SEDĚT NA LAVIČCE PŘI ZÁPASE NEMŮŽU,

SEDĚT NA LAVIČCE PŘI ZÁPASE NEMŮŽU,

říká trenér Pardubic Jan Slowiak, pro kterého bude první neznámou, zda náš tým bude šetřit síly na play-off nebo nastoupí v plném nasazení. Přestože není příznivcem nějakého taktizování před play-off, do zápasu nepošle dva své lehce zraněné hráče. Ani výsledek zápasu neodsouvá na vedlejší kolej, protože solidně odehraný zápas před začátkem play-off je dobrý startovním momentem.   

Co očekáváte od zápasu s Nymburkem?

Jsem zvědavý, jak bude hrát Nymburk. Jestli na nás vlítne s co největší energií a nebo, zda se u nich objeví snaha rozvrhnout síly na celý jejich náročný program.

V zápase už nemůžete vylepšit pořadí v tabulce. Budete už více myslet na zápasy blížícího se play-off?

Dá se říci, že ano. V zápase proti Brnu nenastoupil Bohačík ani Miloš, kteří mají určité zdravotní problémy. Jejich charakter není tak vážný, aby bylo vyloučeno jejich zapojení do utkání s Nymburkem, ale hrát nebudou. Chceme jim dát co nejvíce času na doléčení a nebudu riskovat. Jinak ale budu využívat všechny ostatní hráče tak, abychom v uhráli co nejlepší výsledek.

Odsunete výsledek blížícího se zápasu na vedlejší kolej?

To tak nelze říct. Každý pozitivní výsledek proti silnému týmu bezprostředně před play-off je ta nejlepší příprava na vyřazovací boje. Jde o sebevědomí a není dobré výrazně prohrát v Nymburce týden před play-off.

Dá se předpokládat, že vaši hráči už budou klidní?

Snad. Ani já se nemusím nijak extrémně stresovat tím, jestli vyhrajeme nebo prohrajeme. My jsme si splnili svoje povinnosti. Máme 30 vítězství, se kterými jsme spokojení a teď se chceme před play-off co nejlépe naladit.

Mám tomu rozumět tak, že budete v klidu sedět na lavičce a sledovat zápas?

Tak to u mě fakt nehrozí! To bych asi nepřežil (smích). Teď se připravuji na roli asistenta u reprezentace a tam se budu muset na lavičce udržet. Ale musím to zvládnout (smích).

A nechcete si to otestovat v Nymburce?

Ne, ne!! Mně je dobře, když chodím, potřebuje svou energii nějak uvolňovat. Mně ten zápas i rychleji utíká.

Budete vůči hráčům shovívavější, když se jim něco nepovede?

Já chci po hráčích vždycky výkon, který je podle mých pravidel a který nám dává možnost se někam posunout, bez ohledu na význam zápasu. Vše, co hráči odfláknou mě vadí vždycky. Pokud se něco nepovede z nedostatku talentu nebo nedostatku správného řešení, to pochopím daleko lépe než nějakou laxnost ve výkonu.  

Na webu se objevila informace, že vám ve druhém poločase proti Brnu chyběla motivace. Jak to bude v Nymburce?

Přesněji nám ve druhé polovině zápasu chyběla vůle navyšovat vedení v zápase, jinak problémy s motivací určitě nemáme. V Nymburce budeme chtít hrát co nejlepší basket.

Kromě výše jmenovaných hráčů budeme mít ostatní k dispozici?

Ano, předpokládám, že se nic do středy nezmění.

Oproti minulému zápasu v Nymburce se vaše soupiska nezměnila?

Soupiska hráčů je stejná, ale minulý zápas byl specifický v tom, že jsme hráli bez obou rozehrávačů Wrighta a Tótha. To se podepsalo na výsledku především v poslední čtvrtině, kdy jsme nebyli schopni účinně organizovat hru a ztráceli jsme jeden míč za druhým. To musíme ve středu eliminovat.

Budete si stanovovat nějaké cíle před zápasem?

Ne. Žádné cíle si nebudeme dávat. Budeme chtít využít naše obranné kombinace, které se nám v poslední době daří lépe než na začátku soutěže. Budeme zkoušet i nějaké upravené systémy v útoku.

 
vloženo: 14.04.2010 06:20 / přečteno: 9832x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.