JASNÝ POSTUP DO FINÁLE

JASNÝ POSTUP DO FINÁLE

Už po sedmnácté za sebou jsme vybojovali postup do finále Kooperativa NBL, kde budeme bojovat o svůj šestnáctý titul v řadě. Ve čtvrtém semifinálovém utkání jsme přehráli Olomoucko na jeho hřišti po skvělém výkonu 102:67 a celou sérii jsme tak ovládli 4:0 na zápasy a prodloužili jsme naší neporazitelnost už na 55 ligových zápasů. Nyní musíme čekat na finálového soupeře, který vzejde z dvojice Svitavy - Děčín. První finále je na programu 24. května v Nymburce.

Zatímco první tři duely začalo Olomoucko velmi dobře a dostalo nás pod tlak, tentokráte už jsme nenechali nic náhodě a vlétli jsme na domácí ve velkém stylu. Hodně k tomu pomohl Petr Šafarčík, který třetí zápas vůbec nehrál, ale dnes nastoupil od začátku a oslavil své 25. narozeniny výborným výkonem v obraně, ale i v útoku.

Především ale hned v prvních třech minutách trefil tři trojky Jaromír Bohačík, který potvrdil dobrou formu 19 body už do poločasu. Zasloužil se tak o to, že jsme rychle získali dvouciferné vedení. Pak po něm převzal štafetu Vojtěch Hruban, který se celou sérii trápil, za tři zápasy dal dohromady jen osm bodů, ale tentokráte stihl už do poločasu 16 bodů. Postaral se tak spolu s Bohačíkem o to, že jsme dali ve druhé čtvrtině 37 bodů a definitivně zlomili odpor domácích.

Na hřišti jsme dominovali, náš náskok narostl až na 45 bodů a v klidu jsme směřovali do finále. Domácí trenér Predrag Benaček tak alespoň dal prostor svým mladým českým hráčům, kteří alespoň v poslední části srovnali s námi krok a zamezili dalšímu narůstání rozdílu.

BK Olomoucko - ČEZ Basketbal Nymburk 67:102 (15:25, 19:37, 13:19, 20:21)
Nejvíce bodů: Palyza, Váňa a Sehnal po 10 - Hruban 20, Bohačík 19, Myers 11, Peterka a Wright po 9, Šafarčík, Pumprla a Davis po 8, Benda 5, Vyoral 4, Lawrence 1. Fauly: 24:21. TH: 14/10 - 27/20. Trojky: 11:10. Doskoky: 28:46. Ztráty: 15:18. Zisky: 8:12. Asistence: 18:29. Konečný stav série: 0:4.

Oren Amiel (trenér Nymburka): “Tentokráte jsme kontrolovali zápas od úplného začátku. Dnes nám to padalo a to se vždy hraje lépe. Nebyl to tak zajímavý zápas jako předchozí, ale pokud se podívám na celou sérii, musím ocenit práci, kterou Olomoucko a trenér Benaček v této sezoně vykonali. Kdyby se v nadstavbě nezranil Palyza, určitě by skončili v tabulce výše. Ukázali, že umí hrát na vysoké úrovni. Pro český basketbal je to dobře a také pro nás, že jsme měli kvalitního soupeře. Postoupili jsme a teď se budeme připravovat na finále.”

Predrag Benaček (trenér Olomoucka): “Dnes jsme neměli nárok. Nehráli jsme dobře, kluci toho už asi měli dost. Celá série ale byla zajímavá. Dokázali jsme odehrát dvě a půl vyrovnaných utkání s Nymburkem a dokázali jsme si, že na to máme. Teď si musíme odpočinout a připravit se na sérii o třetí místo. Chceme získat medaili a to bude naším cílem. A přeji hodně štěstí Nymburku, aby získal další titul.”

Vojtěch Hruban (hráč Nymburka): “Tak jednoznačné jsme to nečekali, ale bylo na klucích z Olomoucka vidět, že toho mají dost. Základní pětka byla utavená. Ten výsledek je pro ně nepěkný a za celou sérii si to nezasloužili. Naopak by si asi zasloužili jednu výhru. Možná by si zasloužili za své výkony být s námi ve finále. Teď jim přeji hodně štěstí do utkání o třetí místo. Mají můj velký respekt,m protože dlouho nás nikdo v lize takhle nedonutil hrát naplno. Moje předchozí semifinálové výkony byly příšerné. Nemohl jsem se trefit a dělal jsem chyby. Někdy se to stane, mě se to stalo v rozhodující fázi sezony. Ale musím poděkovat spoluhráčům a trenérovi, že mě podrželi. Dnes jsem to protrhl a byl zas platný, tak snad to bude pokračovat v normálních kolejích.”

 
vloženo: 13.05.2019 21:18 / přečteno: 6351x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.