ZRANĚNÍ PAVLA PUMPRLY

ZRANĚNÍ PAVLA PUMPRLY

Pavel v zápase proti Partizanu Bělehrad v závěru zápasu doplatil na svou nebojácnost při podkošových soubojích zraněním nohy. 

Běžela už poslední minuta utkání, když se při nájezdu vyšrouboval Pavel Pumprla v mohutném výskoku ke koši. Společně s ním sváděl vzdušný souboj Gist a Lučić. Po dopadu však zůstal pod košem s bolestivou grimasou ležet jen náš křídelník. Po obstřiku pravého kotníku sice Pavel opustil palubovku, ale bez opory dvou spoluhráčů by to nešlo.   
Ihned po utkání jej prohlédl kromě našeho fyzioterapeuta i lékař domácích a oba se shodli na tom, že je nutné pod rentgenem ověřit, zda je noha v pořádku. A tak místo do hotelu putoval Pavel do místní nemocnice na první vyšetření. Rentgen neukázal žádnou zlomeninu ani prasklinu, více však napoví magnetická resonance, kterou Pavel podstoupí až po zítřejším návratu do Čech. 
Aktualizace - pondělí 7.2.2010
V pondělí brzy ráno zatejpoval na hotelu fyzioterapeut Pavlovu nohu. Na letišti v Bělehradě i Praze se pak sehnal vozík, aby marod nemusel na nohu vůbec našlapovat. Z Nymburka Pavla svezl Abé (fyzioterapeut Šmíd) na nádraží do Pardubic, odkud už naše křídlo odjelo Pendolinem do Olomouce, kde si ho už vyzvedli rodiče. 
Večerní vyšetření na magnetické rezonanci neobjevilo ani nějakou výraznou prasklinu. Co je tedy řesnou diagnózou? Je to rozsáhlý výron pravého kotníku s velkým otokem měkkých částí. I když jeho došlápnutí vypadalo velice nebezpečně, poškození není tak výrazné: "Pavel hodně posiluje kotníky na balančí rovině a díky tomu je jeho kotník daleko odolnější," prozradil Abé. Přesto může Pavel na basketbal zatím zapomenout. Doba rekonvalescence je u normálního člověka tři až šest týdnů u Pampiho se dá předpokládat, že bude doba léčení kratší. 
Jaký je další postup léčby? „Minimálně týden v absolutním klidu, jíst Wobenzym, chladit a po týdnu by měl slézt otok,“ předpokládá Abé. Po zhruba týdnu by se další postup zkonzultoval pochopitelně s odborným lékařem - ortopedem.   

 
vloženo: 07.02.2011 03:15 / aktualizováno: 08.02.2011 01:40 / přečteno: 16994x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.