O CO PŮJDE V POSLEDNÍCH DVOU KOLECH?

O CO PŮJDE V POSLEDNÍCH DVOU KOLECH?

Naše první místo po základní části Mattoni NBL ještě není zcela jisté, do konce první části soutěže nám zbývají tři zápasy a náskok na druhý Nový Jičín je dva body. Tedy o první místo by nám mohl připravit jen totální výpadek a prohra ve všech třech zápasech při současných dvou vítězstvích Nového Jičína nebo v případě dvou porážek by musel být jedna z nich v Novém Jičíně o více než 24 bodů. Vzhledem k tomu, že dva zápasy hrajeme doma, budeme věřit, že tato eventualita je jen v rovině teorie. 

V příštím zápase na domácí palubovce (14.dubna) přivítáme Pardubice, které nás sice jednou porazily, ale bylo to v období přelomu roku. K dalšímu zápasu zajíždíme do Nového Jičína. I tento soupeř nám sebral jedno vítězství, ale v součtu skóre je naše výrazně aktivní. První zápas jsme vyhráli o 22, druhý prohráli v prodloužení o tři body a posledním jsme vyhráli o pět. Tento zápas bude spojený s projektem Každý koš pomáhá (více zde). Poslední utkání, které je dohrávkou 31.kola, bude "odvetou" za včerejší proti Prostějovu a pravděpodobně nebude nic řešit v postavení v tabulce po základní části. 
S jakými týmy se budeme potkávat v play-off jsme věděli už delší dobu a také je delší dobu jasné, které týmy budou první až třetí, čtvrtý a pátý a které si to rozdají o šesté až osmé. Postupem času situace krystalizovala a dvě kola před koncem základní části je situace skoro daná na prvních pěti místech. V pořadí Nymburk - Nový Jičín - Prostějov - Pardubice - Děčín by se jen teoreticky dalo vyměnit pořadí na prvních dvou místech (viz nahoře). Zato boj o šesté až osmé místo je stále ještě otevřený. Adepty jsou Opava, USK a Kolín. 
Aktuálně (po 42.kole) je o bod vepředu Opava,  Kolín a USK mají stejný počet bodů. 

43.kolo
Opava zajíždí do Prahy na Folimanku. Pražané mají s Opavou aktivní bilanci 2:1 na zápasy, když dokázali jednou porazit Opavu ve Slezsku 85:69 a doma vyhráli vysoko 80:58. 
Kolín hostí doma Poděbrady a je pravděpodobné, že neponechá nic náhodě a vyhraje třetí vzájemné utkání. Pokud dopadnou zápasy dle předpokladů, budou mít opět všechna tři družstva stejný počet bodů - 60. 

44.kolo
Opava přivítá na své palubovce stále se lepšící Brno. Tomu sice jde "jen" o prestiž, ale ani tento prvek nelze brát na lehkou váhu navíc když svým přístupem k zápasu bojují hráči o místo v týmu pro příští sezonu. Všechny předchozí zápasy vyhrála Opava, ale paradoxní jsou výsledky ve všech vzájemných zápasech. Body obou týmů se vešly do rozmezí 80-89 bodů (89:80, 88:80, 88:81).  
Kolín jede do Ostravy a má s ní nevyřízené účty. Ostrava totiž vyloupila kolínskou halu Spojů svým prvním vítězstvím venku a v té době teprve druhým vítězství celkem. Přestože má Ostrava aktivní skóre na zápasy, skóre je příznivější pro Kolín. 
USK Praha prověří v posledním kole Poděbrady, které se už snaží jen dohrát sezonu. Pražané dokázali v Poděbradech vyhrát o 22 bodů, ale na domácí palubovce zase jeden zápas ztratili o 9 bodů, druhý na Folimance vyhráli o deset.  

Podle papírových předpokladů se zdá, že zatím nejhorší pozici má Kolín, protože vyhrát v Ostravě není vždy nejjednodušší. 

V případě, že všechny týmy v posledním kole dopadnou stejně tedy vyhrají nebo prohrají a za předpokladu prohry Opavy v Praze a vítězství Kolína ve 43.kole budou mít i na konci základní části týmy na 6. až 8.místě stejný počet bodů. Rozhodovat bude tabulka vzájemných zápasů a v ní má nejhorší postavení Opava a nejlepší Kolín.

V následujícím přehledu najdete výsledky vzájemných zápasů všech tří týmů (první dva výsledky jsou ze zápasů, kdy hrál první tým doma, druhé dva hrál první tým venku). 
Kolín : Opava    84:69, 102:79, 77:89, 81:92  
USK : Opava    80:58, ??:??, 83:90, 85:69
Kolín : USK    90:88, 73:65, 65:86, 93:75

V anketě na titulní straně můžete tipovat pořadí na šestém až osmém místě. 
 
 
vloženo: 11.04.2010 18:25 / přečteno: 9930x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.