ROZHODLY NAŠE ZKUŠENOSTI

ROZHODLY NAŠE ZKUŠENOSTI

Už počtvrté v sezoně jsme se museli na výhru v lize hodně nadřít, ale opět jsme to zvládli a ve druhém semifinále s Olomouckem jsme zvítězili 88:78 po prodloužení. Podle Petra Bendy v těchto chvílích rozhodují zkušenosti našeho týmu nasbírané v evropských pohárech a reprezentaci. Petr ale oceňuje i výkony soupeře a těší ho, že Nymburk má konečně zase silného vyzyvatele.

“Po dlouhé době je v české lize soupeř, který s námi dokáže hrát. Mají tým velmi dobře poskládaný hlavně do útoku. A pro nás je jen dobře, že je tu tým, který s námi dokáže soupeřit. My pak musíme přepnout a předvádět výkony jako v Champions League,” řekl Petr po vydřeném vítězství.

Olomoucko nás trápilo už v nadstavbě a také v první půli prvního semifinále, které jsme ovládli až po změně stran a vyhráli 103:80. Ve čtvrtek už ale udrželi Hanáci krok celých 40 minut. Prodloužení už ale patřilo nám v poměru 15:5.

“Byl to odlišný zápas od toho prvního semifinále. Tentokráte jsme tolik netápali v obraně, jako ve středu, ale tápali jsme v útoku. Nebyli jsme schopni zareagovat na soupeře, který to stahoval pod koš a my jsme nemohli najít správný úhel pro přihrávku ven. Nakonec ale rozhodly naše zkušenosti a klid v koncovce. Věděli jsme, co zahrát. A jak jsme se dostali nad soupeře, tak oni začali trochu plašit a hrát to jedna na jedna a tlačili se do koše, aby co nejrychleji vyrovnali,” upozornil Petr Benda.

Sám k výhře přispěl důležitými koši ve čtvrté čtvrtině, ale připouští, že semifinále ho zatím nezachytilo v ideálním rozpoložení. “Těch 14 dní mezi zápasy mě zabijí. Nemohu se dostat do rytmu. Nehraju svojí hru, nejsem s tím spokojený, ale máme 12 vyrovnaných hráčů a kdokoli může předvést super výkony. Dnes zahrál perfektně Mike Myers, držel nás pod košem,” ocenil výkon amerického spoluhráče.

Zatímco v prvním utkání zářili Jaromír Bohačík, Bracey Wright, Martin Kříž a na straně Olomoucka Javonte Douglas s Thomasem Dunansem, ve druhém semifinále to byli právě Myers a na druhé straně Lukáš Palyza s Petrem Bohačíkem. “To se dá očekávat, že v těchto zápasech, co se hrají hned po sobě, zahraje vždy někdo jiný. Hráči, kteří první utkání hráli hodně minut, pak mají těžké předvést takový výkon i druhý den. Při takovém nasazení je těžké předvádět stále stejné výkony. Rozhodla naše šíře týmu,” míní Benda.

Právě šíře a kvalita kádru podle něj rozhodne o tom, že zvládneme i zápasy v Prostějově. “V obou zápasech nám utekl začátek, a ve druhém zápase jsme soupeři dovolili hodně útočných doskoků. To nás může příště stát i zápas. Ale jsme natolik vyrovnaný tým, že věřím, že tam vyhrajeme oba zápasy a vyhrajeme 4:0,” řekl sedmatřicetiletý pivot.

“Musí to být hlavně opřené o obranu. Nemůžeme s ní být zatím spokojení, i když se ve druhém zápase oba týmy držely na hodně málo bodech. A tak to má v play off být. Útoky možná rozhodují v NBA, ale u nás to musí být hlavně obrana,” dodal.
 
vloženo: 10.05.2019 12:16 / přečteno: 5101x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.