NACPU SE KNEDLÍKAMA A USNU

NACPU SE KNEDLÍKAMA A USNU

řekl mimo jiné Aleš Chán v rozhovoru před utkáním v Nymburce na otázku, jak stráví večer před utkáním. Aleš je ve svém novém působišti lídrem týmu na více frontách a bezesporu to je zatím jeho nejlepší období kariéry. Odpověď na otázku, jak se popasuje s osobní obranou Petra Bendy nebo Philipa Ricciho, budeme znát zítra kolem šesté večerní.  

Jak se ti líbí v Prostějově?

Jsem tu naprosto spokojený, ale já jsem byl spokojený i v Nymburce, jen mi to tam nevycházelo moc pracovně. Když se skloubí

Cituji: „Vystoupil z haly, na kole dojel do haly,…..“ Tímto začínal jeden článek ne internetu. Jezdíš stále na kole?

Prostějov je na tom podobně jako Nymburk a dá se tu dobře jezdit na kole, ale v tomhle počasí jsem srab a už jezdím autem.

Máš to daleko do haly?
Asi kilometr.
A na zápas do Nymburka na kole asi taky nepojedeš, že?

Bylo by to stylové, ale z Prostějova je to docela štreka.

Jak bys charakterizoval současný tým Prostějova?

V Prostějově se letos sešla dobrá parta a to je asi nejdůležitější. Vyhovíme se na hřišti, ale i po tréninku vezmeme přítelkyně a rodiny a zajdeme si na společnou večeři, aniž by to někdo kazil. Jsme spolu rádi i mimo šatnu. Letos jsou Češi v týmu kvalitní a zdá se, že se snaží jít podobnou cestou jako Nymburk, vybrat dobré domácí hráče a k nim přiřazovat cizince. Dříve to bylo obráceně. Koupilo se pár kvalitních cizinců a k nim se sháněli čeští hráči, aby se to nějak doplnilo. Aniž bych se chtěl nějak vychvalovat, myslím, že se Prostějovu povedl nákup dlouhých.

Těšíš se do Nymburka? 

Já mám hodně důvodů, proč se těšit do Nymburka. Mám tu spoustu kamarádů a známých, za druhé se těším kvůli fanouškům. Čtyři roky strávené v Nymburce nikdo nevymaže. Do třetice se těším, že zase uvidím své loňské spoluhráče. Já osobně mám obrovskou motivaci, abych dokázal trenéru Katzurinovi, že jsem měl dostávat větší minutáž.

Velká přemotivovanost někdy vede k velkých chybám. Jak si s tím poradíš?

Před zápasem omezím kofein a podobné stimulační látky, nacpu se knedlíkama a budu se snažit usnout.

Jak rychle si člověk zvyká na pocit, že je lídrem týmu?

Mě to ani nepřijde. Situace mě to té role postavila. Nemyslím si, že jsem nějaký spasitel tohoto týmu. Jsem rád, že mohu klukům pomoci k vítězství a jsem rád, že to spoluhráči vidí stejně a ten balón mi půjčí. V našem týmu se využívají dobře všechny pozitivní vlastnosti hráčů, všichni to pochopili a dokáží toho využít. Jsme spolu tři měsíce a myslím, že už ve většině případů mezi sebou komunikujeme bezchybně.

Do se předpokládat, že v základní pětce tě bude bránit Petr Benda. Jak se na to připravuješ?

Říkal jsem si, že proti Petrovi je každé kilo dobré, takže už si pár dní dávám k večeři pár knedlíků navíc a uvidíme. Proti Petrovi to nebude jednoduché. Oba v sobě můžeme číst jak ve slabikáři, víme, co je silnější stránka a kam je možné toho druhého pustit a kam ne. My už se nemůžeme ničím překvapit.

Když mluvíš o překvapení. Co bude, když proti tobě nastoupí Ricci?

Jediné, co teď o tom mohu říct – těším se na něj, protože ho taky neznám. Vím o něm, že je to více silový hráč a to mi docela vyhovuje. Strach z něj nemám. 

 
vloženo: 30.10.2009 21:08 / přečteno: 13903x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.