BUDE TO VYROVNANĚJŠÍ

BUDE TO VYROVNANĚJŠÍ

Zatímco první finále skončilo jasným výsledkem, nedělní druhý zápas v Děčíně zřejmě nabídne vyrovnanější bitvu. Naši hráči s tím počítají a vědí, že se nesmí nechat ukolébat výhrou 105:65, protože na Severu Čech je čeká „Bílé peklo“. Věří ale, že zúročí své kvality a zkušenosti a vyhrají i podruhé, aby v úterý měli možnost slavit doma obhajobu titulu.

„Teď hraje Děčín bude doma, takže budou ještě agresivnější, sebevědomější. My musíme zůstat soustředění, musíme ustát jejich první ránu a pak odpovědět. Určitě to bude vyrovnanější utkání,“ tuší rozehrávač Eugene Lawrence.

Děčín je doma výrazně silnější. Z posledních 11 domácích utkání prohrál jediné v semifinále se Svitavami. Pomáhají mu i věrní fanoušci, kteří vytvářejí bouřlivou atmosféru. Na finále dokonce halu vyprodali za pár minut. Mnoho fandů tak bude muset duel sledovat jen ve fanzoně před halou. „Atmosféra bude určitě skvělá. Na takové zápasy se těšíme celou sezonu,“ řekl Lawrence s tím, že by atmosféra měla nymburský tým spíše nabudit než zastrašit.

Stejně tak se naši hráči nezalekli tvrdé hry, kterou se Děčín prezentoval v prvním utkání, v němž se hned tři jeho hráči vyfaulovali. „Mně tvrdost nevadí, jen jí nerozumím ve chvílích, kdy je skóre rozhodnuté. Ano, je to play off, faulem nechceš dovolit dát koš, ale chodit na hranu zranění je zbytečné. Ale jsem pro agresivitu. Víme, že se takto Děčín prezentuje, a my s tím nemáme problém. To se v utkání ukázalo. Jen by si měli dát pozor, aby těch faulů nebylo ve druhém utkání ještě více,“ prohlásil náš kapitán Pavel Pumprla.

Ačkoli se to podle výsledku nemusí zdát, utkání nebylo tak snadné a v první půli Děčín zlobil a vedl, než ve druhé půli přišla nymburská smršť. „Nebyli jsme z té první půle vyplašení, protože jsme věděli, že když si dáme pozor na věci, které nám dělali problém v první půli, tak nebudeme mít potíže,“ uvedl Pumprla.

„Nervózní jsme nebyli. Víme, co dokážeme. A když tak hrajeme, tak není problém. Takových zápasů jsme odehráli hodně. I kdybychom v poločase prohrávali o 10 bodů, tak věřím, že tým má dost vysoké sebevědomí, aby si nepřipouštěl nějaké komplikace,“ přidal Vojta Hruban, s 23 body nejlepší střelec zápasu.

Rozdíl v obou poločasech byl také v tom, že naši hráči měli po rychlém semifinálovém postupu dlouhou pauzu a pomaleji se dostávali do tempa než Děčín, který v semifinále vyřadil Svitavy 4:2 a pauzíroval jen týden.

„Nebyli jsme v herním tempu. Na tréninku nás hra pět na pět sice udržuje, ale i tak jsme byli trochu zarezlí. Doufám, že už to z nás spadlo a ve druhé utkání to bude lepší a už si pohlídáme i první poločas,“ řekl Pumprla. „První půlku jsme měli několik střel, které bychom normálně dali, ale teď jsme byli trochu zarezlí,“ souhlasil Hruban. „Děčín zůstal v rytmu ze semifinále, my jsme se do toho museli dostat, ale ve druhé půli to bylo lepší,“ přidal Lawrence.

První krok k šestnáctému titulu naši hráči zvládli a nyní je před nimi další. pokud ho zvládnou, budou hrát nejen o to získat prvenství v sezoně, ale dokonce bez jediné porážky, což se dosud povedlo jen jednou v roce 2014. „Teď je plán vyhrát v Děčíně a pak v úterý konec. Bylo by to pěkné, dotáhnout to bez porážky. Byla by to trochu náplast na tu nepovedenou sezonu, která se u nás s píše než v lize počítá podle výsledků v Champions League,“ připomněl Hruban vyřazení v základní skupině Ligy mistrů.

Utkání v Děčíně začíná v neděli od 17:15. Česká televize bude z utkání vstupovat do přestávek mezi duely hokejového mistrovství světa. Přenos poběží i na TVCom. Pro fanoušky je připravený i zájezd. Autobus bude vyjíždět z nymburského náměstí ve 14:15. Zájezd je zdarma, ale kapacita je omezená.Hlásit se můžete u Marka Dytrycha na telefonním čísle 724 557 621 nebo na marek.dytrych@gmail.com. 

 
vloženo: 25.05.2019 17:42 / přečteno: 6335x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.