SMRŠŤ VE DRUHÉ PŮLI

SMRŠŤ VE DRUHÉ PŮLI

Výborný druhý poločas přinesl vítězný vstup do finále Kooperativa NBL v podobě jasné výhry nad Děčínem 105:65. Připsali jsme si tak 56. ligovou výhru v řadě a ujali se vedení v sérii hrané na tři vítězství. V první půli přitom Severočeši dlouho vedli, ale druhou půli naši borci vyhráli 60:23 a ukázali, kdo je favoritem finále.

Úvodní pasáže byly v režii domácích. Rychle jsme si vypracovali dvouciferné vedení, hlavně zásluhou přesně střílejícího Vojty Hrubana, a zdálo se, že budeme Děčín ždímat od samého začátku. Jenže Válečníci se rychle rozkoukali a především chytli střeleckou slinu. Začali pálit zpoza trojkového oblouku a do 15. minuty dali šest trojek. 

V největším rozletu byli Válečníci vpředu až o sedm bodů. Získat vyšší vedení jim bránily nepřesnosti v útoku a také velký počet týmových faulů, který nás posílal na čáru trestného hodu. Pak ale Děčínu zvlhl střelecký prach. Navíc začaly fungovat zónové obrany na obou stranách. Šňůra 7:0 v závěru poločasu nás přeci jen dostala do poločasového vedení.

Duel tak měl podobný průběh jako semifinále s Olomouckem, které nás také v první půli trápilo. pak ale přišla naše smršť a to platilo i tentokráte. naši hráči předvedli opravdu drtivý vstup do druhé půle.  Jakmile se rozdíl ve skóre přehoupl přes 20 bodů, dali oba trenéři příležitost i dalším hráčům. 

Děčínská lavička si ještě ve třetí čtvrtině vykoledovala dvě technické chyby. Nebyla nouze ani o kousky bavící diváky. Třeba smeč Myerse snesla ta nejpřísnější měřítka. Také Děčín nic nezabalil a svou tvrdostí dával najevo, že série ještě zdaleka neskončila.

Magická stobodová hranice byla prolomena tři a půl minuty před koncem. Exkluzivním způsobem se o to postaral Alex Davis, který zpět do koše zasmečoval neúspěšný trestný hod Tomáše Vyorala. Vzápětí dostal technickou chybu děčínský Ondřej Šiška, a protože dnes měl i nesportovní faul, musel zápas opustit. Aby toho nebylo málo, technickou chybu si vykoledoval i Davis. 

Nic to ale nemění na tom, že série se stěhuje do Děčína za stavu 1:0 pro Nymburk. Pokračovat bude v ARMEX Sportcentru v neděli od 17:15.


ČEZ Basketball Nymburk – BK ARMEX Děčín 105:65 (22:24, 23:18, 36:14, 24:9)
Nejvíce bodů: Hruban 23, Bohačík 16, Peterka a Wright po 12, Myers a Pumprla po 9, Lawrence 7, Benda a Davis po 6, Vyoral 4, Šafarčík 1 – Pomikálek 12, Feštr 9, Autrey, Kroutil a Carlson po 8.   Fauly: 14:33. TH: 41/28 – 12/8. Trojky: 7:9. Doskoky: 50:35. Ztráty: 11:25. Asistence: 21:11.


Oren Amiel (trenér Nymburka): “Očekávali jsme takový zápas. Musím říct, že Děčín hraje v posledních dvou měsících velmi dobře. Za to bych je chtěl ocenit. Taky jsme ale věděli, že hrají hodně fyzický basketbal a tak bránili v prvním poločase. Pochopil jsem, jaký mají pro tento zápas plán. Museli jsme na to zareagovat ve druhém poločase. Jsem rád, že jsme si tak fyzický zápas mohli zahrát. Jsem rád za druhý poločas. Bude to ještě boj.”

Jaromír Bohačík (hráč Nymburku): "Jsme spokojeni s druhým poločasem. Jsme velice rádi, že je to 1:0 a teď musíme k tomu v Děčíně přistoupit stejně, ne-li ještě lépe.“

Tomáš Grepl (trenér Děčína): “V prvé řadě gratulace do Nymburka k prvnímu bodu v této sérii. My jsme utkání začali velice dobře, dokázali jsme se trefit zvenku. Drželi jsme se celý poločas a bylo to jakž takž vyrovnané. Za to jsme rádi, protože to v naší zdravotní situaci a po vytížení v náročných sériích jednoduché zastavovat tak kvalitní tým jako je Nymburk. V začátku druhého poločasu nám to uteklo. Tam se ukázala kvalita Nymburka. Odskočili nám, uklidnili se a začali hrát svůj tempo basket. My jsme neměli šanci a utkání se dohrávalo. Musíme se co nejlépe připravit na druhý zápas v Děčíně.”

Tomáš Pomikálek (hráč Děčína): “Gratulace Nymburku. Když pominu první tři minuty, tak první poločas byl přesně to, co jsme chtěli hrát. I když nevím, jestli nám došly síly, ale hořeli jsme na doskoku. Nechávat Nymburk vystřelit čtyři střely v jednom útoku, to už je pak jistota, že to dají. Na to se musíme připravit. Fyzická hra je sice hezká, ale když přes nás doskočí tolik míčů, nedá se s tím hrát. Druhý poločas se opravdu jen dohrával.”

 
vloženo: 24.05.2019 20:52 / přečteno: 6378x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.