VALENCIA BYLA NAD NAŠE SÍLY

VALENCIA BYLA NAD NAŠE SÍLY

V utkání proti silnému španělskému týmu jsme ukázali srdce, zázračně jsme smazali patnáctibodovou ztrátu, ale za zisk vítězství to nestačilo (foto).

ČEZ Basketball Nymburk : Valencia Basket 71:80

Stejně jako v minulých dvou zápasech nás na úvod provázela špatná střelba. V první čtvrtině jsme proměnili pouze dvě střely za dva body z 11 pokusů. Nutno uznat, že obrana hostů byla více než dobrá. Dokázali vykrývat prostor mezi míčem a potenciálním příjemcem přihrávky a hledání volných pozic pro střelbu bylo velice těžké. Když jsme k tomu přidali horší pohyb hráčů bez míče v útoku, byli hosté na koni. Navíc obranný doskok vyšších a silnějších hráčů Valencie ještě podpořil bodový rozdíl osmi bodů na konci první desetiminutovky. Ještě že náš po celý zápas držela úspěšnost trestných hodů. Už v první čtvrtině to bylo 8/9. Na lepší časy se blýskalo ve druhé čtvrtině, byť jsme se museli hlavně psychicky vyrovnat s nástupem Valencie do druhého hracího období. Desátým bodem francouzského reprezentanta de Cola jsme prohrávali už 12:26. Naše střelba se přeci jen zlepšila. Na čtrnácti bodech se ztráta zastavila a více nenarůstala. Minutu před koncem jsme se dostali na deset bodů (30:40), ale za ztrátu na konci, kdy jsme nedokázali za 5 vteřin vyhodit míč zpoza koncové čáry po koši, jsme zaplatili vysokou daň – trojku de Cola.

Zdánlivě ztracený zápas jsme však ve třetí čtvrtině otočili. Vše začal Abrams dvojkou ze střední vzdálenosti, kterou stejný hráč za chvíli vyšperkoval ještě trojkou. Dva obranné doskoky našich hráčů a následný and one (koš s faulem) aktivně hrajícího Lawrence přinesly snížení na 38:45. Pak oba týmy předvedly po dvou útočných akcích s košem na konci a rozdíl se udržoval na 9 bodech . Za necelé dvě minuty jsme z něj ubrali dalších šest bodů (47:50) a po dvou Simmonskových trojkách v řadě jsme se dostali necelé tři minuty před koncem třetí čtvrtiny do vedení 56:55. Pak nás ale blok na Lenzlyho, čtvrté fauly obou našich rozehrávačů Lenzlyho a Lawrence a několik útočných doskoků hostů, stály křehké vedení. Valencia uhasila největší požár a ještě před nástupem do poslední čtvrtiny se dostala do vedení 59:56. V poslední čtvrtině i přes poměrně přísně odpískané fauly Bendy a Pampiho jsme stále živili naději na úspěch. Ve 33.minutě 63:64. Pak jsme na dvě trojky hostů odpověděli jen jedním košem a hosté vedli 70:65. Po našem time outu následovala chyba v útoku, když Lawrence ramenem odstrčil souběžně běžícího de Cola a tím pádem kvůli útočnému faulu neplatil koš Wilsona. Potom jsme se dopustili hry přes půl a další ztráty v útoku. Hosté těchto chyb využili a dostali se opět 9 bodů před nás (65:74). Dvě a půl minuty před koncem jsme se přiblížili na pět bodů, ale hosté si už náskok zkušeně ohlídali.

Ve fotogalerii jsou fotky z utkání proti Valencii
 
vloženo: 31.01.2012 23:58 / aktualizováno: 01.02.2012 05:22 / přečteno: 9100x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.