EUROCUP JE NALOSOVÁN

EUROCUP JE NALOSOVÁN

Dnes odpoledne byl v Barceloně rozlosován další ročník Eurocupu. Našemu týmu se vyhnuli možná nejvážnější kandidáti na vítězství v poháru, ovšem mezi dvaatřiceti týmy asi nelze najít jednoduchého soupeře. Možná chybí našim soupeřům atraktivita, ale to je jen zdání. Jméno klubu ještě nic neřekne o jejich aktuální "kondici" a k vidění budou bezesporu zajímavá utkání.   

Z prvního koše byl do naší skupiny vylosován BK Ventspils. Lotyšský soupeř byl v letech 2000, 01, 02, 03, 04, 05, 06, 09 mistrem své země a od roku 2003 do roku 2008 sbíral zkušenosti v poháru ULEB. Minulou sezonu hrál Ventspils EuroChallenge. Z mezinárodní scény má tým, jehož klubové barvy jsou jako u Opavy žlutá s modrou, zkušenosti také s Baltickou ligou. Ve třetím koši čekal na náš tým z Itálie. Je to spíše průměrné družstvo kvalitní italské ligy, které do nejvyšší soutěže postoupilo v roce 2001. Nejlepšího umístění dosáhlo v roce 2007, kdy skončilo na 6.místě. O rok později to bylo 11.místo a v minulé sezoně obsadil tým 7.pozici. Nejkratší cestu budou vážit naši basketbalisté do Bambergu. Tým patří pod roku 2003 do horní poloviny ligového pořadí (od 2. do 5.místa). Jen v minulé sezoně skončil na 7.místě. V prvním kole play-off  porazil Göttingen a v semifinále nestačil na na pozdějšího vítěze Oldenburg. 

Fotografie z losování zde  

Muli Katzurin
Co říkáte rozlosování?

Losování je losování. Zatím neznáme nic jiného než jména týmů, nevíme s jakými soupiskami týmy pracují, jací hráči u nich hrají, jakým způsobem budou hrát. Teď se na všechno budeme muset připravit, sehnat hodně DVD s jejich zápasy. To je ale normální.

Přál jste si nějaký tým jako soupeře?

Ne. Do tipovací soutěže jsem vybral trojici týmů čistě náhodně. I když u jednoho týmu jsem udělal výjimku. Přál jsem si Jeruzalém, abych se mohl během sezony podívat do rodné země (úsměv).

Víte něco o svým soupeřích?

Ne, v tento okamžik znám pouze jména klubů. Před losováním jsem se na týmy nijak nepřipravoval. Bylo by zbytečné sledovat dvaatřicet týmů, protože ve finále skončíte jen na třech.

Na první pohled vypadá skupina vyrovnaně?

Ano, zdá se dobře vybalancovaná. Podívejte se, tohle je Eurocup, druhá nejprestižnější soutěž v Evropě, tady nehledejme slabé týmy. I proto očekáváme od fanoušků, že nás opět podpoří v bojích o postup do další části soutěže. Věřím, že se přijdou podívat na kvalitní basketbal a věřím, že nebudou při rozhodování, zda půjdou v úterý na basket, brát v potaz jen jméno soupeře. Těším se na všechny fanoušky – na ty nymburské i na ty z blízka i daleka.

Může být výhodou začínat doma s Bamberkem, který je asi nejslabším týmem skupiny (v době položení této otázky byl opravdu prvním soupeřem Bamberg)?

Pokud víte, že Bamberg je nejslabší tým skupiny, pak víte víc než já (úsměv). Pochopitelně je dobré, když první zápas začínáte doma. Pokud se ale vyhraje venku první zápas, je to ještě lepší.

Co budete muset v příštích třech týdnech udělat?

Na začátku sezony jsme měli několik zranění, nehráli jsme kompletní. Plnou soupisku jsme zatím měli jen pár dní. Jsem přesvědčený, že se budeme neustále zlepšovat, jak budeme trénovat v plném počtu. Věřím, že teď půjde naše výkonnost nahoru. Pro nás trenéry to bude znamenat spoustu hodin u videa a nacházení slabých a silných stránek našich soupeřů.

 
Vratislav Šístek

Skupina je průměrná – ani dobrá ani špatná. Pokud lidé podlehnout mylné představě o neatraktivnosti soupeřů, budeme se muset snažit více, abychom naplnili halu. Doufám, že budou fanoušci chtít vidět dobrý sportovní zážitek a že přijdou v hojném počtu. Na druhou stranu jsou to týmy, které se dají porazit. Například o Bambergu můžeme najít hodně informací, protože německá liga se v televizi hodně vysílá.

Který z týmů se zdá být nejsilnější?

Podle mě to bude Ventspils. Jednak nejsou v Evropě moc známí a ani lotyšská liga se u nás nesleduje. Bude trochu problém sehnat záznamy nějakých zápasů. Bude to jeden ze soupeřů, který pro nás nebude dobře čitelný.

Shledal jste něco příjemného na soupeřích?

Jsou to týmy, které geograficky nejsou tak daleko. Třeba do Bambergu to není autobusem o moc dál než do Ostravy nebo Opavy.

Který tým jste si přál?

Já jsem si přál úplně jiné týmy. Byl bych rád, kdyby do Pardubic přijel Galatasaray. Rado Rančík by nám pomohl zaplnit halu o spoustu svých příznivců z dob svého působení v české lize.

 
Ladislav Sokolovský 

Skupina se zdá být hratelná, i když k tomu mohou svádět neznámá jména soupeřů. Při losování jsme pomalu nevěděli, o koho se jedná, ale bude záležet na tom, jakou mají tyto týmy soupisku, jak ji doplní cizinci. My musíme především přemýšlet od zápasu k zápasu, uspět v domácích utkáních a případně překvapit venku. Já sám jsem si přál nějaký tým se zvučným jménem a mým tajným přáním byl mimo jiné Turow Zgorzelec, protože je to blízko.

 
Petr Benda

Skupina se skládá z divácky méně atraktivních soupeřů. Podle jmen se jeví jako docela hratelná skupina. Nejvíce se těším do Bambergu, protože je to nejblíže a asi pojedeme autobusem.

Může delší čekání na soupeře ovlivnit připravenost týmu na začátku soutěže?

Ani v loňské sezoně jsme se nepřipravovali nějak hodně dopředu. Myslím, že 14 dní před utkáním stačí. Proto si myslím, že to přípravu neovlivní.

 
Pavel Pumprla

Soupeři jsou hratelní. I když jejich jména nejsou atraktivní, v této soutěži je dobrý každý soupeř. I tak je to zajímavý los. Atraktivní jména přijdou až po postupu. Klíčové bude pokusit se do soupeře vstoupit dobře, vítězit doma a přivézt nějaké vítězství zvenku.

 
Radek Nečas

Zatím nevíme, jak vypadají soupisky týmů, se kterými budeme hrát. Papírově, soudě podle názvů týmu, se zdá naše skupina nejhratelnější. Subjektivní dojem je pozitivní, ale určitě budeme čekat na soupisky týmů, s čím nás mohou překvapit.

Měl jsi nějaké týmy, se kterými by ses chtěl nebo nechtěl potkat?

V naší tipovací soutěži mi nevyšel ani jeden tip, takže přání jsem nějaké měl. Doufám, že vkročíme do soutěže dobře a vítězství nám pomůže naplnit pardubickou arénu jako v minulých letech.

 
 
 

 

 



  
 
vloženo: 30.10.2009 15:50 / aktualizováno: 31.10.2009 08:41 / přečteno: 13693x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.