DLE PŘEDPOKLADŮ

DLE PŘEDPOKLADŮ

Utkání, ve kterém nešlo o nic ani jednomu týmu, jsme s přehledem vyhráli.   

Ještě v první čtvrtině jsme se dostali do desetibodového vedení 17:7 - 7.minuta a v předposlední minutě jsme netáhli náskok až na 14 bodů. Pět košů padlo v vymezeného území, zatímco domácí byli z této vzdálenosti úspěšní pouze jednou. Oba týmy daly po dvou trojkách, přičemž naše úspěšnost byla dvojnásobná, protože nám stačily pouze tři pokusy, domácí jich potřebovali šest. Na začátku druhé čtvrtiny řádil Abrams a smečí o sobě dal vědět Naymick. Trojkové účty si zlepšili Palyza a Sokolovský a právě po Sokolově trojce z asistence Palyzy jsme vedli v 16.minutě o dvacet bodů 41:21. Za tohoto stavu Groningen srovnal krok a díky naší horší obraně se začal podstatně více prosazovat. Jeho ztráty se během tří minut snížila skoro na polovinu (36:47). To byl pochopitelně signál pro naši lavičku, respektive našeho trenéra, který hned přispěchal s oddechový časem. 
Na začátku třetí čtvrtiny domácí dokonce prolomili magickou desetibodovou hranici rozdílu (40:49), ale do poloviny hracího období jsme znovu navýšili skóre do bezpečné vzdálenosti (41:56). V závěru třetí desetiminutovky se domácí po pěti bodech v řadě dostali opět do blízkosti jednociferného rozdílu ve skóre, ale Lawrence pak v rozmezí půlminuty dvěma trojkami sfoukl snahu Groningenu jako pampeliškové pápěří. Ve čtvrté čtvrtině nejprve Abrams navýšil svou bodovou statistiku s devíti na čtrnáct bodů, ale pak nesportovním faulem dal příležitost domácím ke třem bodů. Když pak ještě ztratil Lawrence míč a Groningen dal další dva body, byl rozdíl ve skóre tucet bodů (60:72). Po pochopitelném time outu trenéra Ginzburga zavlál mocný vítr zpoza Atlantiku. V následujícím časovém sledu: Simmons 2,Abrams 3, Lawrence 3, Wilson 2+1, Simmons 2 jsme nasázeli zkoprnělému soupeři 13 bodů v řadě, upravili skóre na 60:85 a nebylo už vůbec, o co hrát. 

Řekli po utkání: 
Ronen Ginzburg

Jsem velmi rád, že jsme utkání i celou základní skupinu skončili výhrou. V průběhu zápasu jsme střídali dobré a horší momenty. I když domácí nemohli nijak rozhodnout o postupu, byla tady skvělá atmosféra. Já jsem rád, že hráči ukázali svou profesionalitu a dotáhli zápas do vítězného konce. Je to podruhé za sebou, co jsme vyhráli skupinu. Tentokrát jsme prohráli jen jednou a to je lepší v předchozích sezonách.

 
Ladislav Sokolovský

Odehráli jsme zde slušný zápas. Hned na počátku jsme se dostali do vedení většího než osm bodů a to jsme udržovali až do konce. Domácí ve výborné atmosféře zbraně nesložili. O to bylo cennější, že jsme nepodlehli tlaku a stále si udržovali vedení od 10 do 18 bodů.

Co se stalo při našem vedení o dvacet bodů, že se soupeř dotáhl na devět?

Nevyšly nám dvě nebo tři minuty, kdy jsem v útoku nedali otevřené střely a v obraně jsme nebyli tak aktivní, jak jsme zvyklí.

 
vloženo: 20.12.2011 22:18 / aktualizováno: 21.12.2011 01:00 / přečteno: 8899x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.