K POSTUPU VEDOU DVA SCHODY

K POSTUPU VEDOU DVA SCHODY

Naši hráči odjeli v pondělí do slunného Španělska k dalšímu klíčovému zápasu sezony. Hostit je bude aktuálně 12.tým ACB ligy Cajasol Sevilla.


Postupové matematika je pro nás vcelku jednoduchá. Pro uchování naděje na postup musíme bezpodmínečně vyhrát. I když jsme v Pardubicích před třemi týdny s Cajasolem poměrně vysoko prohráli, stačí nám jakékoliv vítězství. Cajasol totiž nečekaně prohrál v Rize o jediný bod 82:83. Díky tomu mají oba týmy po dvou výhrách a dvou prohrách. V případě, že zvítězíme i v tomto utkání, budeme mít na svém kontě o bod více a pokud vyhrajeme i další zápas doma proti Rize, postupujeme do dalšího kola Eurocupu dál. Určitou naději na postup bychom měli i pokud bychom pak v posledním kole prohráli s Rigou (za předpokladu vítězství nad Sevillou). Ovšem museli bychom čekat na výsledek zápasu Jeruzalém vs. Sevilla.

Ještě může dojít k tomu, že budou mít všechny týmy v naší skupině po třech vítězstvích a třech prohrách. V tom případě bychom neměli příliš výhodnou pozici. S Hapoelem máme totiž o tři body nepříznivé skóre a s Cajasolem na tom jsme hůře zatím o 16 bodů.

 
Trenér Ginzburg řekl:

Proti španělskému týmu na španělské půdě očekávám těžký zápas. Oba týmy se moc dobře uvědomují, že v tomto zápas jde o hodně. Ten tým, který vyhraje má velkou šanci postoupit do dalších bojů.

Jedeme k zápasu po dvou prohrách s Olimpijí a Jeruzalémem. Jak je na tom tým mentálně?

Myslím si, že naši hráči jsou natolik zkušení, že si uvědomují, že i porážky jsou součástí sezony. Hráči vědí, že se musí dostat zpátky a podat co nejlepší výkon. Na této úrovni basketbalu nějaké prohry se soupeři budou.

Tento zápas je vzhledem k postupu klíčový. Lišila se příprava?

Prvně nebylo mnoho času na přípravu. Tento zápas bude především o mentální úrovni a připravenosti  hráčů a jejich psychické odolnosti. Musíme se vyvarovat hlavně hloupých ztrát a v útoku musíme hrát velice chytře. V zápase bude nutné bojovat o každý míč, protože hrajeme proti týmu, který má velmi dobrou obranu.

Při přípravě jste se soustředili na rozbor prohraného zápasu prvního kola nebo jste vycházeli spíše ze  zápasů posledních dní?

Byla to kombinace obojího. Čas jsme věnovali i tomu, zda se nějak v posledních zápasech změnila hra Sevilly. Sledovali jsme i jejich poslední odehrané zápasy.

Přemýšlíte o postupové matematice?

Ne. Před žádným zápasem se nepřemýšlí o postupové matematice. Před každým zápasem se přemýšlí o způsobu, jak vyhrát.

 

Utkání začíná v 20:30 CET a přenášet ho bude program ČT 4 v přímém přenosu.


Tabulka všech zápasů v EC. 

Obrázek

 
 
vloženo: 14.12.2010 02:19 / přečteno: 12396x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.