PROHRA V PRVNÍM KOLE O SEDM

PROHRA V PRVNÍM KOLE O SEDM

V prvním zápase skupiny LAST 16 jsme sehráli v Madridu vyrovnané utkání, ve kterém jsme na konci sahali po vyrovnání. 

Naši hráči měli největší problémy na útočném doskoku. Domácí dokázali doskočit v útoku 14 míčů. Pokud odečteme naše tři útočné doskoky, měl Estudiantes o 11 pokusů druhých střel více. I kdyby vyšla polovina z nich, znamená to nejméně o deset bodů méně. Pokud k tomu přidáme dvacet čtyři trestných hodů (16 úspěšných) oproti našim šesti (4 úspěšné) a o pět více ztracených míčů, je jasné, že ani lepší střelba z pole nemohla vynahradit tyto záporné statistiky.  

Naši hráči v první čtvrtině nedokázali dobře pokrýt všechny domácí hráče, a tak ti mohli skórovat z volných pozic nebo z čáry trestných hodů. Obrana Estudiantes kolem trojkového oblouku byla hodně agresivní a komplikovala naši rozehrávku. I když jsme neztratili míč, museli jsme spotřebovat hodně energie, abychom si rozpracovali nějakou slibnou akci. Během prvních 11 minut jsme museli skousnout tři koše s faulem a také dvě ztráty míče při vytažené obraně domácích. To bylo mimo jiné příčinou toho, že jsme na začátku 12.minuty prohrávali o sedm bodů (34:27). Naši hráči se také někdy příliš obávali střelby a nakonec finální střelec už neměl tolik času. Domácí vyvedla ještě ve druhé čtvrtině naše zónová obrana z rytmu. Po několika průnicích do bezprostřední blízkosti koše jsme vyrovnali a dokonce se dostali do vedení. Poločas nakonec skončil remízou.

Třetí čtvrtina byla vyrovnaná. Z naší hry se trochu vytratila kolektivnost a domácí toho využili. Dostali se až do osmibodového vedení, nejvyššího v zápase. Do konce třetí čtvrtiny jsme ještě stihli snížit na rozdíl pěti bodů. Začátek poslední čtvrtiny nám vůbec nevyšel v útoku ani obraně. Po šňůře domácích 7:0 jsme prohrávali o dvanáct bodů. Na vítězství v zápase to příliš nevypadlo. Naši nakonec v závěru zmobilizovali síly a čtyřmi trojkami v řadě postupně snížili náskok na dva body! Bohužel Sergio Sanchez trojkou rozmetal naše naděje na vyrovnání. 


Doplněn podrobnější komentář zde  

 
vloženo: 18.01.2011 22:26 / aktualizováno: 19.01.2011 08:19 / přečteno: 15968x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.