ŽÁDNÉ TRÉNINKOVÉ TEMPO NEBUDE!

ŽÁDNÉ TRÉNINKOVÉ TEMPO NEBUDE!

Před utkáním s Pardubicemi jsme pořádali trenéra Muliho Katzurina o pár postřehů. Předně náš kouč očekává atraktivní zápas, protože Pardubice se zlepšují po celou dobu základní části. Dále Muli raději hraje než trénuje, protože trénink nemůže nikdy suplovat opravdový zápas. Spekulace o tom, zda by mohly být Pardubice našim semifinálovým soupeřem Muli odmítá jednak proto, že nepředvídá ani v nejmenším souboj Pardubic s Děčínem ani nechce zakřiknout naše vítězství po základní části. 

Jaká jsou očekávání od zápasu?

Myslím, že Pardubice jsou tým, který se velmi zlepšoval po celou dobu základní části, je na nich vidět, že mají dobrou chemii a určitě je 4. místo odpovídající. Mají dobrou kombinaci českých a zahraničních hráčů a já očekávám pěkný zápas.

Bude-li vše papírově tak jak má, tak ani jeden z týmů nezmění svou výchozí pozici do play off? Má cenu ještě bojovat nebo je lepší brát zápas jako trénink na play off?

Možná to je tak jasné pro Pardubice, ale pro nás rozhodně ne, takže naším cílem je vyhrát a žádné tréninkové tempo se rozhodně konat nebude. To je první věc. Druhá věc je ta, že naší filozofií je vyhrávat a to se dost nesnoubí s Vaším navrhovaným tréninkovým tempem. Do zápasu dáme vše a jsem si jistý, že Pardubice také. Ony totiž zápasy v play off jsou jiné než v základní části. Když škobrtnete na začátku základní části, máte šanci to v dlouhé sezóně napravit. To o play off neplatí, tam se jakékoliv zaváhání může těžko dohánět. A z toho vyplývá, že do play off chtějí všechny týmy jít dobře připravené a rozhodně ne v poklidném tempu tréninku. Třetí věc je ta, že všechny týmy přijedou do Nymburka trochu nahecovanější, než na jiné palubovky a proto nepředpokládám, že si navzájem z Pardubicemi dáme odpočinout.

Takže rozumím tomu správně, že před play off preferujete náročnější zápasy...

Preferuji hrát zápasy než trénovat. Trénink můžete udělat lehký, těžký, středně těžký, prostě takový, jaký ho potřebujete. Ale nikdy nemůže trénink suplovat opravdový zápas, to jsou zcela jiné příběhy. Forma v zápase je něco jiného než forma při tréninku.

V zápase ale většinou nepoužijete 10 hráčů tak, jak je tomu při tréninku 5 na 5.

Ona ale situace v tréninku se nedá vždy srovnávat se situací v zápase. Navíc si myslím, že se snažím dát minuty v zápase co největšímu počtu hráčů, nemáme hráče, kteří by hráli čtyřicítky. V počtu zápasů, které máme odehrané je rovnoměrnější minutáž poměrně nutnost.

Rýsuje se již, pokud přeskočíme čtvrtfinále, náš semifinálový soupeř...

Víte toho víc než já. Nedovolím si totiž odhadovat výsledek zápasů Děčína a Pardubic. A navíc skáčeme hodně do budoucnosti, ještě ani v tuto chvíli nevstupujeme do čtvrtfinále z první pozice, takže je zbytečné cokoliv a jakkoliv plánovat.

Takže nebudete myslet při zápase na to, že Pardubice jsou naším možným soupeřem?

Definitivně ne. Toto je zápas základní části, chceme uhrát první místo a play off teď neřešíme. To bude, jak jsem již řekl, zcela odlišný příběh.

 
vloženo: 13.04.2010 22:52 / přečteno: 14887x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.