HRA O TITUL

HRA O TITUL

V úterý od 18:00 startuje v nymburském sportovním centru třetí finále Kooperativa Národní basketbalové ligy, na jehož konci už mohou naši basketbalisté slavit šestnáctý titul v řadě. V sérii hrané na tři vítězství totiž vedeme nad Děčínem už 2:0 a jediná výhra nám chybí k obhajobě. A vzhledem k tomu, že úřadující šampioni na domácí palubovce neprohráli devět let a 169 ligových zápasů, bylo by velkým překvapením, kdyby Děčín uspěl a finále prodloužil.

Navíc máme blízko k tomu, že podruhé v historii získáme titul bez jediné porážky v sezoně. Dosud se to povedlo jen v ročníku 2013/14. Aktuálně držíme šňůru 57 ligových výher v řadě a už jen dvě nám chybí k vyrovnání vlastního rekordu.

V úvodním finále nás Děčín zlobil jen v prvním poločase. Na rozmezí druhé a třetí čtvrtiny jsme předvedli šňůru 17:0, získali zápas pod svou kontrolu a nakonec vyhráli jednoznačně 105:65. Druhý zápas v Děčíně byl vyrovnanější, ale nakonec z toho byla výhra 76:65. Děčín tak čeká na ligovou výhru nad naším týmem už 29 zápasů od konce roku 2012.

Nyní tak máme tři pokusy na to vybojovat potřebné třetí vítězství a slavit šestnáctý titul v řadě. Ještě bychom tak vylepšil svůj basketbalový rekord, když druhým nejúspěšnějším českým basketbalovým týmem jsou brněnské Žabiny, které slavily titul třináctkrát po sobě. I v ostatních kolektivních míčových sportech se marně hledá, kdo by byl lepší.

„Věříme, že v úterý sérii ukončíme,“ řekl trenér Oren Amiel. „V úterý chceme sérii ukončit a doma bychom to měli zvládnout,“ přidal kapitán Pavel Pumprla. „Doufáme, že v úterý ukončíme sezonu, ale nesmíme se uspokojit. Děčín přijede bojovat, my nesmíme polevit a doma musíme dodělat svou práci,“ varuje rozehrávač Eugene Lawrence před podceněním soupeře.

Američané v nymburském dresu mají o motivaci více, protože už se těší zpět domů za svými rodinami, proto nechtějí sérii prodlužovat a završit v nejkratším možném termínu. „Těším se domů za rodinou, takže hodlám v úterý sérii ukončit,“ uvedl pivot Michael Myers.

Pivot Petr Benda si může připsat už dvanáctý titul, čímž by vytvořil nový rekord. Dosud se o něj dělí s Ladislavem Sokolovským. Naopak první titul může získat Petr Šafarčík, který do Nymburku přišel teprve v únoru. 

Zápas začíná v 18:00. Autobus z nymburského nádraží pojedeme v 17:25. Naším hlavním partnerem finálové série je energetická společnost Sev.en EC, a.s., partnery pro třetí utkání pak jsou společnosti Lobkowicz, Lions Sport a Casia, které připravily pro naše fanoušky speciální dárky. Prvních 500 fanoušků tak dostane pivo v plechovce, zmrzlinu a každý fanoušek na utkání obdrží poukaz na výrazně zlevněné vybavení od firmy Adidas s logem klubu. Fanshop naopak bude na utkání omezen z organizačních důvodů, na jeho místě bude připraven stůj s podpisovými kartičkami, plakáty a trubkami.

Vstupenky na utkání pomalu mizí, proto neváhejte a objednávejte už raději v předprodeji na našich stránkách.

 
vloženo: 27.05.2019 15:00 / přečteno: 6720x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.