POSTUPOVÁ MATEMATIKA

POSTUPOVÁ MATEMATIKA

V posledním kole Eurocupu jsou v naší skupině na programu dva zápasy: Nymburk – Riga a Jerusalem – Sevilla a tedy ve hře jsou čtyři varianty. 



Aktuální tabulka po 5.kole


 #  Tým  V  P  Skóre  Body  Rozdíl
 1. Jeruzalém  396:379  +17 
 2. Nymburk 406:394  +12 
 3.  Sevilla  2 410:408  +  2 
 4. Riga 393:424 -31  

1) Nymburk a Jeruzalém vyhrají

Postupují oba dva týmy: Nymburk i Jeruzalém, protože mají na svém kontě čtyři výhry a dvě porážky. Z prvního místa ve skupině bude postupovat Hapoel, protože při rovnosti bodů rozhodují skóre vzájemných zápasů, které má Jeruzalém o tři body lepší.

 
2) Nymburk vyhraje a Jeruzalém prohraje

Postupujícím je Nymburk z prvního místa, protože jako jediný bude mít na svém kontě 4 vítězství. Jeruzalém a Sevilla budou mít po třech výhrách i prohrách a proto bude o jejich pořadí a tím pádem i postupu rozhodovat skóre. Neprohraje-li domácí Jeruzalém o více než 4 body (první utkání totiž Hapoel vyhrál 76:72 a v celkové tabulce má nyní +17 bodů v rozdílu skóre oproti +2 bodům Sevilly). V případě prohry Jeruzalému o více než čtyři postupuje Sevilla.

 
3) Nymburk prohraje a Jeruzalém vyhraje

Z prvního místa postupuje Jeruzalém, protože jako jediný bude mít na svém kontě 4 vítězství. Nymburk a Riga budou mít shodně tři výhry a při prohry a tedy o postupu se rozhoduje v porovnání obou zápasů. Vzhledem k tomu, že Nymburk vyhrál v Rize o 10 bodů a Riga má celkový rozdíl ve skóre mínus 31, „stačí“ nám na postup prohra o deset a méně bodů. Naše jedenáctibodová prohra posílá do dalších bojů Rigu.

 
4) Nymburk i Jeruzalém prohrají

Toto je nekomplikovanější varianta. Všechny týmy totiž budou mít na svém kontě tři výhry a tři prohry. O pořadí pak rozhoduje rozdíl ve skóre ze všech zápasů. Aktuálně (viz tabulka nahoře) je na tom nejhůře Riga, která by musela vyhrát o 34 plus bodový rozdíl Sevilla-Jeruzalém, aby se dostala před Sevillu a postupovala společně s Jeruzalémem. Věnujme se teď našemu event. postupu za této situace.

Pokud bude součet rozdílů skóre v obou zápasech do deseti bodů postupujeme. Příklad: my prohrajeme o 4 a Jeruzalém o 5. Jeruzalém bude mít rozdíl ve skóre +12, Nymburk +8, Sevilla +7 a Riga –27. Postupujeme také za předpokladu, že naše prohra bude o více než šest bodů nižší než prohra Jeruzalému. Například naše prohra o bod a sedmibodová prohra Jeruzaléma posune do dalších bodů nás z prvního místa a Jeruzalém z druhého, protože náš rozdíl ve skóre bude +11, Jeruzalému +10 a Sevilly +9 (Riga –30).

 

Z uvedeného je vidět, konstelace hvězd pro náš postup jsou docela dobré, ale nejlepší by bylo vyhrát a trochu fandit Seville, aby vyhrála jen do 4 bodů. Pak by byli možná spokojení naši izraelští trenéři a došlo by na slova Muliho Katzurina, který v předzápasovém rozhovoru před utkáním s Jeruzalémem řekl: „Abych pravdu řekl, cítím se více Čechem než fanouškem Jeruzalému. Jenomže jsem Izraelec a tak bych přál Hapoelu, aby postoupil do dalšího kola….. pochopitelně s Nymburkem.“ 

 
 
vloženo: 16.12.2010 01:09 / přečteno: 13759x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.