkurenceschopné každému protivníkovi. Takže musíme nastoupit s dobrou koncentrací a nedat jim šanci.”


Aleksander Sekulič (asistent trenéra Nymburka): “Hrají dobře a zvláště doma. Musíme si dát pozor na jejich nájezdy a také na jejich rychlou hru dopředu. A pohlídat si doskok. Určitě se budou snažit využít Kohouta, který je nyní ve velmi dobré formě. Celou sezonu hraje dobře, ale v poslední době především. Zvedli se i další hráči, takže si musíme soustředit na celý tým. Nejen na Kohouta. Mají devět hráčů, kteří dokáží skórovat. Musíme ukázat, jak důležité utkání to pro nás je.”

 
vloženo: 02.04.2019 12:53 / přečteno: 5813x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.