POSTUPUJEME DÁL

POSTUPUJEME DÁL

Nymburští hráči vstoupili do kvalifikačního turnaje v belgickém Charleroi velice dobře, když porazili silný turecký tým Banvit o 12 bodů.


Naši hráči měli velice dobrý vstup do zápasu. Po šesti minutách jsme vedli 17:4!! Náskok jsme získali především rychlým přechodem na útočnou polovinu a úspěšnými otevřenými střelami. Ve druhé čtvrtině jsme zpočátku udržovali vedení do deseti bodů a potom narostlo až na 14 bodů. Poslední koš první čtvritny měl hodnotu tří bodů a padl se závěrečným klaksonem prvního poločasu z rukou Michala Křemena. 
Ve třetí čtvritně se soupeř vlastní nedisciplinovaností připravil o možnost zdramatizovat závěr zápasu. Po dvou technických chybách jsme si stále udržovali přes deset bodů. Osm bodů z jednoho útoku je velice dobrá výtěžnost. Turci se zmohli už jen na jeden koš. Po třech minutách poslední čtvrtiny narostl náš náskok na 17 bodů. I přes snahu Banvitu jsme náskok bezpečně uhájili.
Více najdete v komentáři k zápasu.

Dalším soupeřem nám bude tým Chimki Moskva, který v prvním pátečním zápase porazil Turow Zhořelec 74:67. Na bodech Rusů se podíleli měrou vrchovatou: Fridzon, Lončar, Quinn a Kelati. Tito čtyři hráči zatížili konto Turowa skoro 50 body.

S prvními dojmy se svěřil trenér Ronen Ginzburg:

Pro nás bylo utkání s Banvitem velkou výhrou. Soupeř disponuje kvalitním kádrem i vysokým rozpočtem. Za druhé je to první výhra v euroligové kvalifikaci, která nás posunula do druhého kola.
Ani ne za dvacet hodin budeme hrát proti dalšímu výbornému klubu. Jak bude vypadat příprava?
Pokud jsme dneska hráli proti kvalitnímu týmu, tak zítra budeme hrát proti týmu evropské kvality. Soupiska disponuje mnoha výbornými hráči. Pochopitelně nemáme moc času na přípravu. Prospělo by, kdybychom měli den volna před tímto zápasem, protože jsme minuty dnes nerozdělili mezi mnoho hráčů. Nečeká nás žádná velká příprava – je třeba si odpočinout a připravili se fyzicky. Zápas proti Chimki bude také hodně o mentalitě hráčů.
Chimki je jeden z nejlepších týmů Evropy. Jaké to je se s ním potkat na začátku sezony?
U tohoto týmu je jedno, zda ho potkáte na začátku nebo na konci sezony, stále to bude těžký zápas. Naši situaci komplikuje zranění Drewa Naymicka, protože budeme citelně oslabeni na pozicích vysokých hráčů. 

 
vloženo: 01.10.2011 01:33 / aktualizováno: 01.10.2011 01:37 / přečteno: 11726x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.