GENERÁLKA NA ČTVRTFINÁLE?

GENERÁLKA NA ČTVRTFINÁLE?

Ve středu nás čeká poslední zápas nadstavbové skupiny A1 a to v Brně. Narazíme tak na jednoho z možných soupeřů ve čtvrtfinále play off. Ten vzejde z předkola a bude jím právě Brno, USK Praha nebo Kolín. O to zajímavější konfrontace to pro tým trenéra Orena Amiela ve středu bude. Začíná se ve 20:00.

Na rozdíl od ostatních zápasů skupiny A1 a A2 nezačíná zápas jednotně, jelikož už nemůže mít vliv na pořadí v tabulce. Už delší dobu je pevně dáno, že Nymburk skupinu A1 vyhraje, Brno naopak skončí osmé. To v ostatních duelech začínajících už v 18:00 půjde o hodně a výsledky mohou ještě připravit velké rošády v pořadí jednotlivých týmů.


Brno v letošním ročníku KNBL dokázalo připravit některým soupeřům, i těm, které jsou aktuálně v pořadí nad nimi, krušné chvilky. Své by mohlo vyprávět Olomoucko ve druhém kole, nebo Děčín ve čtvrtém. V nadstavbové skupině A1 se o ostrých krokodýlích zubech Brna mohly přesvědčit Pardubice, pak znovu Děčín a nakonec před týdnem Svitavy. Jinak Brno má více než dvakrát větší počet porážek než vítězství. Především dvě dlouhé šňůry proher Brno definitivně uzemnily na dno skupiny A1 a nutnost se do čtvrtfinále probojovat v předkole play-off.

BRNO - BILANCE LIGA

Bilance egoé Brno v letošním ročníku KNBL


Nad našim týmem Brno, podle očekávání, ještě ani jednou nezvítězilo. Ze 13 zápasů se pouze jednou bodově přiblížilo na sedm bodů a to v předminulé sezoně. Naopak přesně rok poté, v lednu 2018, jsme stanovili rekord v bodovém rozdílu mezi oběma družstvy. Vyhráli jsme 102:49, tedy o 53 bodů. Letošní tři výhry byly „bezproblémové“.


Hru Brna tvoří, alespoň co se bodů týče, tři Američané. Nejproduktivnější Geiger (16,1) jehož ligovým rekordem je 30 bodů právě ze zápasu ze základní skupiny v Brně. Druhým nejlepším střelcem je Keely (13,3), ten však laboruje se zraněním, a třetí v pořadí a posledním dvouciferným střelcem je Roby (12,1). Nás těší, že hned za touto trojicí Američanů figuruje Lukáš Stegbauer (9,7) odchovanec naší Basketbalové akademie.


Aleksander Sekulič: “Brno se trápí kvůli zraněním, což se projevuje na jeho výsledcích. My ale musíme myslet hlavně sami na sebe a hrát svou hru. Vím, že to pro nás nebude snadné utkání, protože Brno může překvapit. Musíme hrát naplno, jak kdyby už play off začalo. Pro nás není důležité, kdo stojí proti nám, ale to, jak hrajeme my.”


Petr Benda: “Chtěl bych hlavně říct, že Brno je jedno z nejhezčích měst v české republice. Je možné, že Brno bude naším soupeřem i ve čtvrtfinále. V současné době je oslabeno, chybí mu ústřední pivot (Kelly) a nevím, jestli se na play off vrátí. Je to pro ně oslabení. Bude zajímavé, jak se poperou s předkolem, protože USK a Kolín jsou na podobné úrovni. Začali jsme teď hrát více agresivněji v obraně a od výkonu proti Děčínu bychom se měli odrazit. Doufám, že jsme pochopili, že tato agresivní nátlaková hra bude fungovat. V předchozích zápasech jsme neměli dobré vstupy do zápasů a myslím, že jsme našli způsob, jak tohle překonat a jak začít hrát od úvodních minut.”

 
vloženo: 09.04.2019 12:16 / přečteno: 5121x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.