OD VESUVU DO PARDUBIC

OD VESUVU DO PARDUBIC

V úterý pokračuje naše putování letošním ročníkem Eurocupu zápasem proti italskému překvapení minulé sezony. Ze stínu Vesuvu přiletí do Pardubic Pepsi Caserta. 

Náš úterní soupeř patří k příjemným překvapením loňského ročníku italské nejvyšší soutěže LEGA A, když ve své druhé sezoně v novodobých dějinách klubu obsadil po základní části druhé místo za bezkonkurenčním Montepaschi Siena. V pavouku play-off však tým vypadl už v semifinále, když nestačil na o mnoho zkušenější klub Armani Milano.

V letošním roce si družstvo kolem trenéra Sacripantiho nevede tak dobře a aktuálně (po 15.kole) je na devátém místě se sedmi výhrami a osmi porážkami. Od čtvrtého místě je však dělí pouhý bod, ovšem ve vyrovnané tabulce italské ligy (s výjimkou Montepaschi) je od 14.místa dělí také jediný bod. V počtu nastřílených bodů jim patří 7.místo ze 14-ti týmů, v obraně 9.místo. Z prvních tří týmů, které mají dvou a vícebodový odstup od zbytku tabulky, dokázala Caserta porazit Cantu, prohrát v Sieně pouze o čtyři body a jen v Miláně byla od vítězství dál o 14 bodů.

V Eurocupu byla Caserta druhým týmem ve skupině H za bezkonkurenční Albou Berlín. Poměr vítězství a porážek byl vyrovnaný. Caserta prohrála podle očekávání dvakrát s německým týmem, přičemž domácí prohra s Berlínem o 6 bodů je velice dobrý výsledek. Desetibodová prohra v Polsku s týmem Anwil Wloclawek byla do jisté míry překvapivá, protože pro polský tým to byla jediná výhra v první fázi Eurocupu. Před začátkem eurocupových zápasů se Caserta stejně jako my pokusila neúspěšně proniknout do hlavní soutěže Euroligy. Chimki Moskva v prvním kole kvalifikace však byly nad jejich síly.

Sestava Pepsi Caserta je velice silná. Kvalitní domácí hráči se mohou opřít o čtyři Američany. Nejužitečnějším hráčem je Ital Fabio Di Bella, který body svého rankingu sbírá hlavně v počtu získaných faulů (27) a z toho plynoucí střelby trestných hodů (28/26). V italské lize je Fabio desátým nejlepším trojkařem, což zatím v Eurocupu nepotvrzuje. Na nejdelší časové úseky nastupuje Tim Bowers (téměř 30 minut). Tohoto hráče dobře zná Neno Ginzburg, protože ho v sezoně 2005/06 trénoval v Hapoelu Jeruzalém. Tim těží ze hry blízko koše a z doskoků. Asistent trenéra Oren Amiel o něm říká: „Je to atletický typ hráče, který umí skórovat na mnoho způsobů.“ Za působení v Eurocupu nastřílel 70 bodů, většinu za dva body. Nejproduktivnějším hráčem je Ebi Ere. V Eurocupu zatížil konto hostů 102 body, přičemž počet střeleckých pokusů má poměrně rovnoměrně rozložené na dvojky, trojky i trestné hody. Pozadu nezůstává ani Jumaine Jones, dominuje pod košem na doskoku, ale ani jeho 11 trojek nemůže žádného obránce nechat klidným. Také Jones tráví na palubovce více než 25 minut. Nelze pochopitelně zapomenout na posledního Američana ErickaWilliamse. „Je to velice tvrdý hráč v podkošovém prostoru,“ hodnotí jeho nejsilnější zbraň Oren Amiel. Zajímavostí je, že strávil svoje vysokoškolská léta na universitě Wake Forrest, společně s našim bývalým hráčem Justinem Grayem. 

Vizitku týmu najdete zde  
 
vloženo: 23.01.2011 12:00 / přečteno: 15782x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.